VALIKKO

#studentjkl

28.2.2018 19:29

Yhteishaku: kaikki ovet avoinna tulevaisuuteen

Korkeakoulujen yhteishaku (14.3.−28.3.2018) on aivan nurkan takana, mutta yleinen kommentti opiskelijoiden suusta tuntuu olevan: ”Ei mulla oo mitään hajua mihin haen.” Päätimmekin samassa veneessä olevien tiimimme jäsenten Oonan, Millan ja Ellan kanssa kasata lyhyitä mietteitä jatko-opiskeluista korkeakouluissa sekä avata hieman opiskeluhistoriaamme:

 

  • Mitä opiskelet tällä hetkellä ja missä?

Oona: ”Teen tällä hetkellä kaksoistutkintoa. Opiskelen kauneudenhoitoalan ammattilaiseksi eli kosmetologiksi ja ylioppilaaksi.😊”

Milla: ”Opiskelen tällä hetkellä Kuva-artesaaniksi.”

Ella: ”Opiskelen Schildtin lukiossa ja tarkoituksena olisi tänä keväänä painaa ylioppilaslakki syvälle päähän.🎉 ”

 

  • Missä vaiheessa opintojasi olet?

Oona: ”Viimeisiä viedään, sillä tänä keväänä on tarkoitus valmistua.😋✌🏻  Varsinainen viimeinen koulupäivä on jo huhtikuun 4. päivä, mutta juhlat juhlitaan vasta kesäkuussa!”

Milla: ”Toivon mukaan valmistun perjantaina 13.4. (hehe 😀 taitaa siis olla, että en valmistu).”

Ella: ”Lukiourani on viimeistä rutista vaille valmis. Tällä hetkellä olen lukulomalla ja pyrin kuumeisesti kertaamaan viimeiset tiedonjyvät alle kuukauden päässä siintävien kirjoituksiin, jonka jälkeen lukio on osaltani taputeltu.📚☺”

 

  • Mitkä Jyväskylän opiskelumahdollisuuksista kiinnostavat sinua?

Oona: ”Jyväskylässä on paljon valinnan varaa opiskelun suhteen, mutta henkilökohtaisesti varteenotettavin vaihtoehto lienee psyka. Olen myös harkinnut oikista, mutta sitä ei löydykään täältä JKL:stä. ”

Milla: ”Ainuat opiskelupaikat, mitkä tällä hetkellä Jyväskylästä kiinnostaa on viestintä ja yhteiskuntatieteet yliopistolta. Ollessani kahdeksannella luokalla heräsi kiinnostus mediasta ja viestinnästä alana. Politiikan journalistiksi jos tahdon päästä, niin nuo molemmat tukevat haavettani.”

Ella: ”Suunnitelmissani on hakea opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun liiketaloutta Tiimiakatemialle (ps. lisää tietoa opiskelusta Tiimiakatemialla löytyy edellisestä blogipostauksesta!). Tiimiakatemian lisäksi minua kiinnostaa myös kauppatieteet, jota myöskin voi opiskella Jyväskylässä, joten mikäli suunnitelmani eivät suuresti muutu jatkuu opiskeluni täällä. ”

 

  • Millaisia suunnitelmia sinulla on ensi vuodelle mikäli opiskelupaikkaa ei lohkeakaan yhteishaussa?

Oona: ”Mikäli opiskelupaikka ei lohkea heti, pyrin tekemään töitä mahdollisesti omalla alalla, mutta oikeastaan mikä tahansa työ kelpaa. En ole tottunut nirsoilemaan töiden suhteen ja hyvä niin!😄

Matkusteleminen myös houkuttelee ja välivuosi tarjoaisi varmasti siihenkin saumavaraa. Tällä hetkellä kirjoituksiin lukeminen ja ammattikoulun viimeinen jakso ovat kuitenkin etusijalla. Katsotaan sitten niiden jälkeen, mikä itsestä tuntuu sopivimmalta ratkaisulta.”

Milla: ”Jos en pääse nyt opiskelemaan toivon saavani töitä joko omalta, tai muulta alalta. Olen pyrkimässä myös Sakkin (Suomen ammattiin opiskelevien liitto) hallitukseen, joten toivon mukaan se värittää minun kahta seuraavaa vuotta.”

Ella: ”Suunnitelmia ei liiemmin välivuodelle vielä ole mikäli opiskelupaikka ei tällä kertaa irtoakaan. Luultavimmin etsin töitä ja työskentelen välivuoden tai ainaki osan mikäli reissaamaan aion. Tavoitteena olisi kuitenkin päästä opiskelemaan jo ensi syksynä, sillä minulla ei ole vielä minkäänlaista ammattia.”

 

Mikäli sinulla raksuttaa vielä tyhjää jatko-opiskelupaikkaa pohtiessa, suuntaa Opintopolku-sivulle, josta löytyy laajasti tietoa hakukohteista sekä -ajoista yms., unohtamatta tietenkään korkeakoulujen omia sivuja!

JAMK

Jyväskylän yliopisto

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.