VALIKKO

#studentjkl

9.1.2019 12:45

Vasara ja nauloja: kuinka yhdistää opiskelu ja puheenjohtajuus?

Oma lukiotaipaleeni alkoi elokuussa 2016 astelemalla Schildtin lukion Viitaniemen toimipisteen ovista sisään. Kaikki oli uutta ja hämmentävää. Hiljalleen pääsin sisään lukion arkeen. En kuitenkaan osannut aavistaa, että muutaman vuoden päästä lukio-opiskeluni tulisi muuttumaan.

Muistan hämärästi kuinka ensimmäisten kuukausien aikana meille ensimmäisen vuoden opiskelijoille saavuttiin kertomaan jotain hassua jostain opiskelijakortista ja Suomen Lukiolaisten Liitosta. Vuoden kuluttua päästyäni koulumme opiskelijakunnan hallitukseen, silloinen puheenjohtajamme, joka oli myös aktiivinen Lukiolaisten Liitossa, sai houkuteltua minut Järvi-Suomen lukiolaisten piirikokoukseen. Edellisenä iltana sitten hirveällä kiireellä liityin jäseneksi ja tilasin tuon opiskelijakortin, sillä sen omaavat saivat äänestää tulevassa kokouksessa. Kokouksessa päätin kokeilla myös onnea ja päädyin hakemaan vuoden 2018 piirihallitukseen. Siitä urani Suomen Lukiolaisten Liitossa alkoi.

 Suomen Lukiolaisten Liitto on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, jonka ideana on ajaa lukiolaisten asioita Suomessa, sekä tarjota lukiolaisille palveluita opiskelun ohella. Noin puolet, eli 50 000 lukiolaista on liittomme jäseniä. Liittomme koostuu 11 piirijärjestöstä sekä jäsenjärjestöistä. Jokaisella piirillä on oma piirihallituksensa, joka vastaa paikallisesti edunvalvonnasta sekä järjestää esimerkiksi tapahtumia alueen lukiolaisille. Myös liiton pääjohdossa toimii lukiolaiset, joten voimme todeta, että olemme lukiolaisten asialla.

Vuoden 2018 toimin Järvi-Suomen lukiolaisten tapahtumavastaavana. Olin siis vetovastuussa alueellamme järjestettävistä tapahtumista. Mukaan mahtui niin kahvitteluja kuin Megazone-iltaakin. Tuon vuoden aikana sain myös paljon elämänmittaisia kokemuksia sekä matkustin ympäri Suomea aina Turusta Ouluun asti.

Halusin jotain isompaa ja enemmän vastuuta.

Mieleenpainuvimpina kokemuksina pidän uusien ystävyyssuhteiden luomista sekä ennen kaikkea astumista oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kuitenkin sisälläni heräsi kysymys, pystynkö antamaan kaikkeni pelkästään tapahtumavastaavana? Halusin jotain isompaa ja enemmän vastuuta. Järvi-Suomen lukiolaisten piirikokous lähestyi marraskuussa. Piirikokouksessa valitaan seuraavalle piirin seuraavalle hallituskaudelle uusi puheenjohtajisto ja piirihallitus. Tein rohkean siirron ja asetuin ehdolle Järvi-Suomen lukiolaisten puheenjohtajaksi. Ja tässä sitä nyt ollaan! Järvi-Suomen lukiolaisten puheenjohtajana vuonna 2019.

Vuosi 2019 on siis täynnä johtamista ja vastuuta. Onneksi tukenani on Järvi-Suomen lukiolaisten varapuheenjohtaja, upea ja ihana ystäväni, Mikkeliläinen abiturientti Wiki Ripatti. Siihen mahtuu kuitenkin myös opiskelua, joka kuitenkin pitää asettaa puheenjohtajuudenkin edelle. Vielä saa hieman höllätä otetta kynästä, mutta lukuloman alkaessa työ on todellista. Kevään ylioppilaskirjoitukset lähestyvät yllättävän nopeasti ja kohta huomaankin niiden olevan jo ohi.

Abivuoden loppuminen ja lukuloman alkaminen tuo tullessaan myös ystävyyssuhteiden vähenemistä. Muiden lähtiessä eteenpäin lakki päässä kesäkuussa, itse palaan takaisin lukion penkille vielä puoleksi vuodeksi elokuussa. Onneksi saan olla vielä mukana Lukiolaisten Liitossa, sillä siitä on muodostunut toinen koti ja turvapaikka, johon saa paeta arjen ahdistavuutta.

Vuonna 2019 omat teemasanani tulevat olemaan ajanhallinta ja priorisointi. Asiat tärkeysjärjestykseen ja aikaa myös itselle. Mikä on sinun tulevan vuoden teema? Mieti. Tee esimerkiksi lista asioista, jotka haluat saavuttaa tai kokea alkavan vuoden aikana. Päämäärät on saavutettavissa, mutta kokemuksesta tiedän ettei se tule helpolla.

Tsemppiä tulevaan vuoteen ja ennen kaikkea opiskelun iloa kaikille opiskelijoille!

Miika Vaarakallio
Opiskelija, EduFuturan viestintätiimi
Järvi-Suomen lukiolaisten puheenjohtaja

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.