VALIKKO
3.7.2018 22:27

Kun annoin elämän viedä

Uskotteko siihen, että jos antaa elämälle mahdollisuuden, niin voi tapahtua yllättävän hyviä juttuja? Odotukset elämältä harvoin vastaavat sitä, mitä kaikkea tuleekaan tapahtumaan – ja joskus se voi olla vain ja ainoastaan hyvä juttu!

Kun mietin jälkikäteen Mikkelissä viettämääni ajanjaksoa, sehän on kuin toteutunut Odotukset vastaan todellisuus -video! Odotuksia minulla nimittäin oli, mutta kuinkas sitten kävikään! Pääsin muistelemaan lopulta huikeaksi seikkailuksi kehkeytynyttä kesätyöjaksoani, kun kävin Mikkelissä entisellä työpaikallani ja tapasin tämänkesäisiä harjoittelijoita. Ai että, en malttanut olla kertomatta heille kaikkea sitä, mitä siitä kesäharjoittelusta seurasi. Tässä odotukset, sekä todellisuus:

Onneksi välillä pääsee takaisin fiilistelemään Mikkeliä!

Tulen asumaan täällä 4 kuukautta
Muutin Mikkeliin toukokuun alussa ja luulin asuvani siellä kesän, jätin Turun asuntonikin alivuokralle. Kun sitten syksyllä työsopimustani jatkettiin kolmella kuukaudella, ei auttanut kuin hakea loput tavarat Turusta ja vaihtaa kotikunnaksi Mikkeli. Lopulta myös seuraava työ löytyi Mikkelistä ja kolmesta kuukaudesta tuli 2,5 vuotta! Elämäni pisin ja kylmin kesä, hehe.

En ole kiinnostunut politiikasta
En ollut ennen Mikkeliin lähtöä millään tavalla kiinnostunut politiikasta, lähinnä, koska väittely eri mieltä olevien ihmisten kanssa on minusta erittäin rasittavaa. Työkaverini oli kuitenkin aktiivinen poliittisessa nuorisojärjestössä ja kun hän siitä puoli vuotta paasasi, aloin myöntyä. En siksi että olisin edelleenkään ollut kiinnostunut politiikasta vaan siksi, että halusin tutustua uusiin mikkeliläisiin nuoriin ihmisiin (eikä se ollut mitenkään erityisen helppoa).

Keskustassa on (vanhoja) juntteja
Kyseinen nuorisojärjestö johon minä sitten lopulta lähdin oli Keskustanuoret, mikä ei todellakaan olisi ollut espoolaisen ykkösvalinta. Järjestön nettisivuilla käydessäni reaktioni oli kuitenkin: ”Oho, järkevännäköisiä ihmisiä”, ja niinpä ryhdyinkin intomieliseksi kepulaiseksi (en tosin ihan heti sillä nettisivuvisiitillä mutta kuitenkin).

Mikkeli on kaukana ja siellä on kylmä
Nämä olivat kaksi asiaa, jotka tiesin Mikkelistä etukäteen (perustuvat äitini kuvaukseen). Ensinnä täytyy todeta, että etelästä katsoen Mikkeli on yllättävän lähellä. Lähellä = Mikkeli-Espoo -väli on mahdollista ajaa ilman vessataukoa. Kylmyys tosin pitää osin paikkansa, sillä elämäni matalimmat pakkaset olen kokenut Mikkelissä (-30). Sen verran kuitenkin Mikkelistä innostuin, että keväällä 2017 pyrin kaupunginvaltuustoon!

Tässä meidän tiimi, kuvattuna tietysti Mikkelissä.

Miestä ei Mikkelistä ainakaan löydy

Muutan pois Mikkelistä kun olen epätoivoinen 30-vuotias sinkku
Olin varma, että vaikka saisinkin töitä niin miestä ei ainakaan Mikkelistä löydy. Seison edelleen arvioini takana siitä, että Mikkelissä olisi noin kolme 25-vuotiasta (hyvännäköistä) sinkkumiestä, mutta eihän sen tarvitse olla ongelma: yksi riittää ja se löytyi!

En ihan muista mitä elämältä keväällä 2015 odotin, mutta tuskin ainakaan yli kahden vuoden reissua Mikkeliin, kaupunginvaltuustoon pyrkimistä ja mikkeliläistä miestä, mutta kaikkihan ne sieltä tulivat.

Tarinan kerrottuani en voinut kuin toivottaa uusille harjoittelijoille hyvää kesää ja vähintään saman kohtalon odottelua 🙂

Loppuun My day -video, jolle on osuvasti tallentunut (erittäin kiinnostava) elämäni Mikkelissä:

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.