VALIKKO
2.6.2017 22:07

Tehdäänpäs kompromissi!

On tullut sen aika. On tullut se hetki, kun ensihuuma on hälvennyt. Se hetki, kun ei tule myötäiltyä silkasta ihastuksesta ja kun haluaa elää parisuhteessa niinkuin eläisi muutenkin. Se hetki, kun on kerrottava, mitä oikeasti haluaa. Ja kun molemmat tekevät tämän, on tullut se hetki, kun on tehtävä ensimmäinen kompromissi parisuhteessa.

Onnea – suhteenne kuulostaa lupaavalta!

Suhteesta ei tule mitään, jos suuret linjat eivät mene yksiin. Jos ei halua mitään samaa, niin halipatsuippa. Kun suhteessa nyt kuitenkin ollaan, niin todennäköisesti on haluttu samoja asioita: halutaan vaikka ulkoilla, mökkeillä, lukea uutisia ja joskus perustaa perhe. Halutaan asua samassa paikassa ja halutaan pelata tennistä yhdessä.

Se on ensiarvoisen tärkeää – onnea! Olette nyt lupaavassa parisuhteessa. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisitte kaikesta samaa mieltä. Itse asiassa saatatte olla aika monesta asiasta eri mieltä: missä tennistä pelataan, mihin ulkoilualueelle mennään, otetaanko evästä vai ei, onko kiire kotiin katsomaan lätkää vai ei.

Lopulta tulee se hetki, kun huomaatte olevanne eri mieltä. Se hetki, kun on tehtävä kompromissi. Ollaan kaupassa makkarahyllyllä ja mietitään, mitä ostettaisiin. Mies ehdottaa nakkeja. Suostun, vaikka itse ostan niitä lähinnä koiralleni. Tällaisia, hän sanoo ja osoittaa paksuja lenkkinakkeja. Tuollaisia, ihmettelen. Ei käy. Minusta nakki tarkoittaa tuollaista Popsi-nakkia.

-Minulle ei käy Popsi-nakki, mies sanoo. Mieluummin ilman kuin Popsi-nakki. -Mutta minä en halua maksaa noin paljoa asiasta, jota en itse ikinä ostaisi, perustelen lenkkinakkiepäluuloani. Sitten mies keksii ratkaisun: Ostetaan omat nakkipaketit!

Hetkinen. Itse en ostaisi nakkeja ollenkaan, nyt olen jo ostamassa omaa pakettia. Ei käy, sanon. Täytyy olla yhteinen paketti. Täytyy tehdä kompromissi. Mies tuumaa hetken ja toteaa: Otetaan sitten makkarapaketti.

Makkarapaketti käy. On tehty kompromissi. Ei ostettukaan nakkeja, vaan makkaroita. Mielestäni aika hyvä. Eihän omakotitalokaupoillakaan voi todeta, että ostetaan sitten omat talot! Siinähän menee hukkaan koko jutun pointti. Pointtinahan on voida jakaa asioita, mikä hyödyttää, vaikkei aina saisikaan sitä omaa juttua läpi.

Minua ei harmittanut, että meillä oli savupekonimakkaraa. Joka sitä paitsi lopulta ostettiin ne ihan turhaan, ei oltaisi tarvittu koko pakettia. Mutta tehtiin ainakin kompromissi!

Kommentit

 • Larissa Aleksandra

  Hahahaha 😀 sitten on parisuhde kyllä hyvällä mallilla jos erimielisyydet koskee nakkeja ja niistäkin pääsette kompromissiin! 😀

   0
  • Sofia

   Tää oli kuiteskin tärkeä asia!! 😀

    0
 • Julius

  Mutta… mitä se haittaa jos toinen ei halua syödä nakkeja? Meillä emäntä ei tykkää metwurstista eikä maksamakkarasta. Niinpä ostan niitä itselleni ja laitan leivän päälle. Emäntä taas tykkää laittaa palvikinkkua, mitä minäkin joskus laitan, mutta en aina jaksa laittaa samaa.

  Sitten taas toisaalta emäntä tykkää sipseistä, joista minä en pidä ollenkaan. Ostan itselleni jotain muuta naposteltavaa tai en välttämättä mitään. Ei kaikkea ole pakko jakaa. Riittää että on hyvä olla 🙂

   0
  • Sofia

   Totta kyllä! Emme siis tietenkään syö kaikkia samoja asioita, mutta tässä piti saada tehtyä yhteistä ruokaa niin kyllä nyt sen verran pitäisi kyetä neuvottelemaan. Aina ei tietysti tarvitse kyetä, pitäähän niitä just oikeita nakkeja joskus edes saada 😀

    0
 • Jenni

  Pitäis muistaa useemmin olla iteki valmis tekemään näitä kuuluisia kompromisseja 😀 Taijan vaan olla meijän 8v kestäneessä suhteessa ( joista kohta 3v naimisissa) se, joka jyrää yli sen jauhomakkarapakettinsa kanssa suhteellisen usein ;D

   0
 • Unensieppaaja

  Haha,hyvä kirjoitus!

  Voin kertoa,että tuollaisia tilanteita tulee vastaan vielä vuosienkin yhdessä olon jälkeen (ainakin 13v seurustelun jälkeen) ,mutta oppii kyllä myös tekemään niitä kompromissejä monissa tilanteissa. Tai ostamaan suosiolla omat nakit,ilman sitä vääntämistä.
  Kun kuvioon mukaan tulee vielä pari lasta,kauppareissut voi olla jo suht..mielenkiintoisia.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.