VALIKKO
25.4.2019 20:40

Parhaat vinkkini kaukosuhteeseen

Kaukosuhteet ovat kestoaihe, koska se jakaa mielipiteitä: toiset eivät ole valmiita kiinnostumaan ihmisestä, joka asuu 20 kilometriä kauempana, toiset taas ottavat tilanteen maltillisemmin. Kaikkia mietityttää tulevaisuus: kauanko jaksaa odottaa sitä, että kaukosuhde muuttuu ihan vaan suhteeksi? Oltuani viimeiset reilu kaksi vuotta aiheen tahaton kokemusasiantuntija, haluan jakaa parhaat vinkkini kaukosuhteeseen. Kiitos kokemuksen, nämä eivät ole mitään ylätason vinkkejä, vaan käytännössä testattuja.

Reissaaminen on kivaa, kun sitä on sopivasti.

Olen aiemmin ollut sitä mieltä, että todellinen rakkaus voittaa kyllä kaikki esteet – myös välimatkan. Oltuani 2,5 parisuhteessa, josta 2 vuotta kaukosuhteessa, uskallan yhä olla samaa mieltä. Olen tosin myös sitä mieltä, että todellisenkin rakkauden kohdalla seinä tulee joskus vastaan.

Kahden vuoden kokemuksellani olen todennut, että kaukosuhteen menestymiseen on olemassa paljon käytännöllisiä vinkkejä. Suuressa kuvassa vinkkini on edelleen se, että on oltava yhteinen päämäärä: milloin kaukovaihe loppuu ja milloin yhteinen elämä alkaa. Parista ja tilanteesta riippuen tämä suunnitelma voi olla vuoden tai viiden vuoden päässä, mutta sellainen on oltava.

Yhteinen pitkänajan suunnitelma ei kauheasti lämmitä, jos edessä on vuosia omista menoista luopumista

Yhteinen pitkän linjan suunnitelma ei kuitenkaan kauheasti lämmitä, jos tietää, että edessä on vuosia tarkkoja reissusuunnitelmia ja omista menoista luopumista, jotta yhteistä aikaakin löytyy. Onneksi tämänkin elämän tosiasian voittamiseen on olemassa keinonsa! Viisastuttuani käytännön tasolla edellisten vuosien aikana haluan antaa nämä vinkit tilanteeseen, jossa pitää taas punnita kaverin polttareiden, omien harrastusten ja kuukauden näkemistauon välillä:

Parhaat käytännön vinkkini kaukosuhteeseen:

 1. Keskustelkaa suhteen järjestelyistä jo ennen sen alkua: joko suhteen alkaessa tai kaukovaiheen alkaessa. Kuka matkustaa ja minne, kuinka usein pyritään tapaamaan ja kuinka paljon väliin mahtuu omia menoja.
 2. Kiintopisteet helpottavat: lomamatkat, mökkiviikonloput jne. odotettavat asiat: kaukovaihe sujuu nopeampaa, kun sen jakaa osiin. Kuukauden päästä mökille ja kesällä lomamatkalle – sitten onkin enää puolet jäljellä.
 3. Selvittäkää yhteinen visionne. Milloin kaukosuhde loppuu? Mitä sitten tapahtuu? Mitä haluaisitte, että silloin tapahtuu?
 4. Kuulostelkaa, kuinka ok tilanne on. Vaikuttaako siltä, että toista turhauttaa toisen pesäpallo-ottelut? Kuulostemalla tuntoja vältytään turhautumiselta, ja asiat voidaan ratkaista vaikka yllätysvisiitillä sen sijaan, että patoumat alkavat tulla yli äyräiden.

Näillä neljällä vinkillä kaukosuhteessa oleminen on myös mahdollisuus katsoa arki-iltaisin ohjelmia, joista toinen ei ole kiinnostunut, tavata kavereita arkisin ja panostaa viikonloppuisin täysillä omaan suhteeseen. Yhdessä oleminen ei ole omilla ruuduilla nököttämistä niin kuin yhdessä asuttaessa, vaan täydellisestä laatuaikaa! Kuulostaa suorastaan houkuttelevalta.

Tämä postaus on samalla ensimmäinen osa Yleisön pyynnöstä -sarjaa, jossa käsitellään kaikkein eniten ihmisiä mietityttäviä parisuhdepulmia.

Aiempia näkökulmiani kaukosuhteeseen:

Miten selviää kaukosuhteesta?Tilanteesta, jossa oli vielä paljon opittavaa

Kannattaako kaukosuhde?– Yleislaatuisesti siitä, miksi jotkut kaukosuhteet kannattavat ja toiset eivät

Kommentit

 • Jenna

  Itsekin nyt olen ollut reilu pari vuotta kaukosuhteessa ja välimatka vain kasvaa. Aluksi se oli kaoottinen tunteiden sekamelska, koska aikaisempien kaukosuhteiden päättymisen myötä ajattelin, ettei tästä tulisi yhtään mitään! Olin väärässä.

  Me helposti pelkäämme muutoksia juuri siksi, että pelkäämme menneisyyden tapahtuvan uudelleen, emme niinkään sitä, että tulevaisuus tapahtuisi. Nyt erittäin onnellisena suhteessani ymmärtäessäni nämä asiat ja sen, että antaa toiselle täysin sen ajan olla läsnä, kun kumppania näkee. <3

   1
 • Sofia

  Hyvin sanottu! Juuri eräs ystäväni näki asian niin, että on onnellinen että ylipäätänsä saa olla tämän henkilön kanssa, niin ei se sitten haittaa, että asuu eri kaupungeissa ja vaikka tilanne jatkuisi kauemminkin. Joten sitten päädytään kuitenkin siihen, että ei sillä matkalla olekaan niin suurta merkitystä.
  Vaikka, itse olen kyllä sen verran epäpyhä ihminen, että vaikka kuinka olin tätä mieltä, kyllä se tilanne silti turhautti 😀 Mutta selvittiin kuitenkin!

   2
 • Sini

  Mäki oon pian ollu vuoden kaukosuhteessa ja toi on tosi hyvä vinkki, että puhuu käytännön järjestelyistä jo ennen suhteen alkua! Kyllä kaukosuhteenkin saa todellakin toimimaan, kunhan vain oma luonne sopii siihen 🙂

   0
 • Sofia

  Yleensäkin puhuminen on hyvä vinkki – voihan se olla, että kun kaukosuhteessa on pakko, niin voi tulla puhuttua jopa enemmän asioista kuin normisuhteessa. Silloin ei ole vastaavaa olosuhteiden pakkoa, joten tämäkin hyvä puoli kaukoilussa 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.