VALIKKO

#studentjkl

15.3.2018 12:46

YHTEISTYÖ KAIKEN AO!

Kuvan palapeli on ladattu pixabay nimisestä ilmias kuvapankista. Tekstit olen itse editoinut kuvaan

Mitä sinulle tulee mieleen yhteistyöstä?

Erinlaiset persoonat, organisaatiot vai kenties oma työyhteisö.

Näen yhteistyön tärkeänä ja se on yksi isoimmista valttiteemoista koko elämämme ajan. Yhteistyökykyä tarvitaan monissa töissä ja  koulussa tehdään esimerkiksi ryhmätöitä,  top-jaksolla ollaan osa työyhteisöä ja myös perheen pihatalkoot on yhteistyötä. Kaikki henkilöt saavat oman ”kenttänsä”, jota he hoitavat. Kun pidetään yhtä eikä jätetä ketäänryhmän jäsentä ulkopuolelle, niin tiimityö onnistuu parhaiten.

Yksi parhaista asioista mitä Edufutran kautta olen kokenut on juurikin tutustuminen ja yhteistyö kolmannen asteen kanssa. Ennen tätä minulla ei ollut mitään tarttumapintaa kolmanteen asteeseen ja  olen oppinut enemmän itsestäni  ja laajentanut maailmankuvaani heidän kautta. LIsäksi olen löytänyt uusia tapoja tehdä asioita ja saanut ihania uusia ystäviä <3.

Mutta mitä kaikkea yhteistyö on parhaimmillaan ja mitä se voi saada aikaan?

Saadaan aikaan muutoksia 

Viime päivinä mediassa on ollut paljon puhetta Kansalaisaloitteesta maksuttomasta toisesta asteesta ja hymy leveni huomattavasti, koska aloite ylitti sunnuntaina 50 000 allekirjoittajan rajan ja menee siis Eduskunnan käsittelyyn :). Tässä nähdään, että yhteistyöllä ja yhteen hiileen puhaltamisella saadaan aikaan asioita, jotka voivat vaikuttaa monen ihmisen elämään positiivisesti. Tämä kansalaisaloiteen on tehnyt yhdessä Suomen ammattiinopiskelevien liitto SAKKI ry, Suomen opiskelija-alianssi OSKU ry, Pelastakaa lapset ry, Alianssiry, Suomen vanhempainliitto, Yeesi ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS. Ilman näiden kaikkien organisaatioiden yhteistyötä kansalaisaloite ei välttämättä olisi ylittänyt tuota ”maagista” 50 000 allekirjoittajan rajaa.

Saadaan aikaan yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia tai ajatuksia.

Jos ett vielä ole tietoinen meidän järjestämästä lopputapahtumasta #TÄYSKAATO , niin kipin kapin meidän Fb tapahtumaan lukemaan lisäinformaatiota. Ilman yhteistyötä tämäkään tapahtuma ei olisi näin onnistunut ja meidän lopputapahtuma olisi varmana erinlaisempi. Lisäksi tässä näkee tiimityön tärkeyden. Kun kaikki hoitavat oman osansa, niin saadaan valmista aikaan. Kaikille kun jaetaan vastuuta, niin kaikki kokevat myös olevansa osa tiimiä ja sitoutuminen toimintaan on helpompaa.

Kannanotto esimerkiksi kunnanhallitukselle tai rehtorille yhdessä oman luokan kanssa. Isossa joukossa on myös voimaa ja näkyvyyttä! Tunne siitä, että minä en ole ainut, joka ajattelee näin  on tärkeää. Kun jokainen kokee kuuluvansa ja olevansa osa tätä ryhmää, niin sitoutuminen on helpompaa.

Päästään vaikuttamaan asioihin

Edufutura on hyvä esimerkki siitä, mitä yhteistyö voi olla. Tämän vuoden aikana olen päässyt seuraamaan sitä, kuinka yhteistyö eri organisaatioiden välillä on syntynyt ja kuinka se on alkanut kehittyä. Sain itse ensimmäistä kertaa kosketuspinnan lukiolaisiin ja kolmannen asteen opiskelijoihin. Yksi hyvä esimerkki on meidän kolmen organisaation opiskelijakuntien suunnittelema ja starttaava yhteistyöprojekti. Siinä me opiskelijat päästään vaikuttamaan ja keskutelemaan asioista + auttamaan tai jopa tekemään päätöksiä. Opiskelijakunta toiminta ja oppilaitosten välinen yhteistyö on mielestäni paras tae sille, että opiskelijat pääsevät vielä enemmän esille ja vaikuttamaan heitä koskeviin päätöksiin paikallisesti. Jamo ry:n varapuheenjohtajana olen päässyt istumaan ”isojen herrojen” pöydässä ja tapaamaan esimerkiksi rehtori Pirjo Kauhasta neljäkertaa tämän lukuvuoden aikana. Olen huomannut, että kun istun näissä pöydissä ja tuon tässä tapauksessa amiksien äänen kuuluviin, ja pääsen vaikuttamaan asioihin.

Jamo, Edufutura ja SAKKI ovat olleet minulle ne paikat, jotka ovat sytyttäneet minulla liekin vaikuttamiselle. Olen saanut olla osana mahtavaa porukkaa ja on iso kunnia päästä toimimaan näissä aktiivisesti. Jokaisessa ryhmässä olen myös kokenut mielipiteeni tärkeiksi ja vaikka olisinkin täysin erimieltä asiasta, niin minua ei pelota kertoa sitä. Saan olla juuri sellainen kuin olen ja se on parasta <3!

Olen hakemassa SAKKIn hallitukseen ja yhteistyö on yksi kärkiteemoistani. SAKKI tekee paljon yhteistyötä eri tahojen kanssa ja  se on hienoa. On myös tärkeää, että  yhteistyö kehittyy tarpeen tullen. Kannatan sellaista yhteistöitä, joka hyödyttää kaikkia mukana olijoita. Sakin tulisi kehittää entisestään yhteistyötä omiin jäsenopiskelijakuntiinsa ja ottaa Aktiiveja vielä paremmin mukaan toimintaan.

Jos sinua kiinnostaa seurata kampanjaani, niin minulla on omat Facebooksivut. https://www.facebook.com/Milla-Ristikangas-1772659269707487/

Jos sinä haluat allekirjoittaa kansalaisaloitteen maksuttomasta toisesta asteesta, niin sinulla on sunnuntaihin 18.3.2018 ast aikaai :)! linkki löytyy tästä  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2607

-Milla

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.