VALIKKO

SusannaEveliina

11.3.2019 15:31

Meidän mökkiloma.

Vihdoin kotona koneen ääressä. Oltiin juurikin ke-su mökillä. Oli aivan ihana reissu, mutta ihana on tulla kotiakkin, tosin puolet reissu kamoista vielä purkamatta. Nytten siis vähän katsellaan millainen pidennetty viikonloppu meillä oli perheen kesken mökillä.

Keskiviikkona siis pakattiin kamat autoon ja suunnattiin Virroille. Mukaan meidän perheen mukana oli mun äiti ja veli. Reissun tarkoitus oli lähteä viettää rentoa aikaa yhdessä, sekä kelkkailemaan/mönkkäröimään, ulkoilemaan. Ja tavaraahan meille oli ihan kauheasti mukana, koska lapset ja niiden tavarat ei mahdu ihan pieneen kassiin.. Itelläni myös oli taas aivan liian paljon vaatetta mukana, koska puoliakaan en kerennyt käyttämään.

Ehkä joku saattoi huomata ylemmistä kuvista, että meidän perheellä on samanlaiset hupparit. Haaveilin noista jo silloin, kun oltiin menossa valokuvauttamaan meidät valokuvaajalle, muttei ollut kaikille sopivia kokoja ja nyt meillä vihdoin on meidän tiimihupparit, aika mahtavaa!

Keskiviikko meni ihan vain oleillessa ja paikkojen laittamisella ja mökkiä lämmittäessä. Illalla lämmitettin sauna, joka oikeastaan lämpes joka ilta, koska meillä oli aivan ihana ulkoporeallas käytössä ja ei sinne ilman saunaa tarennus talssia vaikkei matka pitkä ollutkaan altaalle.

Torstaina purettiin meidän moottorikelkat ja mönkijä kärryistä ja vähän testailtiin kamppeita. Meitä suosi sää muuten hyvin, mutta lunta olisimme kaivannut lisää kelkkailua varten, jota kyllä tänään alkoi satamaan pois tullessa.

Meidän esikoinen tykkäs kelkkailusta ja olisi vaan halunnut istua kelkan ja mönkijän kyydissä koko ajan. Tästä syystä päätettiin ostaa hänelle Tuurin reissulta oma pieni kypärä. Kuopus ei oikein tykännyt näistä touhuista, koska pelkää vielä noiden mekkalaa, mutta ehkä jo ensi vuonna uskaltaa kyytiin. Musta on ihanaa, että lapset saa harrastaa kaikkea pienestä lähtien tai, että heillä on siihen mahdollisuus.

Tottakai meillä oli koirakin mukana. Toinen oli vähän suutahtanut, koska joutui pitämään vaippoja. Oskulla on paha tapa merkkailla joikainen paikka, mikä ei tuoksu tutulta tai häneltä… Joten tämä oli meidän ratkaisu mökkireissun ajaksi. Tuo oli myös niin väsynnyt, koska oli niin paljon uutta tutkittavaa ja ihmeteltävää.

Eli torstai meni myös rennosti hengailua mökillä, saunomista ja poreilua. Ainiin ei saa unohtaa hyviä ruokia ja herkkuja joita meillä oli mukana sielä. Mukana oli myös hyvää juomaa, jota välillä pääs vähän maistamaan, mm hyvää viiniä, siideriä, gintonicia.

Perjantaina käytiin Tuurissa. Tarkoituksena mennä vähän kattelee löytyiskö jotain ostettavaa. Kyllähän sieltä olis lähtenyt vaikka mitä mukaan. Oli sielä niin paljon kaikkea. Pääosin ei mitään erikoista tullut ostettua, mutta jotain pieniä juttuja kuitenkin. Osku sai uuden pedin sieltä ja Jirille ostettiin se uusi kypärä kelkkailua varten, sekä pienet lasit myös siihen. Uuden rahapussin ostin myös, joka oli vaikea valita koska valikoimaa oli niin paljon!  Kaikkea mitä ostettiin en nyt edes muista, mutta jonkin verran lähti tavaraa mukaan.

Tavarapuodin puolella oli ISO karkkihylly, josta ostettiin sellaisia karkkeja, joita ei tavan kaupoissa myydäkkään.  Ennen ruokapuotiin menoa käytiin syömässä ROCK ravintolassa, jossa oli hyvät ruoat. Lapset alko olla jo sen jälkeen niin väsyjä että he lähtivät isänsä ja enonsa kanssa autoon, kun me lähettiin vielä äitin kanssa pienille ruokakaupoille.

Mökille takaisin päästyämme lähdettiin poikien kanssa poreisiin rentoutumaan. Äiti jäi tekee sisälle pojille iltapalaksi lettuja. Pojat söi koko reissun hirveän huonosti, en tajuu mikä siinä oli. Siksi päädyttiin tekemään lettuja heille, koska ne yleensä menevät pojille hyvin, muttei nekään nytten meinannut maistua.

Lauantai meni vähän siivoillessa ja ulkoillessa. Jiri lähti kokeilemaan uutta kypäräänsä isänsä kanssa. Vietettiin aikaa jäällä koiran ja lasten kanssa. Hengailtii kodassa ja samalla loimutettiin lohta sielä! Pojat myös halusi paistaa kodassa makkaraa.

Lauantai vietettiin myös rennosti, koska vika kokonainen päivä ja perjantain Tuurin reissu vienyt voimat.  Ihanaa yhdessä oloa perheen kanssa!

Meillä oli kyllä tosi ihanat 4 päivää, mutta oli ihana tulla kotiakkin, toki reissussakin olisi pari päivää viihtinyt. Kaikista tärkeintä oli se, että lapset nautti ja viihtyi. Oli ihana nähä lasten riemu kaikesta kivasta mitä tehtiin yhdessä!

Laitan loppuun vielä muutamia kuvia reissusta! Kuvia tästä postauksesta ei paljoa puutu, mutta eikös kuvat ovat tärkeitä ja ne kertovat enemmän kun tuhat sanaa. 🙂

Millaisia postauksia haluisitte mun kirjoittavan?  Saa kertoa ideoita kommentteihin! 🙂

 

-S

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.