VALIKKO
14.2.2017 22:22

Elämän paras päätös

Viimeksi kirjoitin siitä, kuinka parisuhde vaikutti olevan kamalan työlästä ja täynnä erilaisten asioiden yrittämistä. Toisaalta voi miettiä, mitä muuta sitä onkaan elämässä tullut yritettyä. Olen yrittänyt hypätä esteitä hevosella joka ei osaa laukata, olen yrittänyt ymmärtää mikkeliläisiä lähiöamisteininaapureitani ja olen yrittänyt kotiutua Turkuun. Joten, on sitä tyhmempääkin yritetty!

Onnistuminen on pitkälti asenteesta kiinni. Ei voi onnistua, jos päättää heti, ettei kuitenkaan onnistu. Sama pätee hiihtokilpailuun ja rakkauteen. Ja koska rakkaus on lähinnä ajatuksia, sen voi pilata omilla murheilla pelottavan helposti.

Siksi on tehtävä päätös. Sain viime tekstiin kommentin jossa todettiin, että loppupeleissä rakastaminen on periaatepäätös. Kun kohtaa sen oikean, johon sitoutuu, on tehtävä päätös rakastaa. Jos päättää tarpeeksi kovin, niin päätöksessä pysyy, vaikkei kaikkea saisi koko ajan heti.

Se oli paras koskaan saamani kommentti. En unohda sitä ikinä.

Laskelmieni mukaan tuo oli paras koskaan saamani kommentti. En unohda sitä ikinä. Lisätään vielä se, että kun näkee vaivaa päätöksessä pysymisen eteen, ei suhteesta ole valmis laskemaan irti niin helposti. Kuten ystäväni pitkässä kaukosuhteessa olleena asian ilmaisi, on sitä nähty sen verran vaivaa, että ihan heti ei luovuteta.

Enkä tietenkään olisi luovuttamassa, mutta edes moisen asian ajattelu on yllättävän kuluttavaa, eikä ollenkaan kannattavaa. Kun tekee periaatepäätöksen, koko asian voi tyystin unohtaa.

Minulla on kaksi periaatetta

Minulla on yksi motto ja se on, että en kannata äärimmäisyyttä. Siksi minulla on elämässäni vain kaksi periaatetta, joista olen pitänyt tiukasti kiinni. Ne ovat: 1) en syö kanaa ja 2) biisi täytyy kuunnella loppuun saakka. Näitä kahta olen noudattanut varsin orjallisesti, joskin radiokanavan vaihtaminen sallitaan myös kesken biisin, jos biisi on todella huono tai liian unettava.

Hyvät naiset ja herrat. On tullut se hetki, kun täytyy tehdä kolmas periaatepäätös. On tehtävä päätös rakastaa. On tehtävä päätös olla menemättä ensimmäisen mielihalun mukaan, olla menemättä siitä mistä aita on matalin ja olla ajattelematta ainoastaan itseään. On tehtävä päätös tehdä tuo kaikki edellä mainittu ja tehdä se myönteisellä mielellä, yhteiseksi hyväksi.

Minulla ei ole montaa periaatetta, mutta niissä pysyn. Ne ovat: 1) en syö kanaa 2) biisi täytyy kuunnella loppuun asti ja 3) rakastan.

Tallenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.