VALIKKO
16.8.2016 23:15

PIÄNI TRIPPI NORJAAN

Meiän Norjan reissu alko just niinku oppikirjassa: tiputin mun iPhonen betonilattialle (näyttö tuhantena sirpaleena), mun puhkeeva viisaudenhammas alko tulehtuun ja kolmannen maailmansodan väittely siitä moneltako lähetään ajaan. Ei oo ensimmäinen kerta kun ylitäsmällinen Visa ja aikatauluissa aavistuksen liian huoleton Anette ottavat yhteen tämmöisissä. Mulla oli tona ekana päivänä lisäks kipee ja tosi heikko olo, eli siis ihan nappiin? 😀 Matkalle lähtö on kyllä joka kerta ihan hirveetä säätämistä. Mutta kuten yleensäkin, niin alun kankeuden jälkeen meiän reissu suju oikein hyvin! Tai no okei.. Lukuunottamatta meiän yösijoja. Nukuttiin suurin osa öistä autossa ja voin kertoo et ei oo kaikista paras tunne kun keskellä koiranunta Visa vielä tiputtaa kääntyessään hattuhyllyn meiän päälle joka on täynnä tavaraa. Koita siinä sit saada taas unta 40 senttiä liian lyhyessä nukkumapaikassa joka nousee vielä mukavan terävässä kulmassa ylöspäin. Tulipahan sekin koettua mutta ei kiitos ikinä enää. 😀

norja1norja9norja11norja14norja15norja16

Elettiin toi reissu lähinnä banaaneilla, pähkinöillä ja tonnikalalla ja makaroonilla. Nam! Siis oikeesti nam. Rakastan tonnikalaa ja makaronia.

Kilometrejä kerty vajaassa viikossa reipas 3000km ja ei oo muuten koskaan tuntunu Tampere-Jyväskylä väli noin nopeelta ton matkan jälkeen. 😀 Meiän eka stoppi Norjassa oli yliopistokaupunki Tromssa josta tykättiin molemmat! Miks Suomessa ei oo noin söpöjä taloja??? Harmittaa kun unohin kameran autoon meiän kiertelyn ajaks, eli ei oo oikein mitään kovin havainnollistavia kuvia.. Suosittelen ehdottomasti vieraileen tuolla jos meinaa Pohjois-Norjaan kierteleen. Persoonallinen ja ihana paikka!

norja3norja4norja13

Tromssan jälkeen suunnattiin Altaan, jossa päätarkotus oli käydä muinaisilla kalliopiirroksilla. Noi piirrokset oli muuten ihan sairaan mielenkiintosia! Vaikee käsittää et ne on oikeesti tuhansia vuosia vanhoja. Muuten Alta oli melko tylsähkö ja harmaa paikka.1,5/5.

Altasta reitti jatku Nordkappiin joka oli meiän viimenen kohde. Nordkappi on siis ”Huippuvuoria  lukuun ottamatta Norjan ja samalla myös Manner-Euroopan pohjoisin maanteitse saavutettava paikka Pohjoisen jäämeren rannalla.” Tuolta oli kyllä jees näköalat! Kuumotteli kyllä sikana ne kapeehkot ja välillä aidattomat mutkaset tiet sinne ylös. Visa vaan lähinnä naureskeli vaikka se ite joutu niitä ajeleen.. Nordkappin matkan varrella oli kans tollanen sairaan siisti autiotalo. Tällä kertaa mä olin se rohkee kun Visa alko nössöileen sinne menemisen suhteen. 😀

 norja24 norja25norja8norja23norja21norja27norja18

Kerettiin ton kolmen tuhannen kilsan varrella näkeen miljoona poroo, susi (!!!), hirvi, autopalo, kettu ja irtolampskoja tien varsissa. Ihmettelen miten niiden irrallaan säilyttäminen onnistuu? Noi lampaat oli ainaki kaulapantoineen jonkun omistuksessa. 😀 Mut niin, jos joku on menossa Norjaan ja kaipaa jotain pikkuinfoja niin ainakin Pohjosessa oli about kaikki n. 30% kalliimpaa kun Suomessa. Bensoihin meni reilu satanen per lärvi (ihana sana, lärvi), Nordkappiin ja kalliopiirroksien pääsylippuihin yhteensä 70e. Ei nyt hirveen paha mun mielestä? Ainii, ainakin nyt elokuun puolella on sit jo ihan perkeleen kylmä. Itsehän ostin huivin matkan varrelta kun en olis selvinny muuten. Trangialla keitellessä mulla oli aina tuulitakki ja kaks hupparia tai neuletta päällekkäin ja peitto siinä päällä ja siltikin oli yleensä kylmä. Joten varautukaa vähän paremmin kun minä. 😀

Ja nyt viimesenä. Please kertokaa mulle lisää näistä peikoista.. Kuka tällä planeetalla on keksiny valmistaa mitään noin.. rumaa? Miks noita myydään joka paikassa, onks noille oikeesti ihan kysyntää? Oon pahoillani jos jonkun kummitäti tekee noita työkseen, mut en oo ikinä nähny mitään noin creepyä kun noi. Ostaaks joku oikeesti tollasen ja laittaa sen keittiön pöydälle sisustukseks. En usko tähän. Kertokaa mulle mikä noiden virka on.

röllit1

SYDÄMIÄ,

ANSBA

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.