VALIKKO
6.2.2017 22:35

Paljon yrittämistä

Alkuvuosi on ollut ailahtelevaa ja vähän vaikeaa aikaa, ja siihen on liittynyt paljon yrittämistä ja totuttelua. Suhteessa oleminen vaatiikin jotain! Tämä on melkein petos, sen vaan sanon. Olen joutunut yrittämään hirveästi, tai ainakin jo harkitsemaan sitä, ja siksi tämä onkin ollut vaikeaa.

Blogi on jäänyt lähinnä välttelyn kohteeksi, koska en ole keksinyt mitään kauhean hyvää ja mestarillista lähestymistapaa tähän kaikkeen yrittämiseen. Näyttää siltä, että yrittäminen vain on yrittämistä ilman mitään sen suurempaa perustelua.

Fiilikseni kaikesta yrittämisestä.

Mitä siinä suhteessa sitten pitää niin kauheasti yrittää? Keksin ainakin miljoona asiaa. Kerron kaikki jotka muistan. Ensinnäkin pitää muistaa pitää suhdetta yllä, ei voi vain ajatella itseään. Tai voi, ja sitten pitää aina kauheasti yrittää ajatella sitä toisenkin näkökulmaa. Toistaiseksi olen siinä kohtuullisen surkea.

Sitten pitää yrittää, että olisi niitä hyviä hetkiä ja että romatiikka pysyisi yllä. Se on ollut vaikeaa, tai lähinnä jäänyt yrityksen puolelle, koska nykyään tämä on tällainen kämäsesti toimiva kaukosuhde, jossa kaikki käytännön asiat ovat niin kamalan vaikeita. Sitten on pitänyt yrittää ajatella, että tämä on vain välivaihe. Tämäkin on omalla kohdallani jäänyt lähinnä yrittämiseksi.

Sitten on pitänyt hyväksyä vallitsevat tosiasiat, kuten edellä mainitut hankalat asiat, ja yrittää elää niiden kanssa. Ilman suhdetta kaikki olisi helpompaa, sen vaan sanon. Tätä on tietenkin ehdottomasti pitänyt yrittää olla ajattelematta, koska ei kovin kannustava logiikka.

On pitänyt yrittää olla myönteinen, uskoa tilanteen ratkeamiseen ja yrittää totutella tällaiseen sanonko suoraan, helvetin vaikeiden käytännönasioiden mössöön. On pitänyt totulla erilaisiin elämäntilanteisiin, erilaisiin elämäntapoihin ja kaikkeen erilaiseen. Maailma on yhtäkkiä täynnä kaikkea erilaista!!

Vähempikin vaatii totuttelua. En yhtään ihmettele, että on mennyt yrittämisen puolelle. En edes jaksa selostaa, miten paljon erilaisia ajatuksia syntyy, kun kaikkia tässä tekstissä mainittuja asioita ajatellaan sadoilla eri tavoilla ja yhdistellään toisiinsa kymmenillä eri tavoilla. Paljon ajatuksia, sen voin paljastaa.

Alkuvuosi on siis ollut täynnä kohtuullisen työlästä ajattelua, ja siksi on ollut vaikea kirjoittaa. Etenkin, koska tämäkin on tällaista yrittämistä. Mutta mitäänhän ei koskaan tapahdu, jollei yritä, joten ei auta kun jatkaa valitsemallaan tiellä. Muistattehan vanhan sanonnan: ”Yrittänyttä ei laiteta takaisin Tinderiin”.

Kommentit

 • Pia

  Mun mielestä parisuhde on aina vähän yrittämistä 😛 Tai siis parhaimmillaan se on sellaista mukavaa ja go with the flow-tyylistä, mutta 5,5 vuoden seurustelun myötä oon kyllä ajatellut sitä, että parisuhteen eteen on tullut nähtyä niin paljon vaivaa ettei siitä kyllä (sen ihanan ihmisen vuoksi myöskään) hevillä luovu.

  Kaukosuhteissa on toki aina omat kommervenkkinsa. Me ollaan taidettu aika hyvin tottua jo miehen kanssa tähän kaukoiluun, vaikka toki molemmat välillä kipuillaan, että kunpa päästäisiin takaisin saman katon alle. Mutta juurinkin, että ollaan löydetty sopiva tyyli toteuttaa kaukosuhdetta, helpottaa tätä aika mukavasti 🙂

   0
  • Sofia

   Ei kai tässä auta kun odotella sen tyylin löytymistä sitten 😀 Mutta onhan se tietysti tottumiskysymys, ainahan se ottaa kupoliin kun homma menee hankalammaksi.

    0
 • Rosita

  Ahhhahaaa repesin niin tuolle viimeisen lauseen läpälle, ai että!!

  Kun löytää sen Oikean, johon sitoutuu, on hyvä päättää rakastaa. Periaatepäätös. Ei kuulosta varmaan romanttiselta, mutta periaate kantaa ja vie kyllä niihin sydänsydänhetkiinkin. 🙂

   0
  • Sofia

   Kiitos kommentista Rosita! Tää oli tosi hyvä, muistan tän periaatepäätösajatuksen tästä lähin aina!

    0
 • Puolis

  Ihanaa! Muitakin kaukosuhteessa olevia! Mielelläni lukisin enemmänkin pohdintaa kaukosuhteesta 😉

   0
  • Sofia

   Kiitos kommentista Puolis! Ihanaa saada vertaistukea, tässä touhussa sitä tarvitaan! Laitan tuon mieleen niin saadaan lisää analyysia ilmoille 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.