VALIKKO
27.4.2017 23:07

Siipan syntymäpäivät ja kuinka niille kävi

Koska miehelläni oli vastikään syntymäpäivä, ajattelin nohevana naisena kirjoittaa postauksen siitä, mitä kaikkea siipan syntymäpäivistä vuosittain aiheutuu. Kuten siitä, mistä niitä lahjoja aina keksii. Tuskaa aiheutti tosin tällä kertaa kyllä aivan muu asia kuin lahja, joten tarinaan tulikin vähän erilainen – mutta opettavainen – loppu.

Synttärilahjan keksiminen siipalle on aina yhtä hankalaa. Ensinnäkin on hankalampaa ostaa vastakkaiselle sukupuolelle yhtään mitään (onneksi kaikkien ei toki tarvitse), ja toisekseen jos sen pitäisi olla jotenkin romanttista, niin ei hyvää päivää. Tavaroista tulee mieleen lähinnä käytännöllisiä asioita tyyliin bokserit, sukat tai deodorantti, ja niitä voi antaa jouluna. Mitäs synttäreinä sitten?

Itse otettuja kuviahan näistä juhlista ei ole.

Aineettomat lahjat ovat loistava vaihtoehto, ja niitä pystyy hyvin säätelemään budjetin mukaan. Niinpä päädyin siihen, että voisin kokata miehelle kolmen ruokalajin illallisen. Sinällään ihan hyvä idea, joten ei kun tuumasta toimeen. Juhlien vietosta sovittiin, että niitä vietetään kun mies saapuu mökkireissulta. Note to self: määrää täsmällinen aika.

Suunnittelin innoissani menua ja tiedustelin vielä mieheltä, oliko hänellä jotain toiveita sen suhteen. Note to self: mainitse selkeästi että aiot ihan itse tehdä tämän ruuan valmiiksi. Menuksi suunnittelin alkupalaksi bruchettaa, ruuaksi lohkoperunat ja kalapihviä ja jälkkäriksi väsäsin tietysti kakun.

Kakun valmistus tuotti pienehköjä ongelmia, koska olen melko suurpiirteinen ja tottunut leipuri, joten en aina jaksa noudattaa kaikkia ohjeita ihan justiinsa. No, koska en ole kuitenkaan leiponut kakkuja juurikaan viime vuosina, olisi ehkä kannattanut. Jonkinnäköisen (en kylläkään ohjeenmukaista) kakun sain kuitenkin aikaseksi ja tilanne oli jotenkin hallinnassa.

Päätin osoittaa mieltäni murjottamalla

Nyt päästään sitten niihin nootteihin. Elikkä ilmoita tarkka aika selkeästi, älä ilmoita ”aikaisintaan kuudelta” vaan kuudelta. Voitte tietysti arvata, miten tässä oli asia ilmaistu. Sitten, ilmoita että tosiaan aiot tehdä ruuan valmiiksi tähän kyseiseen aikaan, älä että tehdään tällaisia ja tällaisia ruokia. Lopputulos: mies luulee että kokkailette yhdessä kun hän sitten joskus saapuu.

Ei siis saapunut kuudelta. En kyllä tehnyt ruokaakaan valmiiksi kun sain asiasta vihiä, mutta ärsyynnyin tietysti suunnattomasti. Aikuisena naisena päätin olla antamatta lahjaa (koska se oli tekemislahjakortti jota en ollut vielä konkreettisesti ostanut) ja korttia, ja osoittaa mieltäni murjottamalla.

Lopulta pääsimme kyllä yhteisymmärrykseen siitä, kuinka asia olisi tullut ilmaista. Ja että asiaa ei ollut ilmaistu kyseisellä tavalla. No, onneksi näitä siipan synttäreitä on joka vuosi, ensi vuonna teen täsmällisen kutsukortin niin jos vaikka päästäisiin ihan syömään asti 😀

Tallenna

Tallenna

Kommentit

 • Sanna

  Hitsi, aina ei mee putkeen mutta onneks yhessä voi oppia tekemään asiat paremmin.

   0
 • Nimetön elinamaikki

  Lahjojen keksiminen on kyllä ihan hitsin vaikeaa! Toisaalta totta, että eihän niiden tarvitse mitään aineellista olla. Itsekin voisi tänä vuonna luvata kokata jotain oikein hyvää 🙂 Tässä parin vuoden aikana kun on jo niitäkin sukkia tullut kertaalleen lahjaksi annettua…

   0
 • Anniina

  Heh! Itse olen osoittautunut kyllä todella huonoksi lahjojen antajaksi. Joskus saan neronleimauksia, mutta kun joulu ja synttärit ovat joka vuosi ja niitä vuosia on tässä ollut jo aika monta… 😀

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.