VALIKKO
20.10.2019 21:28

Onko elämää ilman parisuhdetta?

Muutaman viime vuoden aikana ajatuksenjuoksuni on muuttanut radikaalista suuntaansa. Pystyn nimittäin aika usein keskittymään elämään enkä siihen, elänkö sitä ilman parisuhdetta vai en. En keskity siihen, mitä minulla ei ole, ja miksi minulla ei sitä ole, ja mitä voisin tehdä toisin. Lähinnä mietin, mitä kivaa voisin tänään tehdä.

Sinkkuna asia ei aina ollut niin. Itse asiassa, jos luemme sinkkuaikaisia tekstejäni voimme päätellä, että asia ei ollut koskaan niin. Aina oli joku hyvä aasinsilta siihen, kuinka jonkun asian voisi tehdä poikaystävän kanssa, jos sellainen olisi. Elämääni hallitsi puute.

Jos jatkuvasti vaivaa päätään sillä, että ei voi pitää pariskuntailtaa koska on ilman parisuhdetta, on aika masentavaa, ettei löydä ketään järjellistä kandidaattia.

Ja koska elämääni hallitsi puute, piti miettiä, miksi asia oli niin. Siksi elämääni hallitsi armoton itsekritiikki. Olen kuullut, että tämä ei päde läheskään kaikkiin sinkkuihin, mutta minuun se kyllä iski. Eniten otin osumaa siitä, kun deittailusta vaan ei tullut yhtään mitään.

Autenttinen ote tilanteesta löytyy huhtikuulta 2016, vajaan kahden sinkkuvuoden jälkeen, kun kirjoitin seuraavan pätkän blogin luonnos-kansioon:

Koska me suomalaiset taidamme olla aika hyviä synkistelyssä, olemme tottuneet rohkaisemaan toinen toisiamme. Asioista pitäisi löytää se myönteinen puoli, eikä pitäisi vajota itsesääliin vaan painaa eteenpäin. Täytyy myöntää, ettei se oikeastaan ole mikään ongelma – noinhan olen juuri tehnyt. Se ei silti tarkoita sitä, etteikö mikään tuntuisi missään.

Koska tämä Suoraanpuhujan päiväkirja, sanotaan se nyt suoraan: kyllä minä olen aivan totaalisen lannistunut. Se on vähän noloa, koska ei minun pitänyt koskaan lannistua. Olen aina neuvonut muita menemään eteenpäin, ja muistaakseni myös oma ohjenuorani menee kutakuinkin näin: ”Paras tapa selvitä pettymyksestä on siirtyä seuraavaan.” En edelleenkään kiellä tämän ohjeen toimivuutta, mutta joskus se tuntuu rankalta. (28.4.2016)

Miten pysyä positiivisena, kun treffikokemukset ovat kaikkea muuta kuin toivoa herättäviä? Miten voi muka olla niin helkutin vaikeaa löytää kiva, kiinnostava ja parisuhteeseen valmis tyyppi? Sinkkuna opin sen, että kivoja miehiä on tämä maa täynnä, mutta se ei vielä läheskään riitä parisuhteeseen.

Jos jatkuvasti vaivaa päätään sillä, ettei voi pitää pariskuntailtaa koska on ilman parisuhdetta, järkevien kumppanikandidaattien puute alkaa varmasti masentaa. On tilanteessa, joka ei ole täysin omassa hallinnassa.

Siinä samalla on todella kannustavaa vastata kysymykseen siitä, miksi on sinkku. Itse ihmettelin aina vuorotellen omaa tai sitten jonkun muun sinkkuutta. Olin todella vahvoissa vaikeuksissa, kun yritin pysyä positiivisena miettiessäni vastausta tuohon kysymykseen, johon en tosiaan keksinyt mitään järkevää vastausta.

Tällaisessa tilanteessa on helppo alkaa etsiä syytä itsestään. Jos syy löytyy omasta toiminnasta, niin se on ihan ok – voihan olla, ettei kaikkea voitavaa ole vielä tehty. Jos syy löytyy siitä, että on vain ollut oma itsensä, niin sitä syytä ei sitten lasketa. Vaikka kuinka kovasti haluaisi päästä pariskuntien treffi-iltaan, syytä ei saa etsiä omasta persoonastaan.

Kärvistelin sen tunteen kanssa, voiko joku oikeasti sopia kanssani yhteen

Yksinkertaisesti on vain aika vaikeaa löytää sopiva kumppani. Sen kuuleminen ei ehkä rohkaise, mutta toisaalta todella moni on myös löytänyt sopivan – ei se siis mahdotontakaan ole. Itsekin kärvistelin sen tunteen kanssa, että voiko joku oikeasti sopia kanssani yhteen ja mistä sen voi edes tietää.

Kohtaaminen on hankalaa ja siihen vaaditaan myös ihan rehellistä tuuria. Ei ole huono vinkki pitää itsensä aktiivisena ja avoimena, kuten usein neuvotaan. Paras vinkkini on kuitenkin olla ihan vaan ylpeästi oma itsensä – sehän tekee meistä jokaisesta mielenkiintoisen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.