VALIKKO
15.4.2017 10:47

BANGKOK neljässä päivässä – PÄIVÄ 1

Bangkok eli

Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit, mikä tarkoittaa ”Enkelten kaupunki, mahtava kaupunki, Smaragdibuddhan asuinsija, jumalan valloittamaton kaupunki (toisin kuin Ayutthaya) Indra, maailman pääkaupunki, jolle on suotu yhdeksän arvokasta jalokiveä, onnellinen kaupunki, Kuninkaallisen Palatsin runsaus, joka muistuttaa taivaallista majaa, jossa hallitsee uudelleensyntynyt jumala, Indran antama ja Vishnukarnin rakentama kaupunki.” (Lähde wikipedia).

Songkrania karkuun

Pääsiäisenä täällä Thaimaassa juhlitaan Songkrania, thaimaalaisen uuden vuoden juhlaa ja mikä on samalla vesijuhla alkavan sadekauden kunniaksi. Ihmiset riehuvat kaduilla vesipyssyjen kanssa ja ampuvat kaikkea liikkuvaa. Kotikaupungissani Pattayalla tuo juhla kestää pisimpään koko Thaimaassa (onhan Pattaya kuitenkin bilekaupunki), yhteensä 9 päivää ja näin parhaakseni lähteä tätä juhlaa karkuun Bangkokiin. Meillä on töistä 6 päivän loma ja olen käynyt Bangkokissa vain ohikulkumatkalla, joten tämä oli myös oiva hetki tulla tutustumaan Thaimaan pääkaupunkiin.

Perjantai ilta

Bangkok

Lähtökuopissa. 🙂

 

Bangkok

Hotellihuone.

 

Bangkok

 

Bangkok

Asun kolmannessa kerroksessa.

 

Bangkok

Alue on jotain kiinalais-japanilaista. Tossa on japanilainen karaokemesta. 😀

 

Bangkok

<3

Perjantain menot

– Kyyti Pattaya Bangkok 1500 baht

– Hotelli 5 yöksi 3450 baht

– Illallinen 460 baht

– Hieronta 420 baht

Yhteensä: 5830 baht = 160 €

Lauantai aamu/päivä

Lauantaina pääsin liikkeelle vasta puoli 11 maissa, sillä meillä on todennäköisesti jyllännyt jokin mahapöpö töissä, koska usealla on vatsa ollut kipeänä ja minulla nyt jo neljättä päivää. Aamu meni siis kipuillessa ja koko päivän tuo vatsa on ilmoitellut itsestään.

Aamupäivän olen tehnyt ostoksia ja kävin Jim Thompsonin kotimuseossa. Jim Thompson oli siis amerikkalainen arkkitehti ja sotilas, joka työskenteli myös CIA:lle. Uransa jälkeen hän muutti pysyvästi Bangkokiin, sillä oli vuosia aikaisemmin rakastunut thaimaalaiseen kulttuuriin ja elämään (enkä yhtään ihmettele miksi). Thompson keräsi antiikkia ja nosti thaisilkin uuteen kukoistukseen. Hän katosi jälkiä jättämättä Malesian viidakkoon v. 1967, 61-vuotiaana, juuri sen ikäisenä kuin eräs munkki oli vuosia aikaisemmin ennustanut hänelle jotakin merkittävää tapahtuvan.

Bangkok

Hotelli sijaitsee skytrainin varrella. Pääsee mukavasti liikkumaan. 🙂

 

Bangkok

Joen varrella on asutusta.

 

Bangkok

Välipalaa katukojusta. 40 baht.

 

Bangkok

 

Bangkok

Päärakennus.

 

BangkokBangkok

Thaisilkkiä.

 

Bangkok

 

Bangkok

 

Bangkok

Täällä on niin paahtava kuumuus, että pakko juoda koko ajan.

Lauantain menot tähän mennessä

– Skytrain liput 65 baht

– Matkamuistot / tuliaiset 678 baht

– Jim Thompson museo 150 baht

– Ruoka ja juoma 530 baht

Yhteensä: 1383 baht = 39 €

 

-Jenni

Ps. Instagramin My Storyssa pääset päivään mukaan reaaliaikaisesti.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.