VALIKKO
16.3.2017 21:55

Miten selviää kaukosuhteesta?

Kun viimeksi kirjoitin kaukosuhteesta, siihen liittyi paljon yrittämistä. Tänään vastatessani hyvänyön viestiin tulin ajatelleeksi, kuinka paljon vähemmän yrittämistä tähän nyt liittyy. Yrittäminen on välttämätöntä, jotta voi kaukosuhteesta selviää, mutta yrittämällä voi myös onnistua.

Edellisen tekstin jälkeen sain toiveen ajoittaisesta kaukosuhderaportoinnista. En lupaa kuukausikatsausta, mutta ajoittaisia analyyseja aina silloin kun välähtää. Kannattaako kaukosuhde? Ikuisuuskysymys, johon meillä on aikaa perehtyä.

Onko välttämätöntä lähettää hyvänyönviesti joka ilta?

Kun suhde muuttaa muotoaan, tarvitaan ponnisteluja uusien käytäntöjen löytämiseksi. Näitä ponnisteluja voidaan kutsua myös puheeksi. Puheeksi siitä, mikä voisi jatkossa toimia, mitä toiveita on ja miten ne ovat muuttuneet, voisiko niitä toteuttaa vähän eri tavalla. Puhe on välttämätöntä, koska ilman sitä ei pääse tilanteen tasalle, saati ratkaisemaan sitä.

On siis otettava selvää, miten tulisi toimia. Onko välttämätöntä lähettää hyvänyönviesti joka ilta? Mielestäni ei ole. Toisaalta, jos sen lähettää yhdeksänä iltana ja kymmenentenä ei lähetä, koska ei jaksa, onko se epäilyttävää? Onko kyse jaksamisesta vai murjottamisesta? Naurettavan pieni asia, mutta tonnista vetoa, että aika moni on saanut vähintään kinan aikaiseksi vastaavasta asiasta.

Niinpä on syytä lähettää hyvänyönviesti, vaikka se ei olisikaan välttämättömyys numero yksi. Jos se toimii, niin miksi ei? Yhtäkkiä sitten huomaa, että yrittämistä on paljon vähemmän. Paljon vähemmän kuin kuukausi sitten.

Tervetuloa keskelle ratkaisukeskeisyyden maailmanennätystä!

Olen aika ylpeä siitä, että tähän päästiin puhumalla. Ei puhumalla siitä, miten perseestä on kun mikään ei toimi, kun kaikesta on eri mieltä ja onko tässä edes mitään järkeä. Vaan puhumalla siitä, mistä ollaan eri mieltä, miksi ollaan eri mieltä ja onko sillä väliä. Missä tilanteissa reagoidaan eri tavalla ja miten niistä tilanteista voisi selvitä.

Tervetuloa keskelle oman elämäni ratkaisukeskeisyyden maailmanennätystä. Täällä sitä ollaan! Sisältää 80% vähemmän turhaa syyttelyä, täysin luonnonmukainen. 100% suomalaista työtä.

Toistaiseksi on siis havaittu, että kaukosuhde vaatii paljon yrittämistä, ja paljon työtä. Poikkeaako se siis juurikaan muista suhteista, kysyn vaan.

Kommentit

 • Pia

  Hyvä pointti muuten tuo, että eikös muutenkin suhteisiin kuulu yrittäminen kuin pelkästään kaukosuhteisiin.

  Kaukosuhteissa vaan pikku asiat saattaa oman pään sisällä paisua suuremmiksi helpommin kuin ”lähisuhteissa”. Toki jos ei osaa tunteistaan puhua puolisolle niin asioiden paisuminen on mahdollista suhteen muodosta riippumatta.

  Itse kun viimeksi kommentoin että suht helpolta tuntuu pidemmän välimatkan kaukoilu, kun ollaan niin pitkään oltu kaukosuhteessa, mutta kun ei hetkeen saakkaan aikaa olla kahdestaan niin asiat paisuukin omassa päässä.

   0
  • Sofia

   Heh, aloin itsekin miettimään että on tässä paljon toivottomampaakin nähty eikä ollut edes kaukosuhde 😀

   Niin paisuu! Toisaalta se on hyvä puoli, että ei ole heti kaatamassa kaikkea toisen niskaan vaan on aikaa suodattaa omia ajatuksia. Ei vaan tosin toimi, jos joutuu liikaa ”suodattamaan” kun sitten alkaakin jo paisua.

    0
 • Nina

  Hei Sofia. Minun mielestäni puhuminen, suoruus ja rehellisyys on kaiken perusta. Sille kivijalalle on hyvä ja vakaa rakentaa suhde, oli se sitten kaukosuhde tai lähi. Jokainen pari varmasti sitten löytää oman tyylinsä sen mukaan lähettääkö joka ilta sen hyvän yön viestin vaiko ei. Suoruudella ei suhteessa kerätä egon reppuun mitään painoja, mikä ”räjäyttäisi” repun jossain vaiheessa palasiksi. Aidossa rakkaudessa ei tarvitse yrittää mitään, kaikki tulee suoraan sydämestä oli se puoliso sitten siinä kokoajan tai viikon – kuukauden välein 🙂 <3

   0
  • Sofia

   Kiitos kommentista Nina! Olen samaa mieltä tuosta perustasta, mutta sen rakentaminen voi kyllä vaatia yrittämistä ja ponnisteluja. Itse olen ainakin huomannut, että kummallakin voi olla tahollaan ihan eri käsitys vaikkapa asioiden läpikäymisestä ja siitä, mistä edes tarvitsee puhua. Siksi on pitänyt nähdä vaivaa että homman saa toimimaan. Sitten kun käytännöt on selvillä, ja muistaa vielä toimia niiden mukaan, niin asiat sujuu hyvin eteenpäin 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.