VALIKKO
2.4.2018 20:38

PAPEREITA VAILLE VALMIS TARJOILIJA JA YLIOPPILAS

Jo otsikon kirjoittaminen tuntui niin hassulta. Totta siinä silti on joka sana. Toivon mukaan myös kirjoitukset ovat menneet kunnialla läpi ja saan todella laittaa sen valkolakin päähäni ensimmäinen kesäkuuta. Alustavat pisteet ovat olleet jo lupaavia, joten uskon että olen tyytyväinen tuloksiini. Niinkuin arvata saattaa, aikaa ei ole ollut blogille nyt muutamaan viikkoon. Tai aikaa kyllä oli, mutta ajatukset olivat luonnolisesti kirjoituksissa, joten jätin suosiolla tämän hetkeksi pois mielestä.

Ammatilliset opinnot sain pakettiin jo viime vuoden puolella, mutta kaikki mikä Priimukseen on liittynyt ja liittyy jatkossa on puhtaasti kisatreeniä. En kadu hetkeäkään valitsemiani opintoja, sillä tämä koulu antoi enemmän mitä osasin odottaa. Erityisesti se, että vaikka välillä päivät olivat pitkiä kaksoistutkinnon takia ja opintoja piti priorisoida, niin kahden tutkinnon suorittaminen sujui yllättävän mutkattomasti. Lisäksi opintoni ovat menneet jo ensimmäisen vuoden jälkeen aikalailla mun omaa polkua, ja siten se on mahdollistanut yksilöllisempää opetusta ja huikeaa kehittymistä ihan silmin nähden. Ja ei, tämä ei ole mikään mainospuhe Gradialle, mutta nämä asiat merkkasivat mulle paljon näiden opintojen aikana.

Lukuloma oli mulle yli kuukauden mittainen pätkä aikaa, jolloin sain keskittyä suurimmaksi osaksi vain yhteen asiaan: kirjoituksiin. Otin siitä kaiken ilon irti ja tein samalla asioita joista nautin. Vaikka tietynlainen stressi oli tottakai kokoajan läsnä, oli ihana rakentaa päivät niin kuin halusi. Aamuisin oli aikaa panostaa aamiaiseen, käydä pitkillä lenkeillä (varsinkin niinä aurinkoisina päivinä!) Aikaa löytyi enemmän myös lentopallon pelaamiseen niin Konnevedellä kuin Jyväskyläsäkin. Pari kertaa pääsin testaamaan myös biitsihallin, koska kesään asti odottaminen on aina yhtä tuskaa. Aivan huikea paikka, suosittelen! Lisäksi tein viikonloppuisin töitä, näin myös kavereita ja Nellin kanssa napattiin nämä kuvat vegaanisen brunssin jälkeen Lutakon auringossa. Just tollasia päiviä kaipaa normaaliin arkeen enemmänkin.

Tapahtui myös se perinteinen, jolloin enemmin siivoilin vaatekaappia ja pölyjä jokaisen laatikon pohjalta kun olisi pitänyt avata kirjat, haha! Ruuanlaittoon oli kiva panostaa kyllä enemmän, kun kerrankin oli aikaa kokkailla ja kokeilla uusia reseptejä ja ainakin tuli ne kaapitkin järjestykseen.Tässä talven ja kevään mittaan jatko-opinnot ovat myös käyneet vahvasti mielessä, mutta onneksi ammattiin valmistuessa siitä ei tarvitse niinkään ottaa stressiä. Nautin nyt kisavuodesta ja harkitsen tarkkaan mitä todella haluan opiskella ja katsotaan sitten ensi vuoden haussa uudestaan.

Mä luotan vahvasti siihen, että elämä johdattaa just sinne suuntaan kuin on tarkoitus. Matkalla tietyt asiat ja ihmiset saattavat vaihtua, mutta on otettava avosylin vastaan, mitä elämällä on tarjottavana. Niinpä voin paljastaa hieman mun ensi kesän suunnitelmia teille. Varattiin koulun kanssa mulle lentoliput Norjaan, jonne olen menossa tekemään kuukauden mittaisen työharjoittelun kesä-heinäkuussa. Vaikka tulevana valmiina tarjoilijana voisin toki tehdä myös palkallista työtä, niinkuin kesäisin tähän asti, tilanne on nyt hieman eri. Paikka on niin vaativa ja uskon saavani niin paljon kokemusta ja oppia, että se on palkkaakin arvokkaampaa. Pääsette kuulemaan aiheesta kyllä myöhemmin lisää! Lukuloman aikana täytin myös yhden vuoden lisää, juhlittiin mun synttäreitä, kävin pari kertaa rinteessä (jotka eivät toivottavasti jää tämän talven ainoiksi kerroiksi), tein pari kisatreenimatkaa, Kuopioon ja Helsinkiin. Helsingin reissulla yövyttiin hotelli Presidentissä ja mikä kesäfiilis tarttuikaan mukaan juhannusteemalla sisustetusta huoneesta!

Olin myös yhden päivän ajan osana Erasmus-vaihtoa, jossa tehtiin videomainontaa Gradiasta. Sain tehdä drinkkejä koulun baarissa ja ilta huipentui illalliseen koululla, sekä baari-iltaan ulkomaalaisten kanssa. Koska lukulomaan sisältyi siis paljon paljon muutakin kuin kirjojen sisällön pänttämistä, voisin elää ”lukuloman” milloin vain uudestaan, haha! Nyt luvassa on pikkuhiljaa kisatreenien lisäämistä ja treenittöminä päivinä teen sitten töitä. Luulen, että mun tulevat viikot täyttyy kivoista päivistä ja etenkin toukokuu on täynnä kaikkea ohjelmaa. Luvassa mm. Cheekin keikka ja Mamma Mia- musikaali Taitajista puhumattakaan, joihin lähden tällä kertaa vieraskilpailijana.

Nyt taidan siirtyä nettikauppoihin metsästämään valmistujaismekkoa (ja lakkia) Tätä sanotaan kait elämän parhaaksi ajaksi, enkä yhtään ihmettele miksi näin on! Rentoa pääsiäisen loppua kaikille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.