VALIKKO
11.4.2018 21:55

Kun omat neuvot ei riitä

Olen kova neuvomaan. Koska olen kuitenkin tavallinen kuolevainen, jopa minulta loppuvat neuvot joskus kesken. On tultu tilanteeseen, jossa omat neuvot ei riitä. Nyt jos koskaan otetaan siis neuvoja vastaan! Mutta kuinka tähän päädyttiin?

Ensimmäinen askel tilanteeseen oli se, kun parisuhteeni ajautui erinäisten työelämästä johtuvien muutosten takia takaisin kaukosuhteeksi. Olen jo pelkästään tästä hieman ärsyyntynyt, koska en pidä kaukosuhteista. Niiden kanssa neuvot eivät kuitenkaan ihan heti loppuneet, koska olen jaellut kaukosuhdeneuvoja aiemmin. Tarkistetaanpa ne ensin:

1) Pienet hidasteet eivät ole oikean rakkauden tiellä: jos toinen on se oikea, miten välimatka tätä muuttaa?

2) Jotta kaukosuhde voi kestää, sen on loputtava joskus. On oltava yhteinen päämäärä, jota tavoitellaan.

Oli erittäin haastavaa löytää kuvaa, jossa en hymyile. Tässä paras löydös.

Kummastakaan ansiokkaasta neuvosta ei kuitenkaan ole apua tilanteessa, jonka kesto ei ole selkeä, ja mahdollisuudet vaikuttaa tilanteeseen ovat rajalliset. Seurauksena on valtava määrä turhautumista, jonka purkukohteena on tietysti se, kenen kanssa suhteessa ollaan. Lähtökohtaisesti turhautuneisuuden purkaminen voi helpottaa tilannetta, mutta ei ratkaise sitä.

Tosiasia on tosin myös se, että asiat, jotka tässä hetkessä tuntuvat ikäviltä tai pitkäkestoisilta ja ikäviltä, voivat suuressa kuvassa olla kohtuullisen mitättömiä. Asian ymmärtäminen vain vaatii pitkäjänteisyyttä ja malttia (saako niitä jostain?).

Ratkaisuksi olen keksinyt sen, mitä jokainen järjestelyintoinen nainen pelkää: odottamisen

Te tosin tunnette minut: olen tuhannen ja yhden ratkaisun nainen. Ei ole asiaa, jota ei voisi järjestellä. Turhautumista ei siis seuraa suoraan siitä, etteikö asiaa voisi järjestellä vaan siitä, ettei järjestely voi jatkuvasti olla toisen vastuulla. Etenkään sen vastuulla, jonka asioista järjestelyjä vaativa tilanne on seurannut.

Lopulta tullaan syvällisten kysymysten äärelle: Olenko kohdannut asian, jota en voi – tai halua – järjestää heti?

Ratkaisuksi en ole keksinyt muuta kuin sen, jota jokainen ratkaisukeskeinen järjestelyintoinen nainen pelkää. Odottamisen. En ole keksinyt mitään muuta ratkaisuperustettu, kuin odottaa, että ajatukset miehen päässä alkavat raksuttaa. Tilanne on toki tyypillinen: kiire tässä on vain minulla, mies ajattelee sitten kuin ehtii.

Nyt ovat hyvät neuvot kalliit! Kuinka voi oppia sietämään odottelua? Kuinka saa itsensä uskomaan, että asian vatvominen omassa päässä on pakko lopettaa siihen asti, että miehen aivot ovat raksuttaneet? Silläkin uhalla, että raksutukseen menee oletettavasti viikkoja.

Vai voiko miehen aivot saada raksuttamaan jotenkin nopeammin?

Neuvoja pyytäen,
nopeasti ajatteleva nainen.

Kommentit

 • Larissa Aleksandra

  Voihan hitaat miehet. Noh, ei kyllä tuu mieleen muita ratkaisuja kuin vaan odotella josko se mieskin tajuaisi ryhtyä ajattelemaan asiaa 😀 koita miettiä jotain muuta, keskityt muihin juttuihin nii ehkä se kiire helpottaa omassakin päässä. Toivottavasti sun mies ei vaan ole sitä sorttia että lakkaa ajattelemasta kokonaan jos sitä ei muistuttele asiasta… Välillä meinaan tuntuu että me naiset mietitään tulevaisuutta tosi pitkällä tähtäimellä koko ajan ja miehet sit kelailee päivä tai viikko kerrallaan.

   1
  • Sofia

   No siis hänen vastaus oli että päivä kerrallaan :DDDD

    1
 • Tiia - Littlebigthings

  Siis niin tiedän tunteen, sama tilanne täällä. Kun itestä tuntuu et olis valmis tekemään ihan mitä vaan, mut toisen tilanteeseen et kuitenkaan pysty vaikuttamaan. Ja sit se toinen on että päivä kerrallaan ja kyllä kaikki järjestyy… MIELUITEN HETI! 🙂

   2
  • Sofia

   ”Kyllä kaikki järjestyy”, mikä painajainen! Toi lause pitäis kieltää miehiltä 😀 Itse sanoin tähän että niin varmaan järjestyykin, jos järjestää. Että saisko jotain toimintaa kiitos.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.