VALIKKO
2.5.2019 20:19

Kun kummallakin on omat peitot

Joskus kuulee sanottavan, kuinka parisuhteen alussa kaikki on niin erilaista. Miten niin erilaista, sitä ihmettelee. Tällaistahan tämä tulee aina olemaan! Mutta kun ei tule. Vielä tulee se aika, kun ette enää nuku saman peiton alla. Tulee se aika, kun kummallakin on omat peitot.

Päiväpeiton alta paljastuu just ne – kaksi peittoa.

Nyt se aika on tullut. Se aika, jona tietää, että on tosi kiva käpertyä saman peiton alle, mutta kun se on vaan niin helkutin epäkätevää. Muistiin tulevat ne yöt, kun oltiin käpertyneinä saman peiton alle, ja sitten toinen varastikin kaiken peiton kesken yön. Minulla itselläni hyväunisena peittovarkaana on ollut ihan mukava elämä, mutta ymmärrettävästi kylmät yöt eivät ole erityisen houkuttelevia.

Ja entäs sitten se, että nukutaan samalla kyljellä! Onhan se todella romanttista nukkua lähekkäin, mutta jos vaikka oma kylki puutuu, on tosi kiva, että on sen verran leveä sänky, jossa mahtuu ihan itse valitsemaan, kummalla kyljellä nukkuu.

Ei tarvitse herätä öisiin taisteluihin

Muistan varsin hyvin ne ajat, kun ihmettelin, mihin kaksi ihmistä tarvitsee edes 160 senttiä leveää sänkyä – saati 180 senttistä! Mitä sillä toisella metrillä tekee, jos nukkuu kuitenkin vierekkäin?

Voi kuulkaa. Sillä tekee aika paljon, että saa ihan itse päättää, missä asennossa nukkuu. Sekin on mukavaa, että on oma peitto. Ei tarvitse herätä yöllä öisiin taisteluihin, kun toinen on menettänyt kaiken ja kyllästänyt. Onhan se aika kätevää, että saa hamstrata peittoa miten tahtoo.

Ollaan siis tultu parisuhteessa siihen vaiheeseen, kun kummallakin on omat peitot. Vaiheeseen, jossa tunnustetaan, että on tosi kiva nukkua vieretysten, mutta koska se ei vaikuta olevan ehtyvä luonnonvara, on samalla tosi kiva nukkua myös hyvin.

On kyllä rakastunut, mutta haluaa myös syödä ostamaansa dippiä

Kun kukaan ei varasta peittoa, eikä syö kaikkea dippiä.

Tästä vaiheesta voi päästä myös eteenpäin. Tunnustan, että meillä on jo päästy siihen vaiheeseen, jossa kumpikin saa valita oman sipsipussin, ja oman dippipurkin, jotta dippiä saa syödä juuri sitä vauhtia kun tahtoo. On tultu siihen vaiheeseen, jossa on kyllä rakastunut, mutta haluaa myös syödä ostamaansa dippiä. Mielellään puolet kiitos, ei yhtä kymmenesosaa.

On tultu vaiheeseen, jossa rakkaus ei enää voita kaikkea. Vaiheeseen, jossa merkitsevät myös peitto yöllä ja riittävä dippikastikkeen määrä. Ja kun on tarpeeksi peittoa ja dippiä, on energiaa osoittaa myös rakkautta.

Jos haluat tiedon uusista postauksista ensimmäisenä, kannattaa ottaa blogin Facebook-sivu seurantaan! Kannattaa myös vaihtaa sivun oletusasetus ”Seurataan” ”Katso ensin” -vaihtoehdoksi, niin sivun julkaisut päivittyvät fiidiisi joka kerta.

Vinkkejä suhteen seuraavaan vaiheeseen: Kuinka saada suhde kestämään alkuhuuman jälkeen?

Ja loppuun vielä kysymys: omat peitot – puolesta vai vastaan?

Kommentit

 • Hanna

  Meillä on 16 vuotta avioliittoa takana, ja saman peiton alla samalla kyljellä nukutaan edelleen. Jossain vaiheessa käännytään tosin selät vastakkain. Toki joskus saa nykiä peittoa, varsinkin jos ukkeli on mennyt aiemmin nukkumaan, mutta pieni paha se on.

  Dipeissä on eri maku joten niitä aina molemmille omat 😀

   1
 • Sofia

  Oho vau! Olette selkeässä vähemmistössä yhteisen peittonne kanssa, mutta selkeästi yhteisiäkin peittoja siis on. Mutta omat dipit sentään 😀

   0
 • Jenna

  Eräänä iltapäivänä poikaystävä ajoi huonekalukauppaan ja sanoi, että oma peitto on tyttöystävälle saatava; seuraavana ostokseni oli isompi sänky ja sitten toin jo oman tyynynkin mukana. Kyllä oma peitto on ihana, vaikka sitä aamusta käpertyykin toisen peiton alle halimaan. <3

   1
 • Anni

  Meillä on nukuttu kohta 10 vuotta saman peiton alla, mutta se peitto on tuplaleveä Best of both worlds. Sänky on ollut myös useamman vuoden 160cm, ja esim. äidin luona kyläillessä ja 120cm sängyssä nukkuessa en voi ymmärtää, miten olemme joskus sellaisessa voineet nukkua vakituisesti.

   2
 • elinamaikki

  Meille tuli jo aika aikaisessa vaiheessa suhdetta omat peitot. Eka kesä meni sillä yhdellä kapealla peitolla, mutta syksyn lähestyessä totesin, että kylmyys tulee iskemään (erityisesti minuun) joten otin oikeuden omiin käsiini ja hankin itselleni oman peiton 😀 Toki jos peitto olisi leveämpi, eli parisängyn peitto, niin varmaan yhdelläkin pärjättäisiin.

   1
 • Anni

  Kyllä meillä on melkein alusta asti ollut omat peitot ja king size -leveä sänky. Molemmat ostaa oman karkkipussin ja omiin harrastuksiin liittyviä asioita. Voidaan hyvin viettää koko lauantai-ilta toinen työhuoneessaan ja toinen olohuoneessa. Eikä se tarkoita, etteikö rakastettaisi toisiamme. Hyvin kirjoitettu! 🙂

   1
 • Hannah-Tuulia

  Oi niin hyvä postaus!

  Meillä on omat peitot ollu siitä asti kun yhteen muutettiin aika nopeasti suhteen alkuvaiheilla. Siinä ennen yhteenmuuttoa niin nukuttiin saman peiton alla. Tosin minä, joka palelen herkemmin, vein aina peiton ja puoliso joutui heräämään paleluun. Todettiin ettei toimi meillä ja mitä dippeihin tulee niin tehdään aina kahesta purkista yhteinen dippi – joka syödään melkein puoliksi. En niin välitä herkutteluista että aikaisemmin tulee raja vastaan joten näin toiminu hyvin. Mutta se mitä tulee karkkeihin niin kyllä melkein omat pussit pitäis olla niin ärsyttävää kun toinen vaan vahingossa söi koko pussin kun itse sai pienen kourallisen. Sama pätee suklaaseen. Enhän niin välitä herkutteluista mutta kyllähän herkut silti maistuu

  Ihanaa kesää sinulle!

   1
 • Sofia

  Kiitos kaikille kommenteista! Selkeästi tärkeistä asioista, kuten peitosta ja herkuista, on erittäin ymmärrettävää pitää kiinni. Osa kyllä onnistuu jakamaan peiton, mutta herkut on jo eri svääreissä 😀

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.