VALIKKO

Unelmat toteen.

15.9.2018 14:44

Oman polun löytäminen

 

Minulla ei ollut tietokonetta melkein vuoteen, kunnes kesällä sain sen ostettua. Kesä meni lasten kanssa ja töitä tehdessä ja muutossa. Olen miettinyt mitä minun kannattaisi tehdä työurani eteen ja mikä minua kiinnostaa. Moneen vuoteen ei kiinnostanut juurikaan mikään. Yritin kuitenkin tehdä mukavia asioita, olla toimelias, kirjoittaa runoja terapiaksi, toteuttaa itseäni. Siinä kävikin niin, että nuo asiat toivat minulle itsetuntemusta ja veivät minut kohti unelmien saavuttamista. Tein asioita mistä itse pidin, en omistanut tuolloin televisiota, nykyään omistan, mutta en katso sitä paljon. Yritin käyttää aikani hyödyllisiin ja mukaviin asioihin. Kokeilin monenlaisia juttuja. Liikuin, leivoin, olin osa-aikatyössä, opiskelin, luin ja kirjoitin. Viime keväänä hain monelle alalle, mutta en päässyt. Hain mahdollisimman moneen ammatilliseen koulutukseen. Mutta mikään niistä ei ollut se mikä eniten olisi kiinnostanut, koska ne mitkä minua oikeasti kiinnostaa, ovat korkeakoulututkintoja.

 

 

Se soti arvojani vastaan, etten saisi tavoitella sitä mikä minua kiinnostaa. Aina joku sanoi ettei kannata. Miksi ei kannata? Kyllä kannattaa ainakin kokeilla. Osalle ihmisistä se on ok, että tekee sitä työtä mitä on pakko. Mutta miksi et vaihtaisi työpaikkaa tai opiskelisi uutta alaa mikä sinua kiinnostaa? Jos et pääse haluamallesi alalle, mieti mikä voisi olla seuraavaksi kiinnostava. Ihmiset liian helposti tyytyy haaleaan vaihtoehtoon ja sitten miettivät miksi ovat tyytymättömiä elämäänsä.

 

 

Minun unelmiani on kirjoittaa kirjoja, tehdä toimittajan töitä tai muuta missä viihtyy, ostaa auto ja sisustaa kotia. Mutta ennen kaikkea se, että on varaa ostaa mitä tarvitsee ja että olisi varaa panostaa myös terveyteen. Aion hakea opiskelemaan toimittajaksi. Varasuunnitelmani on hakea opiskelemaan psykologiaa ja mietin vielä mikä voisi olla kolmas vaihtoehto. Jos en pääse opiskelemaan, niin jatkan yrittäjänä. Nyt olen kesän ja syksyn aikana tehnyt osa-aikaisesti TOIMITTAJAN töitä, usko tai älä, mutta kyllä ne unelmat toteutuu, jos ei luovuta. Olen myös tehnyt suoramarkkinointia lisätyönä ja ollut alle 2v taaperon kanssa kotona, koska toivoin, että voisin olla mahdollisimman pitkään hänen kanssaan.

 

 

Mieti mikä sinua kiinnostaa, mitkä ovat unelmiasi. Kirjoita paperille mitkä ovat tavoitteesi, tee ammatinvalintatesti, tee aarrekartta, lue Unelmakartta-kirja. Tee Art Journal, johon voit kirjata tavoitteitasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Mieti mielessäsi mikä tai missä haluaisit olla muutaman vuoden päästä. Mikä ura sinua sytyttää kaikista eniten. Vain sinulla on oman onnesi avaimet käsissä. Unelmat ei välttämättä aina toteudu mutta aina kannattaa kuitenkin yrittää. Älä luovuta liian helposti.

 

Kommentit

 • Nimetön Ii

  ”Osalle ihmisistä se on ok, että tekee sitä työtä mitä on pakko. ”
  Ihmisen on jostain saatava rahaa elämiseen;asunto,ruoka yms. Sossun rahoilla en ite taho elää!

   0
  • Anna-Mari Rautiainen

   Kyllä, se on hyvä asenne. En mäkään halua elää täysin Kelan tukien varassa. Mutta jos töitä tai opiskelupaikkaa ei saa, silloin jotain kannattaa yrittää. Mä oon osuuskunnassa ja teen suosittelumarkkinointia, käyn kurssilla, etsin työharjoittelupaikkaa ja toiveissa saada opiskelujen jälkeen töitä. Kun omasta alasta jäi kelkasta lasten vuoksi, silloin se on vaan vaihdettava alaa tai päivitettävä osaamista. Kirjoittaminen on mulle harrastus, ei työ.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.