VALIKKO
1.10.2016 22:33

Suuria tunteita

Ja tapahtui niinä päivinä, että nainen teki aloitteen. Siitä alkoi tapahtumaketju, josta seurasi suuria tunteita. Jännitys, ihastus ja ahdistus. Mutta suurin niistä oli ahdistus.

Jännitys, aivan parasta. Se, kun vähän jännittää, että tuleekohan tästä jutusta mitään, ja sitten siitä tuleekin. Koska kyse on jo ihan oikeasta jutusta, seuraava tunne on ihastus. Tarvitseeko edes sanoa, että aivan parasta.

suuria_tunteita-1

Tällä kertaa se oli erityisen parasta. Yleensä jossain vaiheessa tapailua olen järkeillyt, että kyllä mä taidan tykätä tuosta. Tällä kertaa kyseessä oli mies, jonka kohdalla ei tarvinnut järkeillä. Olin ihan, että en tunne tota vielä, mutta toi se on! Aika varmasti elämäni mies. Kuinka siistiä: tossa se nyt on ja mä oon ihastunu siihen ja se on ihastunu muhun!

Kauniissa sadussa tarina saattaa loppua tähän. Vähän yksityiskohtaisemmissa saatetaan valaista, että sitten ne menivät naimisiin ja olipa hienoa. Okei, ei nyt ehkä kahden kuukauden tapailun jälkeen, mutta ymmärrette, ikuinen onni on se pointti.

Tällä kertaa vastassa oli jotain uutta. Nimittäin itsenäinen nainen.

Koska me kaikki kuitenkin elämme todellisuudessa, tiedämme, että tällaista onnellista jatkumoa tuskin on luvassa. Tällä kertaa vastassa oli kuitenkin jotain täysin uutta. Nimittäin itsenäinen nainen.

Kuten jo aika moni osaa laskea, ja tiedoksi kaikille muillekin, minä ja sinkkuus olemme jo ohittaneet kahden vuoden kriisin. Voi siis sanoa, että meillä on vakaa suhde. Siksi jännityksen ja ihastuksen jälkeen ei voi seurata vakaa parisuhde. Niiden jälkeen seuraa mun ja sinkkuuden vakaan suhteen huojuminen.

suuria_tunteita-2

Konkreettisella tasolla puhuen, siitä seuraa ahdistus. Valtava ahdistus. Minulle tämä tuli vähän puskista. Ei tällaisesta puhuta! Tai puhutaan varmaan, mutta en tiennyt, että se olisi näin vakavaa. Olen ollut niin valtavan ahdistunut, etten ole voinut kirjoittaa blogiakaan: ei päässäni ole liikkunut yhtään ajatusta!

Valtavaa ahdistusta seurasi valtava pettymys: eikö tästä nyt tullutkaan sitä ihanaa jatkumoa, jossa ihastuksesta seuraa rakastuminen ja onnellinen loppu? Onneksi ympäriltä löytyy esimerkkejä siitä, että loppupeleissä tällainen jatkumo on aika harvinainen, tai ainakin matkalla osuu usein muutama mutka.

Onnekseni voin ilmoittaa, kuten tästä tekstin ilmestymisestä voitte päätellä, että olen jo tokenemaan päin. Pystyn sentään avautumaan blogiin! Tästä ei voi seurata kuin uusi jännitys.

Jännitys, ihastus ja ahdistus. Mutta suurin niistä oli jännitys.

Tallenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.