VALIKKO
20.4.2017 23:03

Treffivinkit #1: Piristystä päivämatkalla

Treffivinkit ovat täällä! Tästä alkaa säännöllisen epäsäännöllisesti ilmestyvä postaussarja, joka kertoo parhaat vinkit treffeille. Mistä tekemistä treffeille, kun ei enää keksi mitään? Mitä voi tehdä ekoilla treffeillä, mitä voi sanoa tai miten pitäisi toimia? Vastaus löytyy täältä! Aika hyvä, vai mitä?

Ensimmäiset treffivinkit auttavat meitä keksimään tekemistä silloin, kun ei jaksa keksiä mitään kauhean ihmeellistä mutta kuitenkin vähän ihmeellistä pitäisi keksiä. Toimii sekä parisuhteessa että silloin, kun ekoilla treffeillä oltiin lasillisilla, toisilla keilaamassa, kolmansilla leffassa ja nyt alkaa vitsit olla vähissä. Sillon on aika buukata päivä kalenteriin ja lähteä naapuripitäjään!

Kaukomatkailun ollessa kovassa huudossa lähimatkailu meinaa unohtua. Mitä eteläisempään Suomeen mennään, sitä lähempänä meillä on vaikka mitä kohteita! Koska meillä oli lähtöpisteenä tällä kertaa Espoo ja mieheni on edelleen totaalisen noviisi lähimatkailija, valitsimme kohteeksi Porvoon.

Lähimatkailu on siitä mukavaa, että se on edullista ja helposti toteutettavissa. Suuria suunnitelmia ei tarvitse tehdä, senkun matkustaa kohteeseen. Tässä tapauksessa se kävi miltei naurettavan helposti, kun matkustamistakin kertyi vain vajaan tunnin verran. Menimme autolla, vaikka eräs ystäväni kertoikin kerran tehneensä onnistuneen extempore Porvoon reissun kävellen.

Säästimme kävelyt tällä kertaa perille, mikä oli myös aivan hyvä vaihtoehto. Minulle Porvoo on tuttu kohde suotuisan sijainnin, agilitykisojen ja mökkireissujen ansiosta, joten sain kunnian toimia oppaana. Ykköskohde Porvoossa on tietysti Brunbergin tehtaanmyymälä, joten sen kautta oli pakko mennä. Saa maistella kauheasti kaikkea, kannattaa poiketa!

Kuvauksellinen vanha kaupunki on otollinen kohde myös bloggaajalle (tai muuten vaan valokuvaaville), koska miljöö on niin söötti. Itse tietysti keskityin fiilistelemään sitä, kuinka Suomen unelmien poikamiehen ykköskaudella niillä oli treffit Porvoossa! Kuka muistaa?

Olen toteuttanut päivämatkan myös deittailun alkuvaiheessa ja se oli silloinkin toimiva konsepti. Ekoiksi treffeiksi en lähtisi suosittelemaan, ellei deitti ole jo tuttu muista yhteyksistä. Autolla liikkuessa matkoilla pääsee myös hyvin keskustelemaan, eikä deitti voi luikerella mihinkään karkuun! Vaikka en toki tietenkään suosittele hyödyntämään tilannetta mihinkään noloon tenttaamiseen. Luotan tyylitajuunne!

Päivämatka oli mukava idea tällaisessa tilanteessa, kun oli kiva keksiä jotain spessua, muttei kuitenkaan turhan suureellista. Budjettia voi säädellä helposti säätämällä kohteen etäisyyttä, kulkuneuvoa ja tekemistä paikan päällä. Parasta tietysti vähän lämpimämmällä säällä, kun voi istuskella ulkona. Nyt sää oli niin jäätävä, että terassit jäivät haaveeksi. Muutoin kuitenkin aivan onnistunut reissu: tekemistä päiväksi, yksi kaupunki enemmän nähtynä ja autokeskustelut käytynä. Sitten vaan nokka kohti maakuntaa!

Treffivinkki #1 lyhyesti: Kun haluat erilaista tekemistä treffeille, lähde päivämatkalle!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.