VALIKKO
2.1.2017 22:38

Tavoitteena vähemmän suorittamista

Uuden vuoden alku ja loistava mahdollisuus keksiä tavoitteita tulevalle vuodelle. Vai olisiko nyt oiva paikka ottaa tavoitteeksi elämä ilman tavoitteita? Suorittaa vähän vähemmän ja elää hetkessä vähän enemmän. Itse ainakin tiedän, että ainoa lupaus jonka tarvitsen, on vähemmän suorittamista.

Kun mietin, mitä voisin luvata tälle juuri alkaneelle vuodelle, en keksinyt mitään konkreettista lupausta. En tarvitse lisää liikuntaa enkä lisää kasviksia, mutta mielenrauhaa sitäkin enemmän. Siksi kaikenlaisen selviytymisen ja suorittamisen vain sen itsensä vuoksi on loputtava. Koska vain itse tiedämme, miltä oma elämä tuntuu, on ihan turhaa elää sitä niinkuin muut toivoisivat. Tai lähinnä niinkuin kuvittelee muiden toivovan. Yrittämisen ylimpänä ystävän ajautuu helposti vain suoritteesta toiseen ja pinnistelystä ponnisteluun, eikä fiilistelylle jää aikaa.

Onko elämäni ollut onnetonta tunarointia, kun en muista iloinneeni pitkään aikaan?

Havahduin asiaan kun huomasin, että en muista, koska olisin viimeksi tuntenut onnistuneeni. Koska viimeksi ilahduin siitä, mitä olin tehnyt tai saanut aikaiseksi? Onko elämäni ollut onnetonta tunarointia, kun en muista iloinneeni pitkään aikaan?

Tuskin. Todennäköisesti vain vaadin liikaa, olin aivan liian lyhytjänteinen ja tyytymätön siihen, mikä sillä hetkellä oli mahdollista. Eikä minulla ollut aikaa miettiä miksi, koska oli jo niin kova kiire seuraavaan paikkaan. En muista, koska olisin viimeksi ollut aidosti rentoutunut.

Kuvissa cameo-roolissa Kamu-kissa, 20v.

Ei hyvä. Siksi päätin, että tämä loppuu nyt. Se ei ole helppoa, koska on tottunut suorittamaan. Oli kyse sitten tiskaamisesta tai työtunneista, kaikki on suorittamista. Tapaamiset ja treffitkin ovat suorittamista, koska kaikki vaan on suoritettava. Miksi, välillä unohtuu ajatella. Onko se niin hirveän tärkeää saada tiskit tiskattua juuri klo 19.38 tiistai-iltana?

Joskus on ollut. Mitä siitä sain, sitä en tiedä. Niinpä päätin luvata, että vuonna 2017 suoritan vähemmän. Sen verran vähemmän, että ehdin ajatella mitä teen ja miksi. Ennen kaikkea sitä, että tämä elämähän on kivaa. On se vaan niin ihanaa kun tiskit on tiskattu tiistai-iltana klo 19.38.

Enkä aio suorittaa asioita siksi, että ne olisi hyvä suorittaa. Vuodesta 2017 voisi tulla sillä tavalla kiva, että on aikaa ajatella. Ja kanttia tehdä asioita siksi, että niin on hyvä eikä siksi, että jonkun muun mielestä niin on hyvä.

Tallenna

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.