VALIKKO
19.2.2018 21:58

Parisuhdeloma Kööpenhaminassa

Ihan suoraan kaunistelematta: sitä unohtaa välillä kakkavaippojen ja flunssakierteen seassa olevansa ihminen. Se sellainen, jolla on omakin tahto, kuka ei paniikissa kaivele kalapuikkoja pakastimesta ja kenen ei tarvitse miettiä montako päivää kehtaa olla vielä käymättä suihkussa ja omistikohan enää ollenkaan hiusharjaa (tai toisaalta, tukka taitaa ollakin sen verran takussa että harja on jo ihan turha).

Ja että niitä ihmisiä, aikuisia, on siinä taloudessa kaksi. Ja niillä ihmisillä on perheen lisäksi yhdistävänä tekijänä sellainen parisuhde, muistaksä? sellainen ku vähän tykätään toisesta ja muistetaan pussata.

Aina ei muista. Jos tekään ette muista, suosittelen parisuhdelomaa. Silleen, kahdestaan.

Mitä siihen sitten tarvitaan?

Hyvä hotelli.

Majoitustahan varatessa tulee mietittyä sitä, mitä lomaltaan odottaa. Jos reissulta odottaa jokaisen kiven kääntämistä kohteessa, ei sillä hotellilla ole ihan niin merkitystä, kunhan se on siisti ja siellä kärsii nukkua.

Loman ensimmäinen asia: päikkärit!

Meillä panostettiin tällä reissulla hotelliin, yövyimme AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagenissa. Antamalla hieman periksi sijainnilla (ihan vieressä tosin metroasema josta pääsi alle vartissa keskustaan), saatiin oikein hyvään hintaan laadukas hotelli missä asiakaspalvelu toimi. Ei haitannut nukkua vähän pidempään aamuisin, tai tulla illalla loikoilemaan takaisin hotellille.

Huone oli siisti, ja saimme sen perjantaiaamuna ennen varsinaista sisäänkirjautumisaikaa maksamalla pikkuisen ekstraa, alkuperäisen tasoisia huoneita ei ollut vapaana mutta pikkuisen parempi löytyi heti. Eikä harmittanut, huone oli 20. kerroksessa joten näkymät oli hyvät! selkeällä säällä näkyi merelle saakka 🙂

Miinuksia hotellissa oli törkeän suolainen aamupala (yli 20€/hlö!) ja epäselvyydet muuten niin loistavan shuttle bussin hinnoissa. Mahtavaa kuitenkin kun tälläinen on tarjolla, 30 min välein kentältä hotellille ja toisinpäin eikä hintakaan loppujen lopuksi ole kyllä kallis, n. 2€/hlö.

Jos viihdyt puolisosi seurassa vielä hotellilla kuhnatessa, kaikki hyvin so far.

Syöminen Kööpenhaminassa

Muistakaa syödä! hyvin! nälkä toimii yhtä tehokkaasti aikuisiin kun lapsiinkin, se rupeaa kiukuttamaan ja pohja parisuhderiidalle on valmis.

”I’m not just CUTE, I taste GOOD too”

Kööpenhaminassa ruokapaikkoja on tarjolla laidasta laitaan, ja kalaruokia on paljon. Hintaluokka ravintoloissa on pitkälti samaa kuin Suomessa, toisissa jopa vähän alhaisempikin. Esimerkiksi yhdessä ravintolatasoisessa paikassa keskellä keskustaa pizzat olivat hintaluokaltaan Kotipizzan kieppeillä ja silti superisti parempia (raaka-aineiltaan ja noin muutenkin).

Jos ruokavaliossasi ei ole tietynlaisia rajoitteita, valitkaa summanmutikassa hyvänoloinen ravintola (mielellään vilkkaan oloinen, parasta jos bongaat sieltä paikallisia). Ahtaampaan kategoriaan kuuluessasi suosittelen googlettamista. En tiedä kävikö vain huono tuuri, mutta suurimmassa osassa paikkoja oli nihkeästi, jos ollenkaan tarjolla esimerkiksi kasvisvaihtoehtoa.

Yksinkertaisesti; hyvä ruoka, parempi mieli.

Nähtävyydet

Kun olette lomalla aivan vallan lomailemassa, miettikää onko kaikkea ihan pakko nähdä? toisaalta, jos se tekee teidät onnellisemmiksi niin go for it!

Me otettiin rennommalla linjalla, ei tehty tarkkoja suunnitelmia vaan mietittiin vähän kerrallaan mitä voisi tehdä. Toki oltiin vähän otettu selvää jo ennen matkaa (kiitos kun kerroitte vinkkejä ja suosituksia!). Nautittiin pitkälti kävelemällä, jo pelkästään kaupungin arkkitehtuurissa riitti tutkittavaa ja ihmeteltävää.

Mainittakoon nyt lyhyesti kuitenkin Christianian Vapaakaupungista, että olihan se kokemus; näkemisen arvoinen paikka, jolla on värikäs ja mielenkiintoinen historia. Sitä ei ehkä uskoisi ellei omin silmin näkisi! suosittelen käydä vilkaisemassa jos eksyt Kööpenhaminaan ja aikaa vain on.

Yksi mitä oltiin hieman enemmän suunniteltu oli vierailu Tivolissa. Tällä maailman toiseksi vanhimmalla huvipuistolla tuli 175 vuotta täyteen! Tivoli olikin tänä talvena poikkeuksellisesti auki, ja teemaan oli panostettu huikeasti. Juhlavuosi näkyi pienissäkin yksityiskohdissa ja pimeän aikaan valot olivat mahtavat! sisäänpääsy kustansi suunnilleen 13€/hlö, tällä tosin ei päässyt laitteisiin.

Shoppailu

Klisee, mut toimiva sellainen: happy wife, happy life. Eli jos vain mahdollista, löysää kukkaronnyörejä ja etsi itsellesi mukava paikka viettää hetki aikaa ja päästä vaimo valloilleen. Tai voihan se olla toisinkin päin!

Tanskassa osataan sisustaa ja pukeutua, se näkyy Kööpenhaminan katukuvassa heti. Me ei suinkaan oltu millään ostosreissulla, mutta ikkunashoppailu on ilmaista. Väkisinhän kuitenkin vähän jotain tarttui mukaan, niistä lisää toiste 😉

Keskustassa on vierekkäin kaksi isoa ostoskeskusta: Illum ja Magasin. Perusperiaatteeltaan samanlaisia kuin Suomen Stockmann, mutta katseltavaa ja tutkittavaa riittää kerrostolkulla.

Jos hinnat eivät hirvitä ja innostut jotain ostamaankin, vilauta passiasi kassalla. Ulkomaalaisille shoppailijoille on -10% lisäetu, ja itselleni se toimi ainakin jo alennettuihin hintoihin.

Ja ainakin silloin kun me kävimme Magasinilla, oli ylimmässä kerroksessa meneillään outlet-hulinat jossa oli rekkitolkulla edellisen sesongin vaatteita -75% hintalapuilla, eikä tosiaan ollut mitään kertakäyttöriepuja vaan suurin osa ihan arvostetuilta ja laadukkaiksi mielletyiltä vaatemerkeiltä. 🙂

Ehdoton plussa muuten toimivasta Wi-Fistä! suurimassa osassa kauppoja toimi langaton netti, joten tylsää ei tullut odottelijallekaan. Sisustushyllyille tosin innostui jo puolisokin tutkailemaan – inspiksiäkin löytyi suuntaan ja toiseen!

Ylipäätänsä vastaan tuli paljon pieniäkin liikkeitä jotka olivat kutsuvia – monin paikoin liikkeet olivat valoisia ja hyvin suunniteltuja. Tilaa oli liikkua ja hyllyt selkeitä ja kiinnostavia.

Lisäksi viimeisenä vielä muutama havainto:

Asiakaspalvelu on hyvää ja ihmiset kohteliaita, mutta eivät he siellä turhia hymyile. Saisivat kyllä, se kaunistaa.

Liikkuminen julkisilla on kehuttu helpoksi eikä suotta: metro on yhtä yksinkertainen kuin täällä. Sillä ei tosin pääse keskustan sisällä ihan kaikkialle joten kannattaa valita hyvät kengät tai tutustua bussiaikatauluihin. Julkiset kulkevat ainakin ajallaan ja hyvin, sekä ainakin metrot olivat siistissä kunnossa! eikä se suinkaan kallista ole, metro maksoi (2 vyöhykettä) kolmisen euroa per suunta ja samalla lipulla ilmeisesti pääsisi myös bussilla!

Väsynyt matkustaja kiittää ja kuittaa. Parisuhdematkailu toimii, ja toivottavasti näillä vinkeillä innostutte itsekin lähtemään Kööpenhaminaan virkistusreissulle!

Ja toivottavasti näillä vinkeillä selviätte ilman riitoja. Me selvittiin, jee!

Ihanaa alkanutta viikkoa ❤

Muista muuten seurata instagramissa @sukathukassaminna ❤

Kommentit

 • Ansku

  Ai, että miten ihana irtiotto arjesta! ❤️

   1
 • Henna

  Ai että teillä on ollut ihana matka! <3

   1
 • Diiskuneiti

  Kaveri muutti muutama kuukausi sitten Kööpenhaminaan ja nyt tästä postauksesta heräsi kyllä sellanen fiilis, että haluan lähteä pian tuonne! Ja siis en kestä, kuinka suloinen ja maaginen tuo tivoli on 🙂

   0
 • Liisa

  Kuulostaapa ihanalta lomalta! Upeeta että meni mukavasti! ❤️

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.