VALIKKO
27.3.2016 15:01

Deittailuasiantuntijasta poliitikoksi

Kun tutustumisen kontekstina on deittailu, päätöksiä tehdään nopeasti. Siksi ensivaikutelman merkitys vähintäänkin ylikorostuu. On ajan haaskausta ja ehkä jopa toisen huijaamista tutustua tyyppiin, josta ei ole aivan varma. Siksi ensivaikutelman on oltava miellyttävä, koska siihen ihastutaan – tai sitten päätetään siirtyä seuraavaan.

Ensivaikutelmaan kannattaa siis panostaa. Ongelmallista tästä panostamisesta tekee se, että me ihmiset olemme niin monipuolisia otuksia. Kuinka kahdella lauseella voi antaa kokonaisvaltaisen kuvan itsestään? Kahdella lauseellahan saa nimittäin annettua hyvin erilaisen kuvan samasta ihmisestä.

kaksivuotta

Deittailuasiantuntijan profiilikuva.

Edellä mainitun seikan huomattuani päätin kokeilla, millaisiin tuloksiin eri lähestymistavoilla päästään. Kun joskus ammoisina aikoina tein ensimmäisen Tinder-profiilini, yritin tehdä siitä mahdollisimman kattavan. Kissat, koirat, agilityt, opiskelut, liikunnat, viinit, ihmissuhdeblogi ja jopa ruissipsit oli tungettu samaan profiiliin. Luulen, että kokonaisvaltaisen kuvan sijaan tästä syntyi lähinnä sillisalaatti, josta oli vaikea saada tolkkua.

Niinpä päätin fokusoida ja asetin ihmissuhdebloggaajan keskiöön. Koira taidettiin edelleen mainita, mutta esimerkiksi työ, koulutus ja harrastukset sivuutettiin täysin. Tulos taisi olla se, että ne joilla riitti pokka, alkoivat keskustelemaan deittailusta tai vertailemaan kokemuksiaan, ja loput päättivät siirtyä seuraavaan.

Toisin sanoen, edellinen metodi ei ollut kovin hyvä. Niinpä päätin tehdän toisenlaisen rajauksen ja tehdä profiilista asiallisen. Työ- ja opiskelupaikkani ilmoittava profiili antaa älykkyysosamäärästäni todennäköisesti noin tsiljardi kertaa suuremman kuvan kuin edellinen versio. Yhtenä syynä on tosin varmasti se, että nykyinen työpaikkani sattuu olemaan poliittinen nuorisojärjestö.

poliitikoksi

”Poliitikon” profiilikuva.

Siinä missä ennen vaikutin deittailuasiantuntijalta ja keskustelin aiemmista deiteistä, nykyään olen selvästikin poliitikko. Toisin sanoen, Tinder-chattini täyttyy hallituksen linjauksia koskevista kommenteista. Jos ihan totta puhutaan, ensinnä mainitusta aihepiiristä ymmärrän hitusen enemmän, mutta älkäämme takertuko turhiin yksityiskohtiin.

Linjauksia enemmän meitä kiinnostaa tietysti se, millaisia miehiä tällä metodilla tarttuu haaviin. Onko tässä avaimet sellaiseen läpimurtoon, joka johtaisi johonkin? Vetääkö fiksu poliitikko-Sofia enemmän niitä kaivattuja sympaattisia miehiä puoleensa kuin aiempi deittailija-Sofia? Veikkaan, että näin voisi jopa käydä. Olisiko tässä nyt hyvä vedonlyönnin paikka? 😀

Kommentit

 • Jenni Flink

  Erittäin mielenkiintoista! Olen miettinyt aivan samaa. Jään siis odottelemaan tuloksia. 😀

   0
  • Sofia

   Kiva kuulla! Kyllähän tämä tietysti mietityttää, etenkin kun kyseessä on todella aivan sama ihminen, mutta vain eri näkökulmasta. Tuloksia odotellessa 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.