VALIKKO
12.10.2016 23:24

Voiko ihastua ensisilmäyksellä?

Ihastuminen ensisilmäyksellä on juttu, joka kuulostaa utopistiselta niin kauan ennen kuin se osuu kohdalle. Olen saanut huomata, että omalla kohdallani tällainen on enemminkin sääntö kuin poikkeus. Olen ihastunut ensisilmäyksellä, tai sitten en ollenkaan.

Vähän kyllä huijasin. Olen ihastunut ensitapaamisella, jos tarkkoja ollaan. Eikä tämäkään vielä tarkoita sitä, että tunteet olisivat yhtäkkiä täysiä roijahtaneet jotain tuntematonta ihmistä kohtaan. Pikemminkin ihastuminen ensisilmäyksellä on tarkoittanut sitä, että olen heti ensitapaamisen jälkeen tiennyt, että tästä lähtee uusi alku. Joskus se on kestänyt kauemmin, joskus vähän vähemmän kauemmin.

ihastuminen_ensisilmayksella_2

Ensisilmäyksestä puhun siksi, että kyseessä ei ole ollut mikään harkinnan tulos. Sen sijaan jokaiseen erityiseen mieheen liittyy hetki, jona muistan tajunneeni, että tässä on muuten spesiaali tapaus. Jokainen voinee kutsua näitä valaistushetkiä ihan miten tahtoo, itsehän leikkisästi kutsun niitä jumalan merkeiksi.

Edellisen poikaystäväni kanssa valaistuminen tapahtui ekoilla treffeillä. Silloin tärkein kriteerini taisi olla se, että mies on kiinnostunut maailmasta. Olimme kävelyllä ja näimme portaat, joiden päässä oli joku muistolaatta. Katsottiin, että jaa, mikähän toi on. Silloin mies sanoi: ”Mä kiipeen kattoon et mitä tossa lukee.” Vaikutuin suuresti ja se kestikin vajaa kaksi vuotta.

Jos se olisi ollut leffa, taivaasta olisi tullut salama

Maagisin muistoni liittyy ensimmäiseen pidempiaikaiseen tinder-deittiini. Muutama viikko ennen treffejä olin lukenut eräästä blogista, että bloggaajan ihannemiehellä olisi Antti Tuiskun virne. Ajattelin, että minäkin haluan! Sitten meni muutama viikko ja olin ensitreffeillä, joilla puheeksi tuli sukunimeni ja se, että sehän on sama kuin Antilla. Tähän mies sanoi: ”Mulle on kyllä sanottu, että mulla on sellanen Antti Tuiskun virne.” Jos se olisi ollut leffa, taivaasta olisi tullut salama ja olisimme eläneet yhdessä kauemmin kuin kaksi kuukautta.

ihastuminen_ensisilmayksella

Viimeisimmän tapauksen kanssa juttelimme punaviinin ääressä, muistaakseni tässä vaiheessa oltiin jossain yhteiskunnallisissa sfääreissä. Mies esitti yleispätevän kommentin: ”Mä en kannata ääriajatuksia.” Jollette tienneet, niin oma mottonihan on se, että en kannata äärimmäisyyttä. Muistaakseni taisin huutaa aika lujaa, että toi on muuten mun motto. [Vaikka oma muotoiluni onkin toki nokkelampi.]

Toisin sanoen, jos minulta kysytään, niin kyllä voi ihastua ensitapaamisella ja kyllä sen tietää, jos kyseessä on spesiaali tapaus. Silti olen vähän yllättänyt siitä, että mieleen on jäänyt kaikista erityisistä miehistä jokin maaginen hetki. Onko teille käynyt samalla tavalla?

Tallenna

Kommentit

 • Sara|Sara's Fab Life

  Kun tupsahtaa parvekkeelle kun olen yksin (pitkä tarina miten tilanteeseen edes päädyttiin) ja jää pitää seuraa. Näytin kuulemma surulliselta. Sitä ennen vaan sanonut ”moi” esittelyn yhteydessä + lainasi paavopesusieni laastarin koska iteltäni oli katkennu kynsi.

   0
  • Sofia

   Hih. Nää on kyllä myös näitä tarinoita, joita on vaikea selostaa lyhyesti ja ytimekkäästi! Mutta hyvältä kuulostaa 🙂

    0
 • Nimetön Sairastuttavalla ajava

  Voipi. Muisttaakseni neitokainen istu vasttaan otos, siin sitt sottailin ompas tullunna söpöläinen tännekkin. Sen jälkkeen tuli jonkun kerran kävästtyy siell ja tikusta viännettyä asioo. Mänhän siin jokunen vuos noppeest, aasin siltoja rakenttais : ). Ehkä tull jonkkii verran nolojakkii toillauksia, mutta pinta puolisin vieläkkii jotkut asiat hymmylyttää : ). Harmi ku hiän läks.

   0
 • cioccolata

  Olin juuri ekoilla treffeillä erään miehen kanssa. Asia, josta vaikutuin oli se, että hän kuunteli minua. Pari edellistä mobiilisovellusdeittiä ovat lähinnä puhuneet vain itsestään. Ehkä väliin ovat kysyneet ylimalkaisesti jotain ja vastaukseen eivät tietenkään kommentoineet mitenkään. Oli siis kovin ilahduttavaa, että pystyin käymään miehen kanssa tasapainoisen keskustelun! 🙂 Toisista treffeistä vasta sovittu, joten tarinan kestosta ei tiedä vielä mitään. Omassa treffailumaailmassani toiset treffit tindertyypin kanssa on kuitenkin jo saavutus sinänsä 😀

   0
  • Sofia

   Kyllä ehdottomasti aito keskustelu on jo saavutus! Itse ainakin huomasin sen, että tärkeintä on juuri tuo keskustelutaito ja huumorintajun yksiin osuminen, ei niinkään yksittäiset faktat. Toisin sanoen aika nopeasti voi jo tietää aika paljon. Tsemppiä tulevaan!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.