VALIKKO
13.1.2016 21:52

”Ei mua haittaa, päätä sä!”

Kuinka tuttu onkaan tilanne, jossa mies toteaa ”Ihan sama mulle, päätä sä.” Hmm, sehän kuulostaa ihan hyvältä, jos itse saa päättää. Ja aina kun tuli tilaisuus, minä ainakin päätin ihan itse.

Helsingin Sanomissa oli tänään artikkeli siitä, kuinka usein miehestä tulee suhteessa (ja sinkkuelämässäkin) alisteinen naiselle, ja esim. naispuolisten kavereiden mielipiteitä arvostetaan korkeammalle kuin oman puolison. Vaikka viimeksi mainittu ei ainakaan omalla kohdallani kuulosta tutulta, en silti voinut olla huomaamatta, kuinka läheltä juttu liippasi.

Päätä sä -kierre on vaarallinen

On toki ymmärrettävää, että kaikkiin asioihin ei jaksa kommentoida kovin syvällisesti, mutta päätä sä -kierre on vaarallinen. Helposti se alkaa verhojen väristä, mutta johtaa siihen, että toinen päättää jo asuinalueestakin. Syntyy vahvan naisen syndrooma, jossa mies helposti katkeroituu, kun ei enää päätä mistään.

päätäsä

Ei se tosin välttämättä pelkästään naisen vika ole. Onhan siinä aina kaksi tekijää, jos ajaudutaan tilanteeseen, jossa nainen päättää kaikesta. Toisin sanoen, mies pyrkii välttämään riitatilanteita ja myötäilee jatkuvasti. Hmm, äkkiä kun mietin, niin ei ole vaikea löytää esimerkkiä tällaisesta suhteesta, eikä tarvitse edes kovin kaukaisten serkkujen suhteita alkaa muistelemaan.

Lopputuloksena on siis tilanne, jossa kaikkia harmittaa. Naista harmittaa, kun joutuu päättämään kaikesta ja miestä harmittaa, kun ei saa päättää mistään. Nimenomaan ”kaikesta” ja ”ei mistään”, parhaat parisuhdeargumentit 😀

Lohdullista on sentään se, että tilanne voidaan välttää. Tällainen lähtökohta on kuulemma todella yleinen parisuhdeterapiassa, ja useimmiten se ratkeaa keskustelemalla. Omaan makuuni tilanne kuulostaa sellaiselta, että asiaa ajateltua en halua päätyä sellaiseen enää koskaan. Tähän päivään asti ajattelin, että tilanteen välttää kun mies on tarpeeksi vahva luonteeltaan. Sekin toki varmasti auttaa, mutta voi kysyä, kuinka vahva itse edes loppupeleissä olen. Tilannetta parantaa varmasti huimasti se, että vain välttää vahvan naisen syndrooman ja on vähemmän vahva.

Ah, miten helppoa.

Kommentit

 • Admin

  Just puhuttiin tosta hesarin artikkelista tänään töissä 😀 Oma teoriani tuolle ilmiölle, jossa nainen päättää aina kaikesta parisuhteessa, on se, että mies ei yksinkertaisesti halua tai jaksa keskustella asioista ja kaikkein vähiten haluaa aloittaa riitaa, joten ”tehkööt akka kuten haluaa”. On vain niin paljon helpompaa antaa toisen päättää, sitten voi sopivasti naljailla jälkeenpäin, että päätitpä muuten tyhmästi tai ”sun vika”, kun ei mennyt niinkuin Strömsössä. Tai sitten miestä ei vaan oikeasti kiinnosta, minkälaiset verhot olohuoneessa pitäisi olla tai mennäänkö nyt sitten lomalle Kanarialle vai Kreetalle.

   0
  • Sofia

   Joo kyllähän se niin varmasti on, että naiset jaksaa keskimäärin puhua enemmän valtaosasta aiheista (paitsi urheilusta) kuin miehet. Enkä ees oikeestaan ennen ton artikkelin lukemista ajatellu, et se olis jotenkin huono – eikä varmasti välttämättä olekaan – mut voihan se sit johtaa siihen et asiat menee pidemmälle. Se on tietty sit eri asia, et vaikuttaaks siinä joku muukin. Mua kyllä huvitti, että IS sai ton väännettyä siihen muotoon, että koiraakin arvostetaan enemmän. Ei kai se verhojen valinta nyt ihan niin vakava asia oo 😀

    0
   • Admin

    Joillekin voi olla hyvinkin tärkeetä, että on just oikeenlaiset verhot (itelleni kyllä ei oo, en oo mikään sisustusihminen) ja voisivat siitäkin saada tappelun aikaan 😀 Ja ehkä ei oo ihan maailman fiksuin suhde, jos koirakin on tärkeempi kuin oma puoliso (vaikka koirat onkin kivoja). Isoista asioista olisi kyllä hyvä osata päättää aina yhdessä, pienemmistä voisi sitten päättää se, kumpaa se asia enemmän koskettaa/kiinnostaa (esim. just ne verhot vaikka).

     0
 • Sinkkis

  Siis mulla tuli tästä jutusta mieleen, että kaikki mun parisuhteeni on milteipä päättynyt tilanteeseen, jossa käydään ”päätä sä” ”eiku päätä sä” ”eiku päätä sä” -keskustelu ja lopulta kukaan ei päätä mitään. WHAT.

  Vaikka mulla onkin siis todella vahva luonne, niin jos mies on yhtään tossukka – päädyn samalle tasolle.

  Hakusessa siis mies, joka osaa ilmaista mielipiteensä ja yhtä aikaa antaa tilaa mun mielipiteelle – siksi olen kai sinkku…

   0
  • Sofia

   Oho tuollaisista erokeskusteluista en oo kyllä aiemmin kuullu! Hmm mutta toi voi olla ihan hyvä selitys, että seura tekee kaltaisekseen. Oon siis ite kanssa aika vahva tyyppi, mut jos toinen on kauheen rauhallinen ja sovinnainen niin ilmapiiristä tulee sellanen, että ei jaksa alkaa esittää mitään painavia näkemyksiä. Syy on siis löytynyt! Olen varmasti ihan samasta syystä sinkku 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.