VALIKKO
16.8.2016 00:18

”Onneks mulla on sut!”

Parasta mennä suoraan asiaan: ystävät ovat tärkeitä. Oikeastaan ihan korvaamattomia. Niille ei vaan meinaa muistaa kertoa sitä tarpeeksi usein, ystävyyssuhteissa kun ei tule tunnustettua tunteita samalla vauhdilla kuin parisuhteessa. Vaikka todellakin pitäisi, koska ilman ystäviä millään miehilläkään ei tee mitään. Eihän niitä juttuja vois ees analysoida kellekään!

Pitkäaikaisissa ystävyyssuhteissa syntyy sellainen luottamus, joka on aika harvinaislaatuista. Tai ainakin voi syntyä, jos muistaa nähdä vaivaa asian eteen. Ystävistä täytyy pitää kiinni ihan samalla tavalla kuin tyttö- tai poikaystävistäkin, vaikka joissain olosuhteissa ensinnä mainitut saattavat antaa enemmän anteeksi.

ystavat (1)

Ystäviä saattaa myös pitää itsestäänselvyyksinä. Ihan vain jo siksi, että ne pysyy siinä rinnalla, eikä mene mihinkään. Vaikka oikeasti, niiden hankkiminen on ollut pitkän työn tulos, ja sitä pitää ja kannattaa arvostaa! Ja tietysti mielellään kertoa tästä sille toisellekin osapuolelle.

Tänään juttelin puhelimessa yhden ystäväni kanssa. Tai siis aika monenkin, mutta tämä esimerkki on nyt yksi niistä puheluista. Ilahduin niin kovin saamastani vertaistuesta (jota todellakin tarvitsin), että huusin puhelimeen: ”Onneks mulla on sut!”  Harvoinpa sitä muistaa tämän ystävilleen kertoa. Itsekin ihan hämmennyin, että kuinka sitä nyt noin kiljuin tuntemuksiani toisille. Huh.

ystavat (2)

Mutta se oli oikeasti aika hyvä juttu, koska muistui taas mieleen tämä kiitollisuus. Olen todella otettu siitä, että elämään on löytynyt niin monta ihanaa ystävää, joiden kanssa jakaa kaikenmoiset kommellukset, huolet ja murheet. Koska olen aina ollut enemmän tai vähemmän huono tunnustamaan mitään järin tunteellista, niin menköön tämä nyt näin: Kiitos rakkaat ystävät, että olette mun tukena ja turvana ja ennen kaikkea ilona!

Ja muistutuksena tämä meille kaikille, että täytyy muistaa olla kiitollinen siitä, mitä on. Kuten niistä ihmisistä, jotka siinä lähellä on.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.