VALIKKO
31.7.2019 21:30

Miksi ”elämän jakaminen” toisen kanssa on käytännössä mahdotonta?

Hyvät lukijat. Päädyttyäni pitkään (kolme vuotta!!!) kestäneeseen parisuhteeseen haluan oikaista erään erittäin merkittävän virhekäsityksen, johon kaikki tuntuvat uskovan. Sekä romanttiset elokuvat että rakkaudesta haaveilevat pitävät jatkuvasti yllä uskoa siitä, että saapuu ihminen, jonka kanssa he voivat jakaa elämänsä. Voin vakuuttaa, että elämän jakaminen ei ole ihan niin yksinkertaista. Kukaan ei tule jakaamaan elämääsi – hän tuo nimittäin mukanaan myös oman elämänsä, jonka haluaa jakaa kanssasi.

Kun olin sinkku, haaveilin miehestä, joka tulisi istumaan Nissan Micrani etupenkille ja lähtisi koiran ja minun kanssani metsäretkille. Menisimme yhdessä Prismaan ja silloin kun olen jumpassa, hän voi tehdä omia juttujaan. Hän voisi täyttää elämässäni olevan aukon (eli Nissan Micran pelkääjänpaikan) ja tuoda siihen tietysti jotain uuttakin. Jotain pientä, kiitos.

Tuli mies, joka toi mukanaan pianon, kitaran ja työpöydän, joiden vuoksi makuuhuoneeseen ei muuta enää mahdukaan. Tuli mies, jota häiritsee koiran kuorsaus, minkä vuoksi koira oli karkoitettava makuuhuoneesta olohuoneen perimmäiseen nurkkaan (ja tietysti myös siksi, että piano vie jo koiran tilan).

Samalla kun löysin kumppanin jakamaan oman elämäni, päädyin jakamaan sen toisen elämän

Voin vakuuttaa, että tilaa vieviä soittimia ei mainittu deittailuilmoituksissani. Niissä ei myöskään otettu huomioon, että pitkien miesten pää saattaa osua Nissan Micran kattoon.

Samalla kun löysin kumppanin jakamaan omaa elämääni, päädyin myös jakamaan sen toisen elämän omani kanssa. Vaikka tämä voi kuulostaa itsestäänselvyydeltä, voin vakuuttaa, ettei se kyllä ihan ole. Kun jakaa elämänsä toisen kanssa, täytyy jakaa myös toisen elämä. Ja siksi asia ei ole ollenkaan niin yksinkertainen, kun sen ajatellaan olevan.

Romanttiset loput eivät kerro siitä, kuinka koiranpedin paikasta neuvoteltiin.

Romanttiset loput eivät koskaan kerro siitä, kuinka koiranpedin paikasta neuvoteltiin tai kuinka Nissan Micra ei saanut kaipaamaansa arvostusta erinomaisena autona. Tai kuinka soittimet vievät kaiken tilan makuuhuoneessa.

Hyvät lukijat. Vaikka on mahtava löytää jakamaan joku oma elämä kanssaan, on syytä varautua siihen, että mukana tulee muutakin. Et saa jakaa vain omaa elämääsi, vaan ottaa vastaan viehättävät ja myös ne vähemmän sopivat uutuudet toisen elämästä. Eihän se välttämättä ole ihan kauhean paha tai mahdoton juttu, mutta tämä on hyvä tiedostaa.

Ei ole yksinkertaisesti mahdollista tilata puuttuvaa palasta, joka ei tuo mitään ylimääräistä mukanaan. Tilaus on tietysti mahdollinen, mutta kannattaa varautua siihen, että kaupanpäällisiä on luvassa. Elämän jakaminen on mahdotonta, elämien jakaminen ei.

Blogissa deitti-ilmoitus kolmen vuoden takaa:

Haussa uusi tekijä rentoon tiimiin! 

Bongaa uusimmat postaukset somesta: blogin Facebook-sivun tai Instagram-tilin kautta.

Kommentit

 • Lilies

  Olipa hyvä kirjoitus! Itselle täysin ajankohtainen aihe ja oman blogin luonnoksista löytyy hieman vastaava postaus 😀 Aloitin jokin aika sitten uuden parisuhteen ja nyt ollaan sellaisessa vaiheessa, että lähes päivittäin toisesta paljastuu uusia puolia (myös sellaisia, joita ei osannut odottaa )

   1
  • Sofia

   Kiva kuulla että tykkäsit! Toihan kuulostaa ihan jännittävältä vaiheelta – vielä tulee sekin aika, kun kaikkea jännitystä on ikävä 😀

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.