VALIKKO
10.8.2016 23:49

Samasta maasta, eri maailmasta

Moni tietää matkailun avartavan, mutta jättää huomiotta, ettei mittakaavan tarvitse olla niin kovin suuri. On tosi hienoa, että olet käynyt Bangkokissa, mutta oletko käynyt Enonkoskella? Kotikuntaa vaihtaessa olen huomannut, että maailmankuva saattaa muuttua sadan kilometrin säteellä huimasti. Vaikka ollaan samassa maassa, eletään ihan eri maailmassa.

Sillä ei oikeastaan loppupeleissä ole väliä, onko asunut aina Helsingissä vai Enonkoskella. Kummastakin keksii kyllä nasevan mielipiteen. Helsinkiläisiä voi pitää ylimielisinä tai rajoittuneina, enonkoskelaisia voi pitää rehellisesti juntteina tai rajoittuneina. Tai kotiseuturakkaina, jos kauniisti ajatellaan.

samastamaasta (2)

Oman espoolainen maailmankuvani on avartunut hurjasti matkatessani kohti maakuntaa. Deittaillessa olen törmännyt jos jonkinlaisiin sankareihin, jotka aina välillä muistuttavat maamme laajuudesta ja etäisyyksien tuomista eroavaisuuksista.

Sallikaa minun huvittua

Tapasin tovi sitten paljasjalkaisen espoolaisen, jonka kanssa jutellessani minulla oli suuri kunnia päästä hitusen huvittumaan. Koitin vähän kyseenalaistaa miehen ajatusmaailmaa ja kysäisin, että oletko koskaan ajatellut asuvasi muualla kuin tuossa jalossa kotikaupungissasi. ”No, voishan sitä Helsinkiin muuttaa, mutta en oo saanu aikaseks.” Okei, ei mennyt heitto maaliin, ajattelin.

Vielä humoristisempaan suuntaan tilanne kehittyi kun mainitsin, että sivukylillä asuvat ystäväni tulevat usein baarin jälkeen luokseni yöksi, kun asun ihan keskustassa. ”Siis kuinka huonot yöbussit on Mikkelissä?!”, mies ihmetteli. Mikkeliläiset yöbussit. Sallikaa minun huvittua.

samastamaasta (1)

Sopeutuvaisena ihmisenä erilaiset ihastukset ovat saaneet minut välillä haaveilemaan oikeasta suurkaupunkilaisuudesta, välillä taas maalaiselämästä. Jos saan ihan itse valita, parasta olisi löytää tapa valita molemmat. Ja parasta tietysti, jos löytyisi se mies. Kaavailemani alpakat tarvitsevat elättäjän, kun minä olen se hoitaja.

Kommentit

 • Piia

  Hyvä huumorintaju sulla. 🙂
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

   0
 • Nimetön Emilia

  Hahha itsekin olen espoosta lähtöisin ja nykyään Joensuussa asunut pari vuotta, joten tunnistan itseni niin tuosta paljasjalkaisesta espoolaisesta ennen muuttoa tänne ja tunnistan myös itseni nykyään sinusta kun on vähän muuallakin asunut kuin siellä yöbussien kaupungissa! 😀 Oon sitä mieltä että pitää vähän nähdä muitakin nurkkia kuin se oma kotipirtti asui sitten maalla tai kaupungissa, niin ymmärtää paremmin muita ihmisiä jotka ei sieltä omasta kuplasta ole kotoisin. Sain paljon vinoilua espoolaisuudesta aluksi täällä idässä mutta ne vinoilut tulikin lähin joensuun ihmeiltä jotka eivät ole koskaan missään käyneet 😀 eli samaistun, välillä sitä täällä joensuussakin tinderöidessä tuli vaikka mitä sankaria vastaan… :b

   0
 • Sinkkis

  Hitsi, jostain syystä en oo pitkään aikaan vieraillut sun blogissa, vaikka mitä ilmeisimmin syytä olisi!
  Ensinnäkin toivottavasti treffit on onnistuneet puhuvan miehen kanssa, jos ne ovat jo takana!
  Ja toisekseen, tää osu niin naulankantaan. Mä en yhtään aliarvioi matkustelun hienoutta ja vaikutuksia ihmiseen, mutta en ymmärrä sitä, että aina täytyy lähtä avartamaan maailmankuvaa toiselle puolen palloa, vaikka saman voisi tehdä hyvinkin paljon lyhyemmällä välimatkalla täällä kotimaassa. Ja tekisi muuten hyvää monelle. Ymmärtäisi, että tässä pienessäkin maassa on ihmisiä, jotka elää hyvin erilaista elämää kuin itse 🙂

   0
  • Sofia

   Tervetuloa useamminkin! Kyllä kuule nyt lähti se puhuva mies ihan seuraaville leveleille, saa nähä kuinka käy 🙂 Pitää vähän ootella tapahtumia ennen kun voi kirjottaa, tää on tää bloggaajan tuska.

   Kaukomatkailu taitaa olla vähäsen muodissa, täytyis vähän nostaa tuon kotimaan matkailun profiilia! Toki tiettyjä kulttuurisia eroja ei huomaa ihan yhtä selkeesti kun menemällä rajojen yli, mutta uskon, että ei sitä hirveen kauaa tarvis siellä toisen maailmassa oleskella, että vähän pääsis jyvälle 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.