VALIKKO
17.4.2018 14:13

IBA GAALA-ASU 7€:LLA

Oon just sellanen ärsyttävä ihmispylly, joka haluaa käyttää jokaisen mahdollisen tilaisuuden vaikuttamiseen jollain tavalla. Haluan kantaa korteni olemattomaan kekoon. Välillä kehittelen itselleni omia kekoja, jotta saan syyn tehdä mielestäni jotain tärkeää. Kuulostaa hölmöltä, mutta toisaalta siitä ei ole kenellekään haittaa, se antaa mulle itselleni vain enemmän boostia ja motivaatiota tehdä asioita.

Hävyttömästi ajattelen, että esimerkilläni ja toimillani olisi jotain väliä. Jotenkin lohduttaudun aina Äidin sanoilla, jotka sillon koski pikkuveljeä, jonka elämäntehtävä oli ärsyttää mut hengiltä. Kahden teini-ikäisen ihmisrievun keskusteluhetket noudattivat lähes poikkeuksetta samaa kaavaa: provosointi, provosoituminen, väittely ja lopulta suunnaton raivohuutaminen. ”Älä väittele, vaan toimi esimerkkinä, se toimii paremmin.” Loputtomalta tuntuvan ajan päästä, elämä yhteisessä huoneessa muuttui siedettäväksi.

Sitä samaa esimerkkinä toimimista olen halunnut kantaa mukanani kaikessa tekemisessäni. Eikä se todellakaan tarkoita sitä, että olisin jotenkin järkevä ja ihailtava malli-ihminen. Haluan vain ottaa kantaa itselleni tärkeisiin asioihin ja esimerkilläni tuoda esiin ajatukseni hienouden. Nyt on kyllä niin ylimielistä settiä koko postaus täynnä, että morjes.

Tämä postaus käsittelee viimeisintä kannanottoani. Eihän mun asuvalinnat nyt vuoria siirrä, herranjumala. Mutta ehkä se saa jonkun ajattelemaan pari sekuntia pidempään sitä, että tarvitseeko sittenkään ostaa kertakäyttömekkoa taas yksiin kissanristiäisiin.

Bloggaajana saat valtavat määrät kutsuja mitä erilaisempiin tapahtumiin. On gaaloja, yritystapaamisia, haastatteluja ja julkkareita. Jokaiseen niistä haluat pukeutua tilannetta kunnioittavalla tavalla, etkä tietenkään voi käyttää samaa kolttua, jota käytit viime vuoden pikkujouluissa. Myönnän kuuluvani tähän kastiin. En kehdannut laittaa viikonlopun IBA-gaalaan samaa haalaria, jota käytin bloggaajien pikkujouluissa viime marraskuussa. Mielestäni saman asun käyttäminen eri juhlissa vie juhlalta arvoa. Tämä nyt on täysin mun oma päähänpintymäni, joka koskee pelkästään minua. Mä en koskaan huomaisi, jos joku on käyttänyt kahdesti (tai jopa kolmesti!) samaa mekkoa eri tilaisuuksissa.

Joten, koska en saanut itseäni taivuteltua jo omistamaani asuun, päätin keksiä jotain muuta. Kävin kirpparilla ja lainasin vaateliikkeestä sekä ystäviltäni. Gaala-asu kulutti kukkarooni 7 euroa ja 90 senttiä vetävän aukon. 

TAKKI – lainattu MEKKO – lainattu (Aarre StoreLAUKKU – kirpputori (1€)
KENGÄT – lainattu SORMUKSET – Ginan ale (6,90€)

Kannustan kaikkia miettimään omaa ostokäyttäytymistään ja käyttötarpeitaan. Miksi ostaisit jotain, mitä käytät kerran, säilytät pitkän aikaa kaapissa ja lopulta päädyt myymään sen käyttämättömänä kirpparilla muutamalla eurolla.  Mieti, tarvitseeko sinun ostaa uusi mekko tähän tilaisuuteen? Tuletko käyttämään mekkoa tilaisuuden jälkeen?  Voiko mekkoa hyödyntää muuten? Tarvitsetko useammat korkokengät, vai parit sellaiset, jotka sopivat useampaan asuun? Kulutetaan järkevästi.

 Kuvat: Rosa Camilla

SAY NO TO FAST FASHION

✌HERNEITÄ – JASU


TSEKKASITKO JO NÄÄ?

KEIKKA-ASU KIRPPARILTA

KIRPPARILTA UUTTA KOTIIN

Second Hand Look – Asu lempi löydöistäni

Kommentit

 • Aino Axberg

  Hyvä postaus! Helposti juhlia varten ostettu mekko saa vain sen yhden käyttökerran, sillä jotenkin aina pitäisi ostaa uusi mekko jokaiseen juhliin (varsinkin jos on sama porukka!). Oon itse pyrkinyt siihen, että ostamaani mekkoa voisi juhlan jälkeen käyttää vähän rennommissa tilanteissa vaikkapa tennareiden kavereina! 🙂

   1
  • Jasu

   Just hyvä! Jos käyttää paljon mekkoja näin muutenkin, niin monikäyttöinen mekko on tosi hyvä ostos 🙂

    0
 • Ansku

  Ihana asukokonaisuus! ❤️ Mä välttelen pikamuotia ja kirppareilta sekä sukulaisten kaapeista löytyy parhaat aarteet.

   1
  • Jasu

   Kiitos! Oon kyllä samaa mieltä, käytetty on jo kertaalleen hyväksi todettu 😉

    0
 • Maria Ihanaista

  Loistava postaus ja ajatus! Itsekin vastustan kertakäyttö- tai yhden tilanteen vaatteita. Juhlamekot on tosiaan just siitä hankalia, että niille ei niin hirveästi kuitenkaan ole käyttöä. Loistava juttu, jos sellaisen saa lainaksi! Itse olen hankkinut sellaisia, joille on sentään saanut useamman käyttökerran ja joitain myös vaihtanut muutaman samankokoisen kaverin kanssa niin ollaan sitten tavallaan kaikki saatu ”uusi mekko” juhliin 🙂

   1
  • Jasu

   Tosi hyvä idea vaihdella asuja! Asu kun näyttää toisen päällä ihan erilaiselta, kun itsensä päällä. Varmasti toimiva kikka tuo!

    0
 • Jenna

  Vautsi miten upea olet!<3

   0
 • Sukat hukassa

  Mahtava asu sulla, kannat sen upeasti! 🙂 ja oon ehdottoman samaa mieltä, itse en myöskään kannata kertakäyttömekkoja 🙂 koitan valita kaappiini aina sellaisia joita voi käyttää uudelleen, vaihdellen esimerkiksi koruja tms saaden twistiä sillä

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.