VALIKKO
23.4.2017 23:27

#OLEHYVÄ

Moikka! Blogi on ollut hiljaisena nyt hieman tavallista pidemmän aikaa, pahoitteluni siitä. Viime viikkoina on pitänyt hoitaa paljon asioita, sekä selvitellä omia ajatuksia tulevan kiireisen kevään suhteen. Nyt kuitenkin tunsin intoa raapustaa jotain tähän tekstikenttään ja aika tärkeän asian merkeissä nimittäin!

Taitaja2017 haastoi mut mukaan kampanjaansa, jossa jaetaan kuva tai lyhyt video someen asiasta, jossa olet hyvä. Olipa se sitten valokuvaaminen, jokin urheilulaji tai vaikka chillaaminen. Mun mielestä tämän kampanjan idea on aivan huikea, sillä nuorten osaaminen on tärkeää saada esille asiassa kuin asiassa. Sillä mikään ei ole tärkeämpää kuin vahva usko omaan tekemiseen.

Oman osaamisen arvostaminen ja siitä kertominen on keino erottua muista ja tuoda omaa persoonallisuuttaan esiin tässä haastavassa yhteiskunnassa.

Milloin itseään saa kehua, minkä verran ja millä sanoin? Se on välillä vaikeaa, eikä se ole aina niin yksinkertaista. Joillekin on vaikeaa kertoa itsestään mitään hyvää. Jos joku taas kehuu itseään, toinen alkaa heti nimittelemään ylimieliseksi. Sitä se ei ole. Oman osaamisen arvostaminen ja siitä kertominen on keino erottua muista ja tuoda omaa persoonallisuuttaan esiin tässä haastavassa yhteiskunnassa.

Mielestäni hyvä nyrkkisääntö on, että itseään saa kehua, kun siihen on aihetta. Ei kukaan luettele esimerkiksi työhaastattelussa pitkää litaniaa asioista, joissa jatkuvasti epäonnistuu. Heikkoudet voi kuitenkin opetella kääntämään myös vahvuuksiksi. Siinäpä myös taito, jonka voi opetella ja olla siinä hyvä. Monet menevät kuitenkin myös lukkoon tilanteessa, jossa pitäisi yhtäkkiä osata sanoa itsestään jotain positiivista. Jollekkin on helppoa letkauttaa sanoja sanojen perään, kuinka osaa kaiken mihin ikinä keksiikään ryhtyä. Saammeko hänestä silloin siis ylimielisen kuvan?

Esimerkiksi työhaastatteluissa on syytä miettiä omia vahvuuksiaan, mutta myös asoita, joissa et ainakaan vielä ole hyvä. Mielestäni erinomainen taito on tunnistaa omia heikkouksiaan ja parhaansa mukaan keskittyä myös niiden kehittämiseen. Kaikessa ei tarvitse olla paras, ei edes hyvä, mutta oppimimista emme yksinkertaisesti vain lopeta koskaan.

Kerro säkin, missä just sä olet hyvä ja jaa se somessa kuvan tai lyhyen videon muodossa #olehyvä ja #taitaja2017 niin olet mukana viikoittain arvottujen leffalippujen arvonnassa! Lisätietoja kisasta taitaja2017 somekanavilta, kuten instagramista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.