VALIKKO
22.2.2017 22:40

Älä ota puolisoa vaalipäälliköksi!

Tämä kevät ei tule olemaan samanlainen kuin edelliset. Uutta on se, että paitsi että meillä on vaalit joissa täytyisi äänestää, olen itse myös niissä ehdolla. Siitä seuraa muutamia asioita, sekä parisuhteessa että sen ulkopuolella.

Tärkeintä on tietysti se, kuinka kevät soljuu eteenpäin kaiken maailman kamppanjoiden ja kaukosuhteiden keskellä. Vielä pitäisi jotain ehtiä raportoidakin ja sitten vielä keksiä, miten kehittää Mikkeliä. Kiirettä siis piisaa, mutta on sitä ennenkin selvitty.

Kampanjoinnissa olennaista on se, että on hyvä tiimi ympärillä. Yksin ei kuulemma saavuta mitään. Ensimmäinen neuvo kampanjatiimin valintaan oli: ”Älkää ottako sitä puolisoa vaalipäälliköksi.” Kaikessa viisaudessani olen tietysti noudattanut tätä neuvoa, joskin vähän soveltanut.

Mielestäni oma ideani oli loistava

Nimesin nimittäin tietysti itse itseni omaksi kampanjapäällikökseni, olen sentään hyvä organisoimaan. Sitten piti miettiä, mikä virka puolisolle jää. Tai siis tässä tapauksessa poikaystävälle, puoliso kuulostaa hyvällä tahdollakin liioittelulta. Koska päällikön paikka meni jo oikeutetusti minulle, nimesin mieheni kampanja-assistentiksi.

Mielestäni idea on aivan loistava. Kuulemma siitä syntyy riitoja, kun tappiosta ollaan syyttämässä päällikköä, eli sitä puolisoa. Nyt voin syyttää (ja kiittää) kaikesta ainoastaan itseäni, ja miehelle jää juuri sopiva assistentin virka. Käytännössä assistentille on luovutettu kuvaajan tehtävät, joten asetelmahan säilyy varsin ennallaan!

Tiimini olisi tietysti aivan köyhä ilman Madde-bokseria. Olen jo kauan vaatinut koirille vaalirekvisiittaa järjestön toimesta, mutta koska aloitteeni ei syystä tai toisesta ole saanut kannatusta, joudun nyt itse askartelemaan koiralleni sopivat pukineet. Nissan Paraskin pääsee tietysti mukaan, hänelle tilataan ikioma mainostarra takalasiin.

Koko tiimimme on siis aivan täystyöllistetty tässä hurmaavassa kampanjassa seuraavan puolentoista kuukauden ajan. Toisaalta aika kiva, koska ollaan kaikki tekemässä samaa hommaa. Miinusta tosin siitä, että kampanjatiimini jäsenistä täsmälleen yksi on äänioikeutettu Mikkelissä. Vinkki: se ei ole Madde.

On siis aika keskittyä kampanjoimaan ja testaamaan, onko assistentin virka ratkaisu parisuhdeongelmien välttämiseen kampanjoinnissa. Jos vain millään kerkiän, kerron tiestysti teille, kuinka tiimi oikein toimii!

Kommentit

 • Mauno Voutilainen

  Itselläni oli tiimin koko minä itse ja siskon koira. 3 € maksoi huomioliivi, joka meni toverin päälle, siihen tussilla numero. 2 tuntia jaksoi toveri, sitten hermostui totaalisesti ja piti lähteä pois. Niinpä ääniä tuli vain 121. Yksi ääni tietysti oma.

   0
 • Sanni

  en tiiä menikö ohi, mutta mitä puoluetta edustat? Mielenkiinnosta kysyn, koska kuvaan melko monta puoluetta 🙂

   0
  • Sanni

   kuvaan siis jyväskylän ehdokkaita vaan =(

    0
  • Sofia

   Moikka! Ei ole mennyt ohi, en ole sitä täällä vaan maininnut kun en halua politiikkaa tähän blogiin. Mutta Keskusta on vastaus 🙂

    0
   • Nimetön sanni

    niimmää ajattelinki, ettet haluu sillee tuoda poliittiikkaa tänne sen suuremmin! Mut pärjäät ihan varmasti, ku vaikutat nii sosiaaliselta jne! 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.