VALIKKO
10.1.2016 22:09

Kun pakit ei riitä

Se tunne, kun olet päättänyt antaa pakit ja miettinyt huolella, miten sanoa se ilman, että loukkaa toista. Ja sitten, viesti ei menekään perille. ”Ai että me ollaan liian erilaisia? Okei no voidaan keskustella siitä jatkossa enemmän.” Hetkinen? Etkö älyä, että annoin juuri pakit?

Voiko olla enää sen absurdimpaa tilannetta, kuin se, että joutuu keskustelemaan pakkien antamisesta? On toki ymmärrettävää, että parisuhteen päättyessä erosta haluaa keskustella, mutta silloin kyse onkin eroamisesta. Pakeilla tarkoitan nyt tilannetta, jossa kaksi muutaman kerran – tai ei ehkä kertaakaan – tavannutta henkilöä päättää olla tapaamatta. Tai siis, se toinen kertoo toiselle, että ei enää tavata kiitos.

tulevaisuus3

Olin juuri kertonut miehelle, että ajattelemme aivan eri tavalla – koska me nyt ajattelimme aivan eri tavalla, emmekä ymmärtäneet toisiamme ollenkaan. Mielestäni se oli aika selkeästi ilmaistu. No, ei ollut. Myöhemmin samana iltana hän soitti ja halusi selittää, miksi oli kerrankin sanonut näin ja näin. Taisin siihen sitten suoraan sanoa, että se ei nyt muuta asiaa, että heihei.

Toisin sanoen, on kamalan vaikeaa antaa hienotunteiset pakit, jos toinen ei halua niitä vastaanottaa. Ymmärrän kyllä, että pakkien saaminen harmittaa. Etenkin silloin, jos ehti jo ajatella toisen olevan erityisen hyvä tyyppi. Tilannetta ei kuitenkaan auta sen harmin purkaminen, ainakaan siihen toiseen osapuoleen.

Olisiko parempi vaihtoehto ilmoittaa,
että ”ei kiinnosta”?

Monesti myös ärsyttää, kun ihmiset vain häviävät. Toisaalta se on ihan armollista, koska olisiko parempi vaihtoehto ilmoittaa jokaiselle, että ”ei kuule kiinnosta, en aio enää vastata sulle”? Ehdottomasti ei. Mutta, paras tapa välttää (taas) jonkun häviäminen tuhkatuuleen ei ole se, että lähettää viestin ”kaikki aina häviää niin olis kiva saada jotain palautetta et miks.”

Annoin kyllä palautetta, kun eräs mies sitä pyysi. Keksin jonkun osuvan kiertoilmauksen sille, että ei kiinnosta. Ikävä kyllä se ei riittänyt. Lopputuloksena oli 14 viestin verran ajatuksia siitä, miksi naiset häviävät chatissa, että olin suoraselkäinen kun en hävinnyt vaan vastasin, ja että voisimmeko aloittaa puhtaalta pöydältä, ja että voisinko kuitata viestit vastaanotetuiksi.

Tässä vaiheessa, kun asiat on selkeästi ilmaistu, ja jopa perusteltu, ei ole enää mitään tehtävissä. Toisen on vain nieltävä harminsa, ja toisen on vain hävittävä.

En kuitannut viestejä vastaanotetuiksi.

Kommentit

 • Parinvalitsija

  Mies tarvitsee pakkien tullessa loogisen selityksen, miksi kävi näin. Hyvin yksityiskohtaisesti selitettynä, muuten he miettivät päänsä puhki mikä meni vikaan. Mikäli mies ei ole samaa mieltä asioista joita kerrot hänelle erotilanteessa, hän alkaa ehdottamaan ratkaisua. Näin käy varsinkin jos mies on tykästynyt naiseen. Minusta on väärin nauraa sille. Mikäli nainen sanoo ”minusta vain tuntuu siltä” mies miettii mitä tein väärin, voiko asian korjata? Tarjoa ratkaisuja ja väännä rautalangasta.

   0
  • Sofia

   Mielestäni on vähän hassua ajatella, että juuri mies tarvitsisi vastauksen. Tai siis, yhtä lailla naisia se syy varmasti kiinnostaa. Jos kyse on erotilanteesta, toisin sanoen on ollut jotain mistä erota, niin on ok ehdottaa ratkaisua. Mutta, jos toinen asiallisesti sanoo, ettei halua enää tavata, mielestäni ei voi velvoittaa perustelemaan (miestä taikka naista). Deittailu nyt vain on sellaista, että aina ei natsaa, ja aina sille ei ole sen kummempaa selistystä. Kamalan raskaaksihan se kävisi, jos pitäisi koko ajan kaikille keksiä selityksiä.

    0
 • Pia

  Kaikista ärsyttävintä mun mielestä pakkien saamisessa oli se ettei niistä pakeista ilmoittanut vaan hävisi vaan yhtäkkiä! Siis vaikka on ollut kivaa (ihan toisenkin mielestä puheiden perusteella) ja niin ja sit yhtäkkiä ei vastatakkaan viesteihin ja pommittamisen jälkeen suostutaan sanomaan et ei enää kiinnostakkaan.

  Toki se pommittaminen ei tuo hyvää kuvaa :’D Mut itseä ärsytti just se et yhtäkkiä hävittiin eikä siis sanottu et hei tää juttu oli tässä.

   0
  • Sofia

   Joo niinpä! Tähän tekstiin ei mahtunu se näkökulma, mut siis kyl pakit pitää ehdottomasti antaa 😀 vaikka ymmärrän sen, et jos ollaan vaan esim viestittelyasteella, niin joskus semmonen ”katoaminen” voi toimia. Mut sit jos toinen viel laittaa viestiä, niin kyl sit pitää pystyy sanoo suoraan. Mä oon ite tehny niin, et laitan tahallani perään jotain, mihin se mies joutuu vastaa sillai et sen on pakko antaa pakit. En haluu et ne oppii et voi vaan hävitä :DD

    0
 • Rapurallakka

  Tätä pakkiasiaa olen kysellyt deittiseuralaisilta suoraan ja oikeastaan jokainen on sanonut, että he eivät ymmärrä naisten vihjailuja ja pitävät niitä vain toteamuksina, ei varsinaisina viesteinä, että tämä on nyt ohi. Näistä myös lähes jokainen on sanonut, että paras tapa on sanoa suoraan, että ”Kiitos, mutta ei kiitos”. He myös ajattelevat asiat loogisesti ja haluavat kehittää itseään tietämällä mikä meni vikaan, jotta ymmärtävät syyt. Sitten on niitä sinnikkoja, jotka ei siitä huolimatta ymmärrä, vaan jäävät jankkaamaan ja lupaavat muuttua (huoh). Miehet eivät loukkaannu suorista sanoista, vaan nimen omaan arvostavat, että nainen osaa puhua suoraan.

  Testasin tätä viimeisimpään deittiini tänään ja kirjoitin suoraan viestin:

  ”Kiitos treffeistä. Oli oikein kiva jutella, mutten saanut kaipaamaani kipinää. Etsin erilaista miestä ja valitettavasti et ole sellainen. Löydät varmasti vielä elämäsi naisen. Toivotan hyvää jatkoa ja tsemppiä deittailuun”.

  Sain lähes heti vastauksen:

  ”Kiitos suorasta vastauksesta. Yleensä naiset vain katoavat ja jättävät kertomatta, että ei kiinnosta. Toivotan myös sinulle tsemppiä deittailuun. Olet suorapuheinen ja kiinnostava. Et varmaan kauaa ole markkinoilla. – Jaakko”.

   0
  • Sofia

   Esimerkilliset nuo viestit! Pointsit molemmille 🙂 Itse kun juuri annoin pakit, takaisin tuli kohtuullisen katkeraa vuodatusta siitä, että olisi pitänyt sanoa livenä eikä whatsappissa ja sen perään ”moro”. Mun mielestä on ihan ok laittaa viestiä eikä sanoa suoraan, kun kyse on kuitenkin vain muutamista treffeistä. Ymmärrän, että pakit saattavat harmittaa, mutta musta ei oo kovin aikuista purkaa omaa harmia siihen toiseen. Ja sitäpaitsi, jos pakkien antamisesta saa aina vuodatuksen niskaansa niin ymmärrän hyvin, ettei niitä jatkossa huvita kauheasti antaa vaan yrittää vaan liueta paikalta.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.