VALIKKO

#studentjkl

6.8.2018 14:45

Välivuosi – hukkaan heitettyä aikaa vai elämän paras vuosi?

Mitä jos opiskelupaikka ei tänä vuonna lohjennut, eikä koulunpenkki kutsu vielä tänä syksynä? Välivuosi on monelle kirosana, mutta usealle myös elämän paras vuosi. Välivuosi on ainutlaatuinen hetki pohtia tulevaa ja ottaa kaikki irti tyhjästä kalenterista. Mikäli välivuosi yllätti ja kalenterisi ammottaa tyhjyyttään, on tässä sinulle muutama vinkki ensi vuodeksi.

 

Avoin ammattikorkeakoulu ja yliopisto

Avoin väylä tarjoaa välivuodelle oivan mahdollisuuden päästä kurkistamaan korkeakouluelämään ja löytämään oman tulevaisuuden opiskelupaikan. Avoimen ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston opintoihin voi osallistua kuka tahansa iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta ja mikä parasta: jos päädyt tulevaisuudessa opiskelemaan kyseiselle linjalle avoimen väylän opinnot luetaan osaksi tutkintoa. Avoimessa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa opiskelu ei myöskään vaikuta ensikertalaisuuteesi seuraavissa yhteishauissa. Tutustu siis opintotarjontaan ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Ovet ovat avoinna tulevaisuuteen!

Jyväskylän avoimen ammattikorkeakoulun opintotarjonta

Jyväskylän avoimen yliopiston opintotarjonta  

 

Laajenna osaamistasi

Jäikö lukiossa kemia lukematta ja nyt harmittaa? Haluatko laajentaa aiempaa ammattitutkintoasi? Gradia Jyväskylä tarjoaa muun muassa mahdollisuuksia laajentaa osaamista tutkinnon suorittamisen jälkeen sekä täydentää lukio-opintoja valmistumisen jälkeen aikuislukiossa. Aikuislukiossa voit suorittaa aineopintoja aineista, joita tulet esimerkiksi tarvitsemaan jatko-opiskeluissa tai tehdä vaikka koko ylioppilastutkinnon maksuttomasti. Aikuislukio on avoin kaikille täysi-ikäisille ja loistava tapa valmistautua ensi kevään yhteishakuun.

 

Reissaa ympäri palloa

Oletko aina haaveillut interrail:ista tai vapaaehtoistyöstä ulkomailla? Välivuotena kaikki ovet maailmalle ovat avoinna. Vuosi ilman tarkkoja aikatauluja ja rytmiä antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä maailmaa ja kokea jotain mitä muistellaan vielä vuosikymmenienkin päästä. Lisätietoa opiskelusta ja työskentelystä ulkomailla löytyy esimerkiksi Maailmalle.net-sivuilta.

 

 

Tienaa opiskelurahat

Monille välivuosi tarkoittaa töiden tekoa ja pankkitilin saldon kasvattamista. Välivuoden aikana on hyvä kerryttää rahaa säästöön tulevia opintovuosia varten (ps. kiität vinkistä vielä joku päivä), unohtamatta työkokemusta. Kesän jälkeen työpaikkoja vapautuu runsaasti kun kesätyöläiset palaavat koulun penkille kesälaitumilta. Tartu siis työtarjoukseen ja tienaa vuoden aikana rahaa opiskeluajalle niin ettei kuukauden viimeisinä päivinä tarvitse syödä pelkkää makaronia.

 

Tee välivuodesta elämäsi paras vuosi!

-Ella

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.