VALIKKO
18.3.2016 18:48

Sinut on jätetty -hyväksy se!

Jätetyksi tuleminen on ehdottomasti yksi paskamaisimmista asioista, joka ihmistä voi kohdata. Heti koiranpaskaan astumisen jälkeen, tietysti. Hehe. Jos teidät on joskus jätetty, niin tiedätte sen tunteen. Sen, että yhtäkkiä ei voikaan enää yhtään mitään.

Kun tulee jätetyksi, menettää kontrollin omaan ihmissuhde-elämäänsä. En minä halunnut ryhtyä sinkuksi, vaan minusta tehtiin sellainen. Halusin olla suhteessa, juuri siinä suhteessa, mutta yhtäkkiä en enää saanutkaan olla siinä. Vaikka kuinka halusin, intin, vaadin ja syyttelin, jouduin silti nielemään kohtaloni. Se oli kamalaa.

Olen nimennyt tämän vasaralla päähän -taktiikaksi

Jätetyksi tulemisessa on aika usein kyse luottamuksen pettämisestä. Siis siitä, että itse on elellyt onnellisessa suhteessa, ja sillä välin toinen on miettinyt valmiiksi eron ja uuden asunnon. Sitten tulee ilmoitus, johon ei enää voi vaikuttaa. Olen nimennyt tämän vasaralla päähän -taktiikaksi. Taju lähtee nopeasti, ja kun havahtuu, kaikki on jo mennyttä.

20160213_114404

En soisi kenenkään menettelevän ihmissuhteissaan vasaralla päähän -taktiikalla. Se ei toki tarkoita, etteikö kukaan saisi koskaan jättää ketään. On vähintään yhtä suuri rikos teeskennellä, jos ei vaan enää lähde. Jos siis haluaa erota. Mutta soisin, että tilanne hoidettaisiin jollain muulla tapaa.

Tuntuisi jotenkin reilummalta, että tämä jättäjä vastaisi toisen kysymyksiin ja yrittäisi jollain tavalla selittää, vaikka se ei tietenkään muuta itse asiaa mitenkään. Mutta eikö se vaan tunnu vähän petokselta, jos toinen kuvittelee kaiken olevan hyvin ja toinen on jo miettinyt erojärjestelyt valmiiksi? Tiedättekö, se loppukeskustelu vähän niinkuin ohitetaan.

En koskaan unohda, miltä tuntui saada vasarasta päähän

En koskaan unohda sitä, miltä tuntui saada vasarasta päähän. Ainoa järkevä asia, jota kykenin miettimään oli se, etten koskaan tekisi kenellekään näin. Ei ole mitään kamalampaa kuin se, että se kaikista luotettavin tyyppi elämässä kääntää kurssia ennen kuin ehtii sinkkua sanoa.

Selvisin kyllä. Myöhemmin keskustelimme enkä koskaan kantanut kaunaa asiasta. Jos vielä joskus päädyn suhteeseen ja haluan erota, aion yrittää keskustella asiasta mahdollisimman aikaisin – silloin, kun on vielä jotain puhuttavaa, ehkä jopa pelastettavaa. Suosittelen lämpimästi kaikille muille samaa. Pidetään ne vasarat työkalupakissa.

Kommentit

  • LateZ

    Hyvä ja reilu ajattelutapa :)!
    Olen lukenut tätä blogiasi tänään ja eilen, kelpo blogi..!

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.