VALIKKO
5.9.2018 15:13

EKAT VAIHTOFIILIKSET ALANKOMAISTA!

GUYS! Mä oon vielä elossa. Oon majaillut Alankomaissa viime torstaista asti, mutta nyt on ehkä ensimmäinen hetki, kun mulla on oikeesti aikaa näpytellä. Oon niin monta kertaa halunnu avata läppärin ja kirjotella, mutta oon ollu niin kiireinen ja väsyny, että oon simahtanu joka ikinen yö ennen kun oon kerenny pestä meikit tai riisua vaatteita. Jep. 😀 Joka aamuyö oon heränny mikä maa mikä valuutta -fiiliksellä. (Kirjaimellisesti). Mulla ois jo nyt niin paljon puhuttavaa ja kirjotettavaa ja harmittaa, etten oo kerenny ees kaikille kavereille päivittään kaikkia kuulumisia. En oo tahallani ignoorannu ketään, oon vaan ollu niin pihalla, väsyny, innostunu, stressaantunu ja kiireinen, että ei oo ehkä ensimmäistä kertaa elämässä vaan energiaa mihinkään. Syöminenkin on jäänyt kyllä kakkossijalle. Ei oo aikaa moisiin turhuuksiin.

Polaroideja mun läksiäisistä. Ikävä!

Viime aikoina on tapahtunu enemmän kun muutamaan vuoteen yhteensä. Parisuhdestatuksen muuttuminen ensimmäistä kertaa aikuiselämässä sinkkulaiffiin, muutto Suomen kämpästä ja muutto uuteen maahan noin isoimmat mainitakseni. Pientä shokin ja tietenkin kulttuurishokin poikasta on ollut ilmassa. Jollain tasolla ajattelin hollantilaisen ja suomalaisen kulttuurin muistuttavan hyvin läheisesti toisiaan, mutta vajaan viikon kokemuksella oon NIIN väärässä. 😀 Jonkunlaisia pieniä yhtäläisyyksiä toki löytyy, mutta siis. Hollantilaiset. Ihan ensinnäkin.. Kun astelin lentokentältä juna-asemalle, niin eka fiilis oli hämmennys. Mitä näiden veteen laitetaan?  Hollantilaiset näyttäis olevan nähtävyyksiä itessään, sillä keskimitta on.. pitkä. Toisekseen, ihmiset on huomattavasti rennompia, sosiaalisempia, suorempia, kohteliaampia ja avoimempia kun suomalaiset. 😀 Oon tavannu nyt muutamia opettajia ja kaikki on ollu myös todella karismaattisia tapauksia.

Opettajista puheen ollen.. Ensimmäinen tehtävä copywritingin kurssilla oli keksiä runo itsestään ja lausua se luokan edessä. Jees eli siis panic, mutta selvisin!! 😀 Mun minorina täällä toimii ’International Advertising’, johon kuuluu esimerkiks ’Creative Research’ ja ’the Psychology of Marketing Communications’ –kurssit. Vaikka ilmapiiri on tavallaan hauska ja rento, oppilailta vaaditaan paljon. Oon kuullu jokaiselta Alankomaissa opiskelleelta, että täällä on raskasta. Muutaman koulupäivän ja alkuinfon perusteella voin allekirjottaa väitteen. Deadlineista ei jousteta yhtään, tunneilla on käytännössä läsnäolopakko ja niiltä odotetaan korkeeta aktiivisuustasoo. Vaatimustaso vaikuttais noin muutenkin olevan korkeempi kun Suomessa. Mulla ei oo viikossa kovin montaa kontaktituntia, mutta itsenäistä opiskelua on paljon. Vaikuttais siltä, että täällä ei paljoo kursseja läpästä peukaloita pyörittelemällä niinkun Suomessa. 😀 Tunneille ei vaan yksinkertasesti kehtaa mennä valmistautumatta. Etenkin, kun meillä on yhentoista hengen miniryhmä ja kuten mainitsin, oppilaiden odotetaan olevan aktiivisia.

Mutta koulusta iloisempiin aiheisiin, mun kämppä on parempi kun odotin. Tosi siisti ja avara kakskytviis neliöiseks. Kivat näkymät ja mun parvekkeen alapuolella kadun toisella puolella on täysin loogisesti lammasaitaus keskellä supermodernia kampusaluetta. Lattia täällä on kirkkaanpunanen ja yks seinä kirkkaan keltaoranssi. Just sellanen rauhottava ja harmoninen yhdistelmä. Jos haluun tulevaisuudessa tuntee oloni kotosaks, niin pitää varmaan hakeutua DHL:lle töihin. Mut niin. Ei oo kyllä muuten yhtään mitään valittamista. Yheksäs kerroskin on sillä tavalla sopivan korkeella, et jos en tuu Slim Ansbana takas, niin en sit varmaan koskaan. Mut tiivistys, Alankomaat on jollain oudolla tavalla tosi ihana paikka. Joka puolella on jotain mielenkiintosta ja yllättävää. En tiiä kuinka yleistä muissa maissa on, että ruokakaupassa soi bilemusiikki ja oven edessä on pinkki krokotiilipatsas. Suomi-versio ois Arja Korisevaa kaiuttimista ja puliukko sammuneena ulkopuolelle.

 Jos kiinnostaa seurata lähempää mun vaihtoelämää Alankomaissa, alan pikkuhiljaa päivitteleen Instagramin storyyn klippejä nimimerkillä @anetteisoaho. Halusin päivittää mun nickin babymoominiks, mutta se on varattu?? Didn’t see that coming.. 😀 Mut jooh, nyt kun on vihdoin päässy aavistuksen asettuun tänne, niin alan ehdottomasti tykittään postauksia myös blogiin! Hauskaa ja kivaa.

XXX 

ANSBA 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.