VALIKKO
2.9.2016 23:30

Testi: Kannattaako erota?

Kannattaako erota, siinäpä meille kevyt pohdinto perjantai-iltaan. Tätä voi pohtia, vaikka olisikin hyvässä suhteessa, koska silloinhan vastaus on tietysti ei 😀 Tehkäämme siis tällainen hauska testi. Tässä ei ole kysymyksiä tai aihealueita, tässä saa olla luova. Jee!!!

Testi juontaa juurensa ajalta pulla ja banaani, jolloin pohdin elämän suuria kysymyksiä: kannattaako erota vai ei? Ja koska en oikeasti keksinyt tätä itse, kerrottakoon tähän väliin, että ystäväni kehotti minua silloin toimimaan näin: tekemään yksinkertaisen plusmiinuslistan.

Joten eikun kynät käteen, suhteessa olevat lukijat! Seuraavaksi tehdään helppo taulukko, jossa on kaksi saraketta: plussasarake ja miinussarake. Sitten kirjataan miinuksiin huonoja asioita ja plussiin hyviä asoita ja sitten katsotaan, kuinka jännittävä lopputulos saadaan.

Alkuperäinen lista pienellä sensuurilla.

Alkuperäinen lista pienellä sensuurilla. [Otsikko ei ole ollenkaan johdatteleva tuossa.]

Tulos voi yllättää. Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, että testi on tosi epämääräinen, tulos voi olla hyvinkin selkeä. Siksi lieneekin syytä kertoa tämä yksi lemppariparisuhdetarinoistani, jota en jostain syystä ole muistanut blogissa jakaa:

En nimittäin ikinä unohda, kuinka yksiselitteisin vastauksen testistä sain. Vaikka taulukko näytti epämääräiseltä, sen tulkintaan ei tarvittu sisällönanalyysiin erikoistunutta tutkijaa. On aika paljastaa, mitä taulukossa luki:

Plussasarakkeessa oli sellaisia asioita kuin me, muistot, turva ja yhteiset jutut. Miinussarakkeessa oli muun muassa epäluottamus, yhteisten mielenkiintojen puute ja suhteen väljähtäneisyys. Kiintoisaa kyllä, plussarakkeessahan lukee sama juttu kuin miinussarakkeessa 😀

Nyt kun tehdään edellä mainituista seikoista analyysi, huomataan, että myönteiset jutut eivät liittyneet itse henkilöön vaan parisuhteessa olemiseen, kun taas miinukset liittyivät nimenomaan tähän kyseiseen ihmiseen. Lopputulos oli siis selkeä: halusin olla suhteessa, mutten tämän ihmisen kanssa.

Uskottava muistikirja on kaiken a ja o.

Uskottava muistikirja on kaiken a ja o.

Noniin, aika katsoa teidän taulukkoihinne! Toivottavasti kukaan teistä ei saanut edellisen kaltaista tulosta, ellei ollut aikeissa erota. Taulukosta voi löytää myös ratkaisun avaimia: esimerkiksi omastani löytyi aika hyvin syyt tuohon väljähtyneisyyteen, jota en tosin nähnyt aiheelliseksi lähteä korjaamaan.

Haluan uskoa siihen, että jos olette omasta mielestänne hyvässä suhteessa, keksitte joitain juuri siihen omaan kumppaniin liittyviä plussia. En ole nimittäin päässyt tekemään tätä testiä hyvässä parisuhteessa (silloin kun menee hyvin on muutakin tekemistä kun jotkut listat), mutta ensi kerralla lupaan kokeilla. Oman tuloksen saa kertoa, että kuinka kävi!

Tallenna

Tallenna

Kommentit

 • Nimetön

  Taulukkoa en tehnyt, mutta kesän mietittyäni tajusin saman: halusin olla suhteessa mutta en sen ihmisen kanssa. Päädyin eroon ja nyt opettelen taas kolmen vuoden jälkeen olemaan yksin.

   0
  • Sofia

   Kiitos kommentista ja tsemppiä opetteluun!

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.