VALIKKO
24.8.2016 21:58

Nainen, tee aloite!

Rakkaat lukijat.

Kerrottakoon tämä heti alkuun ja selkeästi: Ei ole olemassa mitään lakia, jonka mukaan miehet osaisivat tehdä parempia ja hienompia aloitteita kuin naiset, ja että naisten kuuluu vain odottaa, että miehet tekevät jotain.

Miksi ihmeessä joku edes olettaa, että miehet osaisivat tehdä jotain paremmin kuin naiset? Jos esimerkiksi otetaan mies ja nainen, jotka eivät ole koskaan avanneet viinipulloa tai vaihtaneet lamppua, miksi mies osaisi sen automaattisesti paremmin kuin nainen? Sama pätee näihin aloitteisiin. Miksi naisen pitäisi ottaa rooli, jossa se vain odottaa, että mies vihdoin tajuaisi tehdä jotain?

nainen_tee_aloite (1)

Tiedän kyllä, että aloitteellisia naisia saatetaan syyttää epätoivoisiksi. Mielestäni tässä ei kuitenkaan ole kyse sukupuolesta vaan siitä, että liian aloitteelliset ja innokkaat ihmiset saatetaan mieltää epätoivoisiksi, eikä se liity sukupuoleen mitenkään. Ihan yhtä lailla turhan innokas nainen tai turhan innokas mies voidaan kokea epätoivoiseksi.

Miksi odottelisin jotain hidasta miestä?

Koska miehet ovat tottuneet naisten onnettomaan odotteluun, siitä saa usein kivan plussan, jos onkin etevä nainen ja avaa keskustelun. Olen ajatellut asian niin, että koska en muutenkaan juuri tuhlaa elämääni odotteluun, miksi odottelisin jotain hidasta miesten aivonraksutusta, että ne joskus tajuaisivat tehdä jotain.

nainen_tee_aloite (2)

Tällainen lievähkö kärsimättömyys ei ole haitaksi, jos osaa hyödyntää sitä tyylillä. Ja tottakai minä osaan, olenhan sentään supertyylikäs nainen 😉 Seuraavaksi kerron rohkaisevan tarinan kaikille sielunsiskoille ja miksei nyt sitten muillekin. Se menee näin:

Tapasin kotikaupunkini vilkkaassa yöelämässä miehen, joka jutteli niitä näitä minulle ja ystävälleni. Oho, puhuva mies, ajattelin. Koska edellä mainittu yöelämä on vallan runsastarjontainen, ei ole sattuma eikä mikään törmätä täkäläisessä yössä useampaan otteeseen peräkkäisinä päivinä samalla viikolla [öööööö kertooko tämä nyt siitä miehestä vai meikäläisen elämäntavasta]. Niinpä juttelin miehelle useampana iltana, ja tietysti päässäni alkoi raksuttaa: Hyvännäköinen mikkeliläinen puhuva mies!!! [Ensimmäinen laatuaan muuten, aiempia kun olisi liioteltua kutsua puhuviksi.]

Koska tyylikkäänä naisena en tietenkään voinut varjostaa miestä kovin montaa päivää putkeen (tässä tulee nyt se tyylikkyyden ja epätoivon raja vastaan), jouduin miettimään radikaalimpia keinoja. Kävin itseni (ja ystäväni) kanssa pitkän ja raskaan itsetutkiskelun sen suhteen, onko ok lähettää miehelle viesti facebookissa. Lopulta tulin tulokseen, että oikeastaan aivan sama, koska menetettäväähän tässä ei ole. Niinpä sitten kirjoitin tarpeeksi lyhyen mutta todella coolin treffikutsun miehelle ja odotin.

nainen_tee_aloite (3)

Oli muuten todella jännää. Jo pelkän jännityksen vuoksi suosittelen tällaista radikaalia toimintaa. Ja jotta tekin nyt pääsisitte siitä jännityksestänne, niin kerrottakoon, kuinka se vastaus meni. ”Kiva kun uskalsit kysyä! Millon sulle kävis tavata?”

Tallenna

Kommentit

 • Riikka

  Loistavaa, niin sitä pitää! Musta aloitteiden tekemisessä ei ole mitään epätoivoista – onkin todella harmi, että näin mielletään toisinaan. Eihän siinä ole loppupeleissä kyse mistään muusta kuin sen tosiasian ilmaisemisesta, et ”hei, sä vaikutat kiinnostavalta ihmiseltä, ois kiva tutustua”. 😀

  Aika harvoin on itse tullut (aikoinaan) pyydettyä suoraan treffeille, mutta mun mielestä aloitteiden tekemistä on monenlaista. Turhaan me ajatellaan (naisina) itseämme erityisen passiivisiksi, kun kuitenkin sitä tulee ilmaistua aika monia asioita suoraan tai vähemmän suoraan – vaikkei heti treffeille pyytäiskään.

   0
  • Sofia

   Hyviä pointteja Riikka! Tuo on totta, että niitä aloitteita voi tehdä hyvin eri mittakaavoissa. Harvoin itsekään näin radikaaliks ryhdyn, mutta nyt ei ollut vaihtoehtoja 😀

    0
 • Jenna

  Hah! Niin hyvin sanottu ”Miksi odottaisin jotain hidasta miestä?” 😀
  Niin se on ja niin sen pitää mennä.

   0
  • Sofia

   Niinpä! Johan siinä menee ihan elämä hukkaan sen odottelun kanssa 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.