VALIKKO
5.3.2017 21:00

Viisi vinkkiä miesten ymmärtämiseen

Hyvät lukijat,

erityisesti hyvät naislukijat. Miesten ymmärtäminen voi olla vaikeaa, koska me emme ajattele samalla tavalla. Niin se vain on, ja se on suosiolla hyväksyttävä. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että asian kanssa voi elää. Miesten ymmärtäminen on mahdollista, kun oppii suhtautumaan asiaan oikealla tavalla. Tässä viisi vinkkiä, kuinka olen onnistunut ymmärtämään miehiä:

 • Hyväksy, että miehet ja naiset eivät ajattele samalla tavalla. Millä tavalla, se on jo eri asia, mutta eri tavalla kuitenkin. ÄLÄ siis tulkitse miehen sanomisia niinkuin hän 1) ajattelisi kuten sinä tai 2) joku muu nainen.
 • Tulkitse miestä niinkuin hän sanoo. Olen kuullut, että jotkut miehet hallitsevat käänteislogiikan, mutta oman kokemukseni mukaan tämä on harvinaista. Sen sijaan siis, että tulkitsisit kuten kohdassa 1, ota miehen sanat juuri niinkuin hän ne sanoo. Koska kuitenkin haluat tulkita sanoja, voit miettiä LOOGISIA syitä niiden takana. Tyyliin, oliko hän väsynyt, kiireinen, onnellinen, nälkäinen. EI: muistiko hän ehkä ne väärät sanat jotka sanoit lokakuun kolmas vuonna 2012, olitko ehkä sittenkin erehdyksessä laittanut huulipunan sävyä 301 kun piti olla 304 ja hän järkyttyi.

 • Älä vihjaile. Naiset aina vihjailet ja sitten turhautuvat, kun miehet eivät tajua ja sitten suuttuvat, eivätkä miehet tajua koko jutusta mitään (paitsi että olet suuttunut). Jos siis haluat miehen vaikka viikkaavan pyykkinsä, sano, että voisitko viikata pyykkisi. ÄLÄ sano, että oho, onpas pyykit ryppyisiä. Hän korkeintaan luulee, että pesukone pitäisi korjata tai vastaavaa, joten sano vaan ihan suoraan.
 • Anna tilaa. Jos haluat selvittää mitä mieltä mies on vaikkapa suhteenne tilasta, älä toteuta tätä ahdistelemalla. Mutta kun se on niin kivaa, tiedän! Et kuitenkaan saa selville oikeaa vastausta tenttaamalla, vastaamalla hänen puolestaan tai turhautumalla. Sen sijaan, ehdota että voisitte keskustella suhteenne tilasta tässä lähiaikoina. Tässä vaiheessa oma mieheni sanoi: ”Mietin asiaa, jos sitten kolmen viikon päästä siellä mökillä.” Hyväksy tämä vastaus ja se, että hänellä nyt vaan kestää kolme viikkoa ajatella tällaista asiaa.

 • Hyväksy, että mies tulee aina ajattelemaan kuin mies. Yritin saada mieheni ymmärtämään suurta ahdistustani naisten asemasta ja työelämän paineista ja mistä muusta, johon hän totesi: ”Mä oon vaan mies.” Hyväksy siis, että on olemassa lukuisia naisellisia ajatuskulkuja, joita vain toiset naiset ymmärtävät. Jos elät miehen kanssa, hän ei tule niitä koskaan ymmärtämään. Kanavoi siis elämäntuskasi ystävillesi ja iloitse siitä, että edes joku voi järkyttyä siitä, kuinka luulit laittaneesi sävyä 304 mutta se olikin 301.

Miesten ymmärtäminen on siis mahdollista! Sama pätee tietysti myös toisin päin, joten emmeköhän kaikki oppineet tästä jotain. Muuten, 8.3. on naisten päivä ja silloin voisi olla hyvä idea ostaa vaikka kukka jollekin kivalle naiselle!

Kommentit

 • Siis mun pitäisi jotenkin saada sisäistettyä erityisesti ruo toisiksi viimeinen kohta! Se tosin olis kyllä helpompaa jos suoraankin kysymykseen saisi edes tuon kolmen viikon päästä vastauksen eikä jotain epämääräistä mykkäkoulua 😛

   0
  • Sofia

   Sano muuta, toi on niin vaikee juttu! Ei vaan millään voi hyväksyä et eikö sitä vastausta nyt kuulu mut kun ei sitä vaan kuulu 😀

    0
 • Akateeminen "tyhmä" mies

  Olipa varsin onnistunut kirjoitus! Luulen että minulta olisi jäänyt useampi kirvelevän epäoikeudenmukaisuuden tunteen vuoksi metsässä pusertunut kyynel vierähtämättä, mikäli joku nainen olisi ymmärtänyt kirjoittamasi asiat.

  Luulen että minulle tulee elämässä eteen vielä useita tilanteita joissa en ymmärrä naista/naisia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä ettenkö haluaisi ymmärtää tai ettenkö haluaisi toimia häntä/teitä kohtaan sen hetkisen ymmärrykseni mukaan parhaalla tavalla. Onneksi aina voi nostaa hattua heti tai myöhemmin. Hattua sille että en vaan ymmärrä ja hattua kunnioitukselle hyvän tulevaisuuden unelmista.

  Kiitos tuosta lopun vinkistä! Pitääpä toteuttaa! 🙂

   0
  • Sofia

   Kiitos kommentista! Sama, ei naiset tahallaan oo ärsyttäviä mutta me ei vaan ymmärretä 😀 En toki väitä että itsekään aina muistaisin toimia oppieni mukaan, mutta tästä on hyvä lähteä, kun olen sentään jo ymmärtänyt nämä asiat.

    0
 • Nimetön Jyrki

  En tiedä miten tähän kirjoitukseen päädyin, mutta hyvät naurut sain, koska tämähän on aivan itsestäänselvyyttä! En tosin olisi oivaltanut, että keskustelun suhteen tilasta voisi noin vaivattomasti aikatauluttaa kalenteriin lähes kuukauden päähän, ha. Toinen vaihtoehto olisi hoitaa keskustelu alta pois nopein sanakääntein, koska miehenä analyysiksi suhteen tilasta riittäisi kuitenkin ”hyvin meillä pyyhkii” 🙂

   0
  • Sofia

   Niin varmaan sinulle, muttei todellakaan naisille! Kyllä tällaiset oivallukset on jo mainitsemisen arvoisia 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.