VALIKKO
8.7.2018 00:40

HENKSUN KESÄJUHLAT FARMILLA

Moikka! Viime vapaapäivät olivat todellakin oman postauksen arvoiset, joten näiden kuvien ja tekstin parissa pääsette mun mukaan takaisin Maaemon henkilökunnan kesäjuhliin maatilalle nimeltä Hovelsrud gård. Paikka oli aivan uskomaton ja vaikka kuinka listaisin tähän kuvia kuvien perään, sitä tunnelmaa, joka siellä vallitsi ei vaan voi kokea muuten kuin olemalla itse paikalla. Mutta itse asiaan!

Lähdettiin maanantai aamuna ennen 11.00 junalla kohti farmia. Jo junamatkalla sai ihastella maisemia ja tuntui aika kotoisalta katsella suuria peltoaukeita ja metsiä korkeiden kerrostalojen sijaan, haha! Saavuttiin perille Brumunddaliin, jossa meitä odotti vanha pikkubussi. Matka taittui hitaasti vanhalla bussilla, mutta olihan siinä tunnelmaa! Ajeltiin ovi auki pitkin kapeita teitä vuoristoisten kylien läpi. Hyydyttiin mäkeenkin jopa kerran, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Kerkesi nauttia ainakin maisemista ja siitä odotuksen tunteesta.

Saavuttiin perille Hovelsrud gårdenin tilalle ja pakko myöntää, etten ole kyllä nähnyt vastaavaa vielä aiemmin. Aivan ihana, vanha maalaisromanttinen puutalo kauniin puutarhan ympäröimänä. Ja mikä ihana, hyväntuulinen perhe meitä olikaan vastassa!

Tehtiin ensimmäisenä kierros puutarhassa ja olihan siellä vaikka mitä. Väreittäin lajitelluista salaateista kiivipuuhun saakka. Kuultiin myös talon historiasta ja kuvailtiin ahkerasti paikkoja. Perhe valmistaa myös omista omenoista mehua, jota on myynnissä myös pikku puodissa. Nälkäisinä päästiinkin pienen välipalan kimppuun: kanawrappeja, (mitäpä muutakaan lihaa ;-D) vesimelonia ja matka jatkui kohti kanafarmia.

Syy miksi vietimme henksubileitä kanafarmilla oli, että kana mitä Maaemossa käytetään tulee kyseiseltä tilalta. Ensimmäisenä mentiin siis kanalaan. Oli hienoa nähdä, miten hyvät olot noilla kanoilla tosiaan oli siellä. Paljon vapaata tilaa ja halutessaan ne saavat juosta myös ulkona. Helle ajoi ne kuitenkin sisälle varjoon.

Pienet tivut valloittivat tottakai mun sydämen. Iso kanala omistettu vain pienille poikasille oli ainakin mulle uusi kokemus. Päästiin liikkumaan niiden sekaan ja pitämään niitä kädessä. Oon mä varmaan joskus lapsena pitänyt toki tipua sylissä, mutta onhan se aina yhtä hellyyttävää.

Farmikierroksen jälkeen meillä oli vapaata aikaa ennen illallista ja melkein kaikki oltiinkin rannalla uimassa ja ottamassa aurinkoa. Juotiin viiniä, kuunneltiin musiikka ja melottiin kajaakeilla. Maisemat olivat aivan täydelliset ja lämpötila varmasti lähellä 30. Sillä hetkellä todella masenti ajatus, että pian lähtö Norjasta koittaa, haha!

Kokit olivat tunnetusti työn touhussa keittiön puolella ja muut odoteltiinkin kanojen paistumista. Samaan aikaan tuntui kamalalta katsoa niitä samaisia kanoja riippumassa tulen yllä, mutta pakko myöntää, että tuon grillikokemuksen jälkeen oli ehkä elämäni parasta kanaa! Lisäksi salaattia, tuoretta leipää, kasviksia, punajuuri cazpachoa ja huippuviinejä. Auringon laskiessa Norjan suurimman järven, Mjøsan, taakse päästiin nauttimaan vielä juustoista ja marenki-sorbetti jälkkäristä.

Lämmin ilta jatkui pitkälle yöhön viiniä nauttien tuon pitkän pöydän ääressä jutellen työkamujen kanssa. Pakko myöntää , että mulle tuli tuosta illallisesta mieleen elokuvat, joissa iso suku kokontuu puutarhaan grillijuhliin. Mainittakoon kuitenkin, että tuo oli kyllä vielä upeampaa!

Meille oli varattu ihanat makuuhuoneet ja mikäs sen parempaa kuin herätä auringon paisteessa uuteen päivään. Alakerrassa notkui aamiaispöytä valmiina: munakasta omista kananmunista, tuorepuristettua appelsiinimehua, tuoreita mansikoita, puuroa, leipää… Istutiin kaikki kuistilla, josta avautuu hienoin näkymä puutarhaan ja järvelle. Sitten olikin aika pakata kimpsut ja kampsut ja hypätä junaan kohti kaupunkia.

Koko postaus yhtä hehkutusta, mutta minkäs teet… Parhaimmat henksubileet ikinä!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.