VALIKKO
4.6.2018 17:38

YLIOPPINUT TARJOILIJA

Voi tätä onnellisuuden ja kiitollisuuden määrää! Aivan huikea viikonloppu takana juhlien valmistujaisia. Meillä olikin kotona tuplajuhlat, sillä veljeni Mika sai insinöörilakin päähänsä. Ollaan totuttu juhlimaan synttäreitäkin yhdessä, joten perinne jatkui myös valmistumisten osalta.

Perjantai aamuna oli meidän koulun juhlatilaisuus Paviljongissa ja tähän astisen elämän yksi parhaimmista hetkistä oli, kun sai painaa valkolakin päähän kolmen vuoden uurastuksen jälkeen. Vaikka kuluneet kuukaudet nyt kirjoitusten jälkeen ovat olleet enemmän jo työntäyteisiä ja reissaamista kisahommien merkeissä, mieleen muistui silti kirjapinot, myöhään valvotut illat deadlinien lähestyessä, talvipakkasilla kuljetut välimatkat kahden koulun välillä ja oppitunnit joilla tuli kirjaimellisesti nukuttua… hah!

Tuntuu hassulta muistella ensimmäisen vuoden ajatuksia, ettei kirjoituksista tule selviämään mitenkään ja kuinka ensimmäisessä harkkapaikassa jännitti mennä kassalle palvelemaan ihmisiä. Takana on opettavaisimmat kolme vuotta, joista kiitokset kuuluu erityisesti opettajille, valmentajille, kotijoukoille ja ystäville, jotka teitte matkasta kevyemmän kulkea. <3 Elämä vain opettaa ja nyt on taas yksi etappi takana päin ja jonkin verran tuntematonta tulevaisuutta.

Koulun avulla sain niin monia mahdollisuuksia, joista en voinut peruskoulun jälkeen haaveillakkaan! Niistä yhden pääsen kokemaan viikon päästä, kun suuntaan vielä kuukaudeksi työharjoitteluun Osloon. Enpä olisi lounaslinjastoja kunnosatessani uskonut pääseväni tarjoilemaan kolmen Michelin tähden ravintolaan.

Koska takana on myös jonkin verran kisataivalta, suomenmestaruuden saavuttaminen ja Suomen edustaminen nyt tulevissa Euroskillsseissä, kaikki tämä tuo vielä enemmän painoarvoa saamalleni tutkintotodistukselle.

”Enpä olisi lounaslinjastoja kunnosatessani uskonut pääseväni tarjoilemaan kolmen Michelin tähden ravintolaan.”

Tehtiin itse kaikki tarjottavat juhliin ja apuna oli niin sisko, äiti kuin Karokin. Tarjolla oli savukala-voileipäkakkua, mansikkatäytekakkua, herrasväen pikkuleipiä ja minun kokeilut saarisolaisleipäsistä ja rocky roadista. Meillä on usein ollut myös ruokatarjoilut, mutta vieraiden tullessa porrastetusti tämä oli toimiva järjestely tänä vuonna.

Pidettiin Mikan kanssa yhteisjuhlat sukulaisille meillä kotona perjantaina ja lauantaina omille kavereillemme erikseen. Mä päätin jo aikaisemmin keväällä, että haluan juhlistaa valmistujaisiani meidän uudella mökillä ja aika kivat puitteet siellä oli juhlat pitääkin.

Kesäkeittiö lähempänä rantaa ja terassin edessä on mun ehdoton lemppari! Sinne rakensin pienimutoisen baarin, jossa jokainen pääsi valmistamaan omanlaisia juomia perus raaka-aineita käyttäen. Tottakai tällainen on hintavampaa kuin boolin tekeminen, mutta musta on kiva kokeilla välillä jotain uutta. Varsinkin, kun se liittyy myös tähän tutkintoon, haha!

Olihan meillä mökki täynnä ihmisiä, ihana lämmin kesäilta, uitiin ja saunottiin, syötiin hyvin ja niinkuin jo Instagram-kuvieni tekstissä sanoin: Mojito kädessä, valkolakki päässä ja tärkeiden ihmisten ympäröimänä on helppo hymyillä. Kiitos kaikille, tämä viikonloppu muistetaan <3

Onnea myös kaikille muille valmistuneille, ylioppilaille ja peruskoulun päättäneille! Ottakaa kesästä kaikki ilo irti, olette sen ansainneet.

P.s. Tulevaa Norjan matkaa pääsee seurailemaan paremmin Instagramin puolelta, nimimerkillä _suvimaria_. Blogi pitää luultavasti jonkin verran hiljaiseloa sen reissun ajan, mutta yritän saada päivitettyä jotain tännekin siellä ollessa.

Lahjaksi sainkin matkalaukun, joka on aika osuva tällaiselle reissaajalle ja onhan sitä alettava jo pakkailemaan… Ihanaa alkavaa kesäkuun ekaa viikkoa <3

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.