VALIKKO
20.6.2016 22:44

Nyt ei ole oikea aika – sinulle

”Nyt ei ole oikea aika” on lause, jota tuskin kukaan haluaa kuulla. Ainakaan siinä tapauksessa, jos sattuu olemaan eri mieltä. Kaikesta klassisuudestaan huolimatta aloin epäillä lauseen todenperäisyyttä. Voiko oikeasti olla kyse siitä, että ei ole oikea aika, vai onko vain kyse siitä, että ”Nyt ei ole oikea aika – sinulle”?

Jos toinen on se oikea, muuttuuko aikakin oikeaksi?

Tietysti on olemassa elämän muutosvaiheita, joissa parisuhteen kokoon kyhääminen ei ole ensimmäisenä mielessä. Ja minkäs sille mahtaa, jos sellaisessa tilanteessa sattuu törmäämään johonkin potentiaaliseen tyyppiin, vähän niinkuin sattumalta. Toisaalta, jos toinen on se oikea, niin muuttuuko aikakin silloin oikeaksi?

Olen ajatellut, että muuttuu. Voiko muka olla niin hankala elämäntilanne, että päästäisi sen oikean livahtamaan käsistään? Tämä lienee kysymys, johon emme koskaan saa yksiselitteistä vastausta. Koska jos sen päästää käsistään, niin mistä tiedetään, että se olisi ollut juuri se oikea.

oikeaaika

On kuitenkin selvää, että ajoituksella on väliä. Tätä väittämää pohdiskellessa muistin ystäväni, jotka tapasivat, tapailivat ja totesivat, että huono aika, ei tule mitään. Meni puolitoista vuotta, tapahtui sama, ja he ovat edelleen yhdessä. Voi siis sanoa, että ensi yrittämällä vain yksinkertaisesti oli väärä aika.

Täytyy tulla lopputulokseen, että aika voi tosiaan olla väärä. Sillä lisäyksellä tosin, että kyllä sen saattaa jossain vaiheessa hoksata, jos toinen olikin se oikea.

Toisin sanoen, kun käytät melko heppoisin perustein syynä aikaa, ei taida olla ihan aikuisten oikeasti kyse siitä. ”Mä en ollut ajatellut, että alkaisin seurustella” tulee aina jossain määrin tarkoittamaan sitä, että ”Mä en ajatellut seurustella sun kanssa.”

Mutta väärä aika on kuitenkin ihan hyvä veruke. Kenellekään ei tule paha mieli, kun syytämme aikaa. Ah, miten helppoa. Ja lohdullistahan tässä on se, ettemme koskaan voi tietää, onko aika lopulta tekosyy vai ei. Toisin sanoen, lauseen kuultuaan voi istua kaikessa rauhassa kotona ja valmistautua kolmen vuoden päästä koittavaan yllätys comebackiin.

Tallenna

Kommentit

 • Darwinisti

  Liikuttava postaus ja muutenkin hyvä, syvällinen blogi. Kiitos! 🙂

   0
  • Sofia

   Kiitos palautteesta! Kiva kuulla, että tämä upposi 🙂

    0
 • Nimetön sahramililja

  Aika voi olla väärä mutta useammin se on se ihminen joka on väärä 🙂 Yksi parisuhteeni alkoi tilanteessa jossa en todellakaan suunnitellut seurustelevani (ikäänkuin elämää voisi suunnitella) – se ihminen vaan kolahti niin kovaa ettei siinä enää emmitty. Toinen pitkä parisuhteeni taas kolahti puoli vuotta mitäänsanomattomien ensitreffien jälkeen. Tänäkään päivänä en tiedä mikä oli muuttunut, minä kai 🙂 Ei suhteisiin oikein taida olla mitään kaavaa. Ne tulee kun pitää sydämen avoinna ja odotukset kevyinä. Hassu klisee joka taitaa pitää paikkansa :3

   0
  • Sofia

   Juurikin noin! Hei jännittävää, koskaan ei siis tiedä, mihin mitäänsanomattoman treffit johtavat! (Ja niitähän riittää..)

    0
   • Nimetön sahramililja

    Sanos muuta 😛 En olisi ikinä uskonut niistä ekoista treffeistä päätellen, silloin jäi päällimmäiseksi tunteeksi ”ihan kiva” mutta pikkuhiljaa miehestä paljastui muitakin puolia ja lopulta siitä nappasin itselleni loistomiehen siihen tilanteeseen 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.