VALIKKO
24.12.2016 14:43

Luukku 24: Meidän rakkaustarina

Kaiken yrittämisen jälkeen olin aivan loppu. Päätin lakata yrittämästä ja viettää kivan kesälomaviikon ystävien kanssa. Vieläpä kotikaupungissani Mikkelissä, jonka miesvalikoiman laadun olemme kaikki jo tässä vaiheessa tajunneet. Onneksi tosin tiedämme myös, että rakkaus tulee, kun sitä vähiten odottaa, ja että rakkaustarina voi alkaa vaikkei yrittäisi ollenkaan.

Sofia: Ystäväni oli saapunut Mikkeliin ja lähdimme ravintolaan syömään ja juomaan. Sivistyneesti tietysti, vaikka jälkikäteen ajatellen sivistys saattoi vähän unohtua. Baarimikon tullessa varoittamaan pilkusta tunnelma oli jo sen verran katossa, että päätin kertoa tälle asiantuntevia Mikkeli-näkemyksiäni ja taisinpa päättää aloittaa siinä sivussa kuntavaalikampanjankin.

Mies: Päätin hieman rauhoitella tyttöjä, joiden tunnelma oli jo katossa ja ilmoittaa saapuvasta pilkusta. Taas yksi rutiinitehtävä, jolla lähettää asiakkaat takaisin omalle polulleen. En tässä vaiheessa olisi uskonut tämän arkisen tehtävän sekoittavan myös oman polkuni perustavanlaatuisesti. Rutiininomainen sulkemisilmoitus vaihtui pidemmäksi jutusteluksi ja viimeistään jättivät kyseiset naiset polttomerkin muistiini aloittamalla kuntavaalikampanjan tässä terassilla, yöllä, humalassa, baarimikolle.

Sofia: Seuraavana iltana tiemme baarimikon kanssa kohtasivat jälleen, kiitos kotikaupunkini runsaan yökerhotarjonnan. Tällä kertaa keskustelumme oli edellistä iltaa tasokkaampi, ja taisinpa ovelana naisena ujuttaa sivulauseeseen, että olen muuten sinkku. Kotimatkalla laskin että ei hitto, olisiko tässä nyt 1+1.

Ehkä mies oli mukava vain siksi, että oli töissä täällä?

Mies: Naurahdin mielessäni, kun näin eilisillan samat naiset viettämässä iltaa samassa paikassa. Onkohan kuntavaalikampanja yhä vauhdikkaassa käynnissä? Oli hauska pysähtyä juttelemaan hetkeksi ja miksikäs ei? Olihan meillä mieleenpainuvat ja hauskat keskustelut edellisenä iltana.

Sofia: Saadessani seuraavana päivänä ystävältä kutsun after workeille ilmoitin, että paikka olisi sitten minun valitsemani. Ja siellähän se mies oli! Juuri kun aloin harkita jututtamista, sain varoittavia kommentteja. Ehkä mies oli mukava vain siksi, että oli töissä täällä? Käydessäni tiskillä mies kuitenkin avasi itse keskustelun, ja nimenkin sain selville.

Mies: Seuraavana päivänä mietin, että ei kai tämä kaupunki näin pieni ole, kun jo kolmatta päivää putkeen näkee saman ihmisen samassa paikassa iltaa viettämässä. Tässä vaiheessa heikot miehiset tulkintasensorini antoivat pienen hälytyssignaalin: jotain on meneillään! Olin omilla after workeillani tiskillä ja nainen saapui tiskille yksin melko lähelle minua. Aistini eivät olleet ruosteessa ja tulkitsin selkeästi, että tässä on käynnissä perinteinen skenaario, jossa nainen kaipaa miehen avaavan keskustelun. Minähän avasin sen.

Nainen ”haki vettä” tiskiltä suunnilleen seitsemän kertaa

Jutustelu sujui hyvin ja tietyn tyylikkään ajan myötä nainen palasi takaisin seurueensa pariin. Tämän jälkeen hän kävi tiskillä “hakemassa vettä” suunnilleen seitsemän kertaa ja mietin, että ilmeisesti olisi halukkuutta jatkaa keskustelua. Jutustelun yhteydessä pääsin pyynnöstä kertomaan koko nimeni sukunimi mukaan lukien, joten aavistin jo jonkinlaista jatkoa tarinalle.

Sofia: Koska olin laskelmieni ja asiantuntevien ristiinkerrontojeni mukaan tavannut potentiaalisen miehen, joka ei toistaiseksi ollut pyytänyt minua ulos, päätin tarttua tuumasta toimeen. Toisin sanoen, pyysin treffeille ja sain myöntävän vastauksen!

En joutunut serkkulevelille, en vaivaantunut enkä jäänyt ilman haarukkaa

Oli yhtä juhlaa mennä näille treffeille. Tiesin miltä mies näytti, mitä se teki ja että meillä olisi puhuttavaa. Voiko nainen enää enempää toivoa? Ei varmaankaan, koska kaikki sujui niinkuin toivoin enkä tuskastunut. En joutunut serkkuleveleille, en vaivaantunut, en jäänyt ilman haarukkaa, mies ei ollut ylimielinen eikä eksäkään ottanut yhteyttä. Tylsää meillä ei silti ollut.

Mies: Itse nautin tilanteesta, jossa hieman kiusoittelevasti näimme toisiamme säännöllisesti ja ilmassa oli selkeästi pieni kipinä. Tällä kertaa nainen kuitenkin kerkesi  treffipyynnön kanssa ensin, mikä antoi positiivisen kuvan uskaliaasta ja rempseästä persoonasta. Pidin myös ideasta mennä pussiviineille läheiselle luontopolulle. Viini jatkoi kohtaamistemme teemaa ja luonto toi mukavan ilmapiirin treffeille.

Olin vakuuttunut, että tarina saisi jatkoa

Treffeillä pidin huolen, että molemmat pussi ja viini olivat varmasti mukana. Toinpa myös mukanani tyylikkäät Disney-retkeilymukit, eihän viiniä voinut pullonsuusta ensitreffeillä juoda. Riskiveto mukivalinnan kanssa, mitä pohdin pitkään, mutta uskoin kovasti naisen olevan tarpeaksi rempseä ottaakseen mukeja liian vakavasti. Kaikki meni paremmin, kuin osasin odottaa. Treffit jatkuivat iltaan asti ja niiden jälkeen olin hyvin vakuuttunut, että tämä tarina saisi jatkoa. Tässä sitä nyt ollaan, tyytyväisenä tukemassa kuntavaalikampanjaa.

Sofia: Olen niin monta kertaa kuullut, että täytyy olla kärsivällinen ja antaa mahdollisuus. Parasta tässä oli se, että se ei muuten mennyt noin! Olen aina ollut nopeiden päätösten nainen, ja tiesin jo ensimmäisillä treffeillä, että vaikka en tunne tätä tyyppiä kovin hyvin, sen täytyy olla tuo. Tuon täytyy olla mun elämäni mies.

Kommentit

  • Sofia

   Kiitos Minna! Se kuulosti mustakin vielä kivemmalta tollai kun oli eri näkökulmat 🙂

    0
 • Heli Heinonen

  ”Rakkaus tulee, kun sitä vähiten odottaa”
  Jos mä tätä olisin jäänyt elämässäni odottamaan niin olisin neitsyt vieläkin 😀

   0
  • Sofia

   Hehee no ymmärtänet missä kontekstissa tuo lause on tässä tapauksessa sanottu. Tai siis että vaivaa voi nähdä mutta ei se yrittäminen mikään lupaus onnesta ole, joskus voi käydä tuuri liiemmin yrittämättäkin 🙂

    0
 • Larissa Aleksandra

  En kestä, ihanaa <3 baareista voi näköjään löytää muutakin kuin random säätöjä! Mulla on tällä hetkellä niin pahasti päällä toi "en jaksa enää, luovutan"-fiilis mutta tää tarina vähän auttoi siihen :)) ps. Disney-mukit, huikeeta 😀

   0
  • Sofia

   Ainakin siinä tapauksessa jos siirtyy suoraan työntekijöihin 😀 heh no oon mä joskus löytäny ihan järkevän sieltä asiakkaidenkin puolelta, mutta siinä täytyy kyllä olla hyvää tuuria ja tarpeeks vähän alkoholia. Joo kyllä se siitä! Kauheeta kun kirjotin näitä niin huomasin kuin itekin oli niin kyynistyny jo tossa lopussa, mut kyllä se sit kummasti unohtuu kun lopulta joku onkin oikeesti hyvä 🙂

    0
 • Miisa

  Aivan ihana tarina! 🙂 Paljon onnea tulevaisuuteen teille <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.