VALIKKO
29.8.2016 23:51

Parisuhdepulmana alkoholi

Alkoholi. Siinä yksi merkittävä kaveri, johon meillä kaikilla on suhde. Toisia kiinnostaa enemmän, toisia vähemmän, ja toisia siltä väliltä. Niin sanottu ”terve suhde alkoholinkäyttöön” saattaa olla kovin monenmoinen, ja parisuhteessa sillä toisen suhtautumisella on väliä. Etenkin, jos se on vähän erilainen kuin oma.

parisuhdepulmana_alkoholi (1)

Haluan jo heti täsmentää, että tässä ei puhuta alkoholiongelmasta. Koska se nyt nimensä mukaisesti on ongelma, eikä tässä puhuta ongelmasta vaan (terveestä) suhteesta. Täsmälleen ottaen siitä, mitä tapahtuu kun pariskunta käyttää tai on käyttämättä alkoholia. Sopivasti. Mutta ehkä vähän eri tavalla sopivasti, tosin.

Alkoholi on parisuhteessa olennainen asia, koska kuten tiedämme, parhaat riidat, kuten myös parisuhderiidat, saadaan aikaiseksi humalassa. Tähän saavutukseen saattaa riittää vain toisen henkilön humalatila. Joissain tapauksessa aika lieväkin humalatila. Ja joissan tapauksissa vaan se, että toinen lähtee ulos – juokoonkin vaikka vain teetä – mutta toinen ei lähde. Toinen jää kotiin. Siellä se yksin miettii, mitä se toinen oikein tekee.

parisuhdepulmana_alkoholi_4

”Mun käy kyllä sua sääliks, kun sä joudut vaan jäämään yksin kattoo leffaa”, sanoi mies kun lähti illanviettoon. Sääliksi, ihmettelin. Ai koska en pääse samaan aikaan bailaamaan? Sitten vasta hoksasin, että tässähän on se tilaisuus, kun jo ennen kenenkään alkoholinkäyttöä voi heittäytyä hankalaksi. Voi olla todellinen marttyyri ja syyllistää toista illanvietosta, ja sanoa ”hyi sä haiset alkoholille” kun toinen tulee kotiin. Vaikka se olisi juonut vaan kaksi, istunut koko illan kavereidensa kanssa ja ollut tosi kunnollinen. Silti hyvä tilaisuus, sanon vaan.

Auta armias, kun päästään itse alkoholin juomiseen

Parisuhdepulma voidaan siis saada aikaiseksi ihan sillä, että toinen lähtee bailaamaan ja toinen ei. Tai että toinen tykkää bailata enemmän kuin toinen, ja toista ärsyttää se. Toinen käy liikaa ulkona, ja se ei ole hyvä. Ja tämän eronhan ei tarvitse olla mitenkään kovin radikaali, jotta siitä tulisi pulma.

Ja auta armias, kun päästään itse alkoholin juomiseen. Kuten me suomalaiset tiedämme, ”juominen” voi tarkoittaa hyvin eri asioita. Toinen voi juoda kaksi siideriä ja toinen viinapullon. Etenkin jos ollaan samoissa bileissä, tämä pistää ärsyttämään. Pitääkö tuon toisen aina olla noin humalassa? Tai saattaahan sekin ärsyttää, jos toinen nihkeilee. Vaikka ei kieltäisi toiselta mitään, silti se saattaa ärsyttää. Miksi tuon pitää olla tuollainen tylsimys?

parisuhdepulmana_alkoholi (2)

Parisuhdepulman nimeltä alkoholi voi ratkaista monin tavoin. Jotkut eivät koskaan mene samoihin juhliin, koska niissä tulee aina riitaa. Jotkut vaan toivovat, että se toinen ei joisi liikaa. Jotkut menevät ihan innoissaan yhdessä bileisiin, koska niissä käydään myös syvällisimmät keskustelut. Miten muutenkaan sulkeutuneen suomalaisen saisi avautumaan, kuin sopivalla nousuhumalalla?

Tallenna

Tallenna

Kommentit

 • Pilvimarjaana

  Tähän oli ihan pakko kommentoida. Itseä ainakin ärsyttää suunnattomasti se, että jos on sovittu jotain seuraavalle päivälle ja toisen alkoholinkäyttö menee aina siihen että onkin sen seuraavan päivän krapulassa. Niin meneehän siinä sitten omatkin suunnitelmat uusiksi.

  Olen siis todennut, että turha edes suunnitella mitään yhteistä viikonlopulle, koska toiselle on tärkeää se ”muutama” kalja viikon päätteeksi kaverien kanssa. Tai ehkä pitäisi vaan kuunnella kavereita ja laittaa koko mies vaihtoon vielä kun se on mahdollista. Jos jollekin se viikottain alkoholi on tärkeä, niin se tulee olemaan aina tärkeä. Kuten sanoit, se on suhde siihen alkoholiin.

   0
  • Sofia

   Oho kuulostaapa ärsyttävältä! Mulla ei varmaan kyllä oma hermo kestäis, paitsi tietty jos se nyt ei oo joka viikonloppu. Mut on se nyt vähän outoa jos pitää joka viikonloppu darrassa viettää..

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.