VALIKKO
10.3.2019 07:00

MITÄ OLEN OPPINUT 20 VUODESSA?

Moikka! Näin se vaan on, että tänään tulee pyöreitä täyteen 20 vuoden verran. Huhhuh, on sitä tässä keretty kriiseilemäänkin jo parin kuukauden verran, haha! Se tuntuu vain hassulta, sillä aika menee oikeasti vuosi vuodelta vain nopeammin mitä vanhemmaksi tulee ja tuntuu, että vasta olin vielä ihan pieni tyttö.

Jos mennään ajassa se 10 vuotta taaksepäin, olin varma, että parikymppisenä mulla on omakotitalo, perhe ja koira. Sillä onhan sen ikäinen jo niiin aikuinen. Noh, tässä vuosien varrella olen ymmärtänyt, että ehkä ei olekaan syytä kiirehtiä moisten asioiden suhteen. Mulla on vakituinen työ, kiva asunto, rakkaita ihmisiä ympärillä ja olen tällä hetkellä tosi onnellinen tästä kaikesta ja se riittää <3

Menneet vuodet ovat tottakai opettaneet paljon asioita elämästä, joten tein listauksen, mitä juuri mä olen oppinut parinkymmenen vuoden aikana:

1. On turhaa stressata asioista, joihin et voi itse vaikuttaa.

2. Asiat järjestyvät oikeasti aina. Joskus siihen kuluu vain enemmän aikaa.

3. Apua saa ja pitääkin pyytää. Aina ei tarvitse pärjätä yksin.

4. Asenne ratkaisee. Jos joku asia ärsyttää, voiko se johtua vain omasta ajattelutavasta? Tätä olen oppinut miettimään ja se on muuttanut mun suhtautumista moneenkin asiaan ja ihmiseen.

5. Ei sillä rikastu, että toista kadehtii. Olen oppinut, että toisten menestyminen ei ole koskaan itseltä pois. Oikeastaan vain päinvastoin!

6. Olemalla rohkea, uskomalla itseensä ja omaan tekemiseen voi oikeasti saavuttaa mitä vain.

7. Rakastamaan itseäni. Tekemään parempia valintoja, niin ravinnon kuin liikunnan suhteen, jotta keho ja mieli voivat hyvin.

8. Tulkitsemaan omaa luonnettani ja persoonaa. Miten käyttäydyn ja mitä milloinkin tarvitsen. On se sitten omaa aikaa tai hyvän ystävän paikalla olo.

9. Äitiä kannattaa oikeasti kuunnella.

10. Arki on ihan parasta aikaa, siksi siitä pitää tehdä itselle mieluisaa.

11. Elämässä ei ole mikään kiire. Meillä kaikilla on varmasti odotuksia ja paineita siitä, mitä pitää olla saavutettuna ja koettuna missäkin iässä. Jokainen meistä haluaa saavuttaa asioita eri vaiheessa ja jokaisella meillä on omat unelmamme. Ei pidä elää tiettyjen raamien mukaan tai siten, miten meidän oletetaan toimivan. Tämä on mun elämä. Tässä ja nyt.

12. Edelliseen viitaten, ikä on oikeasti vain numeroita. Mulla on viime vuosina laajentunut kaveriporukka hurjasti ja niin monen ikäisistä. Se on ihan parasta!

13. Mokailu tekee elämästä hauskempaa. Kaikkea ei pidä ottaa liian vakavasti.

14. Antamaan itselleni reilusti omaa aikaa ja vain olemaan. Koko ajan ei tarvitse olla tuottelias ja tehokas, vaan hyvällä omalla tunnolla pitää osata myös pysähtyä.

15. Asiat kannattaa hoitaa ajallaan, eikä viime tipassa. Tässä kohtaa hieman valehtelen, sillä olen oppinut tiedostamaan tämän asian, mutta en vieläkään osaa aina toimia sen mukaan, haha! Opeteltavaa siis vielä tuleville vuosille.

16. Työtä ei ole hyvä tehdä vain rahan takia. Mulla on suuri intohimo työtäni kohtaan ja olen siitä onnellinen. Elämästä menisi hurjan paljon aikaa semmoiseen, mikä ei ole oikeasti kivaa.

17. Puhumaan enemmän omista tunteistani ja näyttämään toisille myös muita puolia itsestäni. Vaikka olisi kuinka positiivinen, on täysin inhimmillistä olla välillä allapäin.

18. Matka on määränpäätä tärkeämpi. Tämän olen oppinut niinä hetkinä kun lähdetään kohti jotain suurta tavoitetta. Paras ja kasvattavin kokemus on itse matka, niin näissä kisajutuissa kuin myös itse elämässä.

19. Olemaan sosiaalisempi ja rohkeampi kohtaamaan uusia ihmisiä ja tilanteita.

20. Nauttimaan elämästä ja tekemään pienistäkin hetkistä merkityksellisiä.

Uuden oppiminen ei lopu koskaan, joten innolla odotan mitä ajatuksia seuraavat vuodet tuovat tullessaan. Ja ennen kaikkea mitä kokemuksia pääsen kokemaan. Mä vietän tänä vuonna synttäripäivän alkua lentopalloturnauksen merkeissä. Tää 20-vuotiaana oleminen tuntuu sittenkin ihan hyvältä, haha! Ihanaa sunnuntaita!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.