VALIKKO
2.10.2017 20:09

Seuraavalla tasolla

Erittäin hyvää iltaa!

Tämä päivä 2.10.2017 tullaan varmasti muistamaan iltana, jona kaivattu elämäntuska palasi. No ei vaan, inspiraatio ainakin! Olen nimittäin huomannut tulleeni aikuisten oikeaksi aikuiseksi, ja hypänneeni seuraavalle tasolle. Tiedättehän, uuteen tasoon tottuminen vie aikansa.

Viimeiset kuvat Mikkelin kanssa.

Elämä on siitä mukavaa, että siltä saa paljon tavoiteltavaa. Olisi hyvä hankkia koulutus, sitten sitä vastaava työ, olisi myös hyvä olla asunto – ehkä jopa omistusasunto – olisi hyvä olla kumppani, ellei välttämättä halua olla yksin, sitten olisi hyvä asettua johonkin ja sitten olisikin jo hyvä perustaa perhe, paitsi jos ei halua.

Ja kun tavoitteita on näin paljon, niin ei auta kuin todeta, että niiden tavoitteluun menee tovi. Kuitenkin joskus tulee se hetki, kun kaikki tavoitteet on saavutettu tai ainakin toteutus on hyvässä vaiheessa. Silloin on pakko hypätä seuraavalle tasolle.

Tavoittelu on motivoiva mielentila, mutta elämä ei voi olla vain sitä.

Syytä siihen huoleen ei ole, että olisin jo saavuttanut kaikki nuo tavoitteet. Sen verran hyvään vauhtiin olen kuitenkin päässyt, että vähintään yksi tasohyppy on tullut tehtyä. Olen vihdoin muuttanut takaisin kotikaupunkiini Espooseen, valmistunut ja saanut koulutustani vastaavan työn – matkalta löysin vielä poikastävänkin. Toisin sanoen, asiat alkavat olla aikuisten oikeasti mallillaan.

Mitäs nyt? Tavoittelu on motivoiva mielentila, mutta elämä ei voi olla vain sitä. Kun katsoo meitä vastikään aikuisten-oikeaan-aikuisikään ennättäneitä, ei ole vaikea löytää esimerkkejä siitä, kuinka tavoittelu jää helposti päälle. On niin helppoa mennä vaiheesta seuraavaan ajattelematta ollenkaan, kuinka paljon itse siihen seuraavaan vaiheeseen haluaa. Jo deittailusta tuttu tasohyppely jää herkästi päälle, vaikka omat ajatukset saattavat laahata monta tasoa jäljessä.

Kaiken järjen mukaan ongelman täytyy olla positiivinen. Ennemmin on liikaa hyviä asioita, kuin että niitä olisi liian vähän. Täytyy kuitenkin muistaa pysähtyä ja selvittää itselleen selkeästi, millä tasolla milloinkin on ja koska olisi ok kokeilla seuraavaa.

Tiedättekö, silloin kun on juuri päässyt seuraavalle tasolle, kestää hetki, että saa juonen päästä kiinni. Silloin täytyy vain malttaa mielensä ja selvittää, miten tällä tasolla pääsee etenemään. Tai, olla ihan vaan sillä tasolla ihan vaan siksi, että sinne on ainakin halunnut päästä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.