VALIKKO
18.6.2018 22:56

ENSIMMÄINEN VIIKKO NORJASSA

Hej! Allt bra här i Oslo! Uskomatonta, että ensimmäinen viikko täällä Norjassa on jo ohi. Kyllähän täällä kelpaisi vaikka asua, oon mä sen verran ihastunut tähän kaupunkiin. Hintatasoon pitää vielä hetki totutella ja vaihtaa loputkin eurot kruunuiksi, niin pääsen elämään kunnolla norjalaisten elämää täällä!

Lähdin matkaan mun valmentajan kanssa ja olikin ihan kiva saada seuraa, ettei tarvinnut yksin matkustaa. Lennettiin ensin Jyväskylästä Helsinkiin ja sieltä sitten Osloon. Oli outoa, kun sunnuntai iltana olin vielä 22.30 aikaan kotona lenkillä ja tiesin, että maanantai aamuna olen jo kahdeksalta Norjassa, haha! Aikainen herätys oli siis, mutta nopea ja tapahtumarikas aamuyö.

Maanantaina kierreltiin paikkoja, lounastettiin kolmestaan ja pääsin keräämään myös kukkia Maaemon pöytiin, haha! Oli hassua kun kerkesin olla vasta pari tuntia perillä ja yhtäkkiä olinkin keskellä metsää keräämässä mustikanvarpuja! Kiertelin keskustassa myös pari tuntia kaupoissa käyden ja kaikkea tutkien. Mitään ei tarttunut matkaan, mutta aika kivoja kauppoja tuolla kyllä on… Illalla pääsin myös tutustumaan työporukkaan viinilasillisen äärellä, mikä olikin kiva tapa aloittaa tämä kuukausi täällä.

Tiistaina vietettiin viimeinen päivä yhdessä mun valmentajan kanssa, joten kierreltiin satamassa ja käytiin pienellä laivalla Gressholmenissa. On kätevää kun kuukausikortilla pääse kulkemaan matkoja noiden saarienkin välillä! Tuo oli kyllä ihana hellepäivä ja jäätiinkin satamaan syömään vielä terassille. Kierrettiin niin hienoja paikkoja, ettei voinut muuta kuin ihmetellä ympärillä olevia katuja ja rakennuksia. Niin kivannäköisiä ravintoloita ja kahviloita toinen toisensa jälkeen ja se vauraus täällä, mikä näkyykin myös koko kaupungin siisteydessä.

Keskiviikkona alkoi siis työviikko ja ekana päivänä aloitin samaan aikaan kuin muutkin niin hommat tuli paremmin tutuiksi. Eihän sitä ekana päivänä kertynytkään kuin 12 tunnin työpäivä, haha! Keskiviikkoisin ja torstaisin on vain illallinen, joten päivä meni aikalailla siivotessa paikkoja, sitten tunnin ruokatauko, pöytien viimeistelyä ja asiakkaat alkoivat tulla sisään kuuden aikoihin. Itse serviisi ei siis kestä niin kauan kun kuvittelisi, mutta kun kyseessä on kolmen Michelin tähden ravintola, kaikkien paikkojen pitää olla tip-top kunnossa ja siksi siivoaminen on tärkeä osa työvuoroja.

Kestää hetki totutella moderniin tapaan tarjoilla, sillä Maaemossa ei käytetä esimerkiksi lasien kantamisessa prikkaa ja annoksia kannetaan aina vain yksi kerrallaan. Aika rankkaa se onkin ollut ainakin näin alkuun, sillä keittiön ja salin välillä on kierreportaat, joita saa ravata illan aikana ihan kiitettävästi, haha! Ruokalajeja tässä nykyisessä menussa on siis 16, mutta kokit tekevät suuren työn annoksien kantamisessa, joten on ollut kiva kokea täysin erilainen tapa tehdä asioita verrattuna Suomeen!

Muuten olen tehnyt noin 10 tuntia päivässä töitä, niinkuin mun koulun sopimuksessa lukee. Se ei ole kuitenkaan paljoakaan siitä, mitä muut siellä tekevät. Aina kun jaksaa painaa sen neljä päivää töitä, niin sitten on kuitenkin 3 vapaapäivää tiedossa.

Lauantai-iltana istuttiin iltaa koko työporukan kanssa vieressä olevassa baarissa ja osa meistä jatkoi vielä after partyille yhden pariskunnan kotiin. Eilen kokoonnuttiin myös yhteen Maaemon staffin kanssa yhden kokin asunnolle. Syötiin hyvin, pelattiin juomapeliä ja jatkettiin iltaa vielä baareihin. Ihan huikeeta, että saan olla mukana noin mahtavassa porukassa. Eka viikko oli jo huikea, joten innolla odotan mitä seuraavat kolme vielä tarjoavat. Terkkuja täältä sinne Suomeen! Viettäkää mahtava juhannus <3

Kommentit

 • Silakka

  Kaikki näyttää upealle niinkuin sinäkin ja hienoa, että reissu on startannut mainiosti 🙂 Täällä sinua jo odotellaan ja pelit jatkuu entiseen malliin 😀 Tosin nyt juhannukseksi on luvattu jo kurjempaa keliä huomisesta alkaen niin saa Silakkakin vähän huilia. Hyvin sinä vedät, go girl <3

   3
  • Suvi

   Täällä on ollut kyllä ihan huikeeta! 🙂
   Mäkin odotan jo niin paljon pelejä siellä Suomessa! Onneksi voidaan pelata kuitenkin pitkälle syksyyn.
   Toivottavasti juhannuksen sää vielä muuttuisi paremmaksi! Terkkuja sinne Suomeen! <3

    1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.