VALIKKO
23.4.2018 21:58

EUROSKILLS-KUULUMISIA

Ihanaa alkavaa viikkoa! Uusi viikko tuntuu nykyään aina jännittävältä aloittaa, sillä mä en suoraan sanottuna voi etukäteen tarkalleen tietää mitä se pitää sisällään. Siinä missä lukiojaksoilla päivät olivat ”parhaimmillaan” aamu kasista neljään, viime viikolla pääsin hieman maakuntamatkailemaan kisatreenien ansiosta…

Viime viikkoina sain treeniseuraa, kun meidän koulun parikilpailun tytöt treenasivat Turun SM-kisoihin. Itse treenasin samoja tehtäviä ja kisaamaan lähdin yksilösuorituksena tsekkaamaan vähän omaa tämän hetkistä tasoa. Huomaa, että takana ei ole sellaista treeniputkea kuin joulun alla ennen karsintoja ja parin kuukauden tauko keskittyen lukioon näkyy vielä hieman. Suunta on koko ajan menossa ylöspäin ja motivaatio kasvaa enemmän ja enemmän, varsinkin kun majoukkueleirillä kaikki alkoi tuntua todellisemmalta. Mutta siitä lisää myöhemmin.

Nyt treeneihin on kuulunut pääosin hedelmien transeerausta, buffet-liinoituksia, liekittämistä (yllä olevassa kuvassa on liekitetyt crepit) juomasekoituksia, erikoiskahveja, sekä pöydän kattamista ja servettitaitoksia. Lisänä SM-kisoja varten minäkin pääsin taiteilemaan muutaman kukka-asetelman koristamaan asiakaspöytää. Juuri tämä vaihtelevuus tekee viikoista ja päivistä mielenkiintoisia!

Kuva otettu facebookista: Turun ammatti-instituutti

”Ensimmäistä kertaa pystyin sanomaan haaveilevani euroopanmestaruudesta ja se jopa hieman pelotti. Mutta eikös se niin ole, että unelmat eivät ole tarpeeksi suuria, jos ne eivät pelota?”

Ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen luvassa oli gaala-ilta Bore-nimisessä laivassa, jossa herkuttelimme kolmen ruokalajin menun viineineen. Oli kiva viettää aikaa oman koulun joukkueen kanssa ja unohtaa hetkeksi kisajännitys (kyllä minuakin jännitti, vaikka en sijoituksista kilpaillutkaan, haha!) Ilta ei valitettavasti voinut jatkua sen pidemmälle, sillä seuraavana aamuna kisapäivä starttasi jo 07.30.

Kuvan otti Seppo Honkanen

Oli mahtava tunne olla yleisön joukossa katsomassa, miten Jyväskylä näytti taas osaamistaan. Tytöt nappasivat voiton kotiin tarjoilussa ja meidän koulun kokit tulivat kolmanneksi. Kisajännitys on aina samaan aikaan kamalin ja parhain tunne ja just siks se on ehkä vienyt mutkin mennessään!

Mun matka Turusta ei jatkunut vielä kotiin, vaan hyppäsin Onnibussiin ja menin kaverin luokse yöksi Helsinkiin. Torstaina tavattiin Suomen maajoukkueen kanssa ensimmäistä kertaa ja jäi kyllä niin hyvä fiilis. Tutustuttiin toisiimme ja jokaisen alaan vähäsen, sekä joukkueeenjohtajiin ja ekspertteihin kuvien ottamisen lomassa nettisivuille.

Tapaamisen jälkeen mulla oli muutama tunti aikaa pyöriä pitkin Helsinigin katuja ennen kotimatkaa. Nappasin mukaan pizzaa ja salaattia, kävelin Katajannokkaan ja istuskelin auringossa. Ensimmäistä kertaa pystyin sanomaan haaveilevani euroopanmestaruudesta ja se jopa hieman pelotti. Mutta eikös se niin ole, että unelmat eivät ole tarpeeksi suuria, jos ne eivät pelota?

Viikottaisia kisatreenejä ja kuulumisia löydät Instagramin puolelta nimimerkillä  @_suvimaria_.

 

 

Kommentit

 • Veera

  Tämä oli mielenkiintoista luettavaa. Toivottavasti ehdit jatkossakin kertoa ammattitaitokilpailuista, vaikka harjoitteleminen vie varmaan aikaa.

   1
  • Suvi

   Voi kiitos Veera! ❤ Mukava kuulla, että nämä postaukset kiinnostavat. Samalla tämä kirjoittaminen aiheesta antaa mulle niin paljon kuin myös toivon sen antavan lukijoillekin! Ihanaa torstaita! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.