VALIKKO
9.3.2016 23:40

Näin Mikkeli muutti elämääni – ja minua

Elämässä parasta on varmuus. On kivaa, kun tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Spontaaneja juttuja voi toki tehdä silloin tällöin: voi esimerkiksi ottaa äkkilähdön, muttei muuttaa yhtäkkiä johonkin. Kun ajattelee näin, saa toden teolla haastaa itsensä, kun elämä muuttuu nopeasti. On kuitenkin niin, että muutos on useimmiten positiivinen, jos sille antaa mahdollisuuden.

On aika siistiä, että voi muuttaa minne vaan

En väitä, etteikö töidenhakuprosessi olisi tuntunut raskaalta. Yhtäkkiä piti olla valmis asennoitumaan siihen, ettei tiennyt, missä asuisi kuukauden päästä. Ensin epävarmuus tuntui raastavalta, mutta kun pätkätöiden vuoksi olin tilanteessa useamman kerran, siihen tottui. Sehän on oikeastaan aika siistiä, että voi muuttaa minne vaan. Aika vapaata, voisi sanoa.

yllatys (2)

Siksi olikin pieni yllätys, että päädyttyäni ensin kesätöihin Mikkeliin ja sitten syksytöihin Mikkeliin, päädyin lopulta myös töihin Mikkeliin. Yritän siis sanoa, että jäin ilmeisesti tänne asumaan. Pidän sitä jokseenkin yllättävänä, koska vuosi sitten en ollut koskaan käynyt Mikkelissä – katsoin kartasta, missä työpaikka mahtaa olla.

Toisin sanoen, en yksinkertaisesti olisi voinut kuvitella olevani nykyisessä tilanteessani vuosi sitten. Kaupungissa ja työssä, josta en ollut ikinä kuullutkaan. En olisi nauranut, jos joku olisi kertonut tästä minulle vuosi sitten. Olisin vain ollut todella, todella yllättynyt.

Toisaalta olen aika ylpeä siitä, että annoin elämän yllättää minut tällä tavalla. Käytännössä elän tällä hetkellä elämää, jota en olisi osannut kuvitella aiemmin – ja oikeastaan pidän tästä aika paljon. En todellakaan väitä, että olisin saapunut mikkeliläiseen lähiöön riemusta kiljuen, mutta eivätkös kaikki muutokset vaadi sopeutumista ja opettelua.

yllatys (1)

Elämän muuttuessa olen miettinyt myös sitä, onko tämä kaikki muuttanut käsitystäni ”ihannemiehestä”. Ystäväni totesi kerran, että miten voisi kuvailla unelmiensa miestä, kun ei ole koskaan tavannut tätä. Alan päästä tästä ajatuksesta enemmän jäljille joka hetki. Kun elämänikin kerta muuttui näin ennalta-arvaamattomasti ja näin hyvään suuntaan, miksei miehen kohdalla voisi käydä samalla tavalla?

Olen tullut siihen tulokseen, että parempi olla yrittämättä määrittää jotain sellaista, jota ei vielä ole – kuten vaikkapa parisuhdetta. Kulunut vuosi on osoittanut sen, että asiat muuttuvat hyvään suuntaan, kun niille vain antaa mahdollisuuden. Tällä hetkellä on sellanen fiilis, että niin tulee tapahtumaan miesrintamallakin.

Kommentit

 • Anniina

  Ihana ja jotenkin lohdullinen postaus 🙂 Mun elämä muuttui juurikin miesrintamalla aika ennalta-arvaamattomasti viitisen vuotta sitten. Kuusi vuotta sitten en olisi ikinä arvannut seurustelevani nykyisen poikaystäväni kanssa 😀 Hän löytyi ihan vierestä ja sehän siinä olikin yllättävää… Yritän muistaa luottaa yllätyksiin myös muilla elämänaloilla 🙂

   0
  • Sofia

   Hih kiitos palautteesta Anniina! Kiva kuulla että sulle kävi noin, ihanan lohdullinen kommentti 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.