VALIKKO
13.1.2018 13:24

ODOTUKSET VS TODELLISUUS – RUISROCK

(Perustuu tositapahtumiin)

Odotukset:

Saavutte leirintäalueelle. Aurinko paistaa. Pystytätte telttaa sidukat kädessä kuunnellen samalla musiikkia. Joka puolella näkyy iloista festarikansaa ja kaikilla on hyvä mieli. Pidätte hauskaa festarialueella pikku hiprakassa, menette nukkumaan tyytyväisenä ja heräätte linnunlauluun valmiina uuteen päivään.

Todellisuus:

PÄIVÄ 1

Vaellatte suorassa auringonpaisteessa lähemmäs kymmenen kilometriä lähemmäs kymmenen nyssykän kanssa leirintäalueelle, sillä kukaan ei osaa oikeastaan ohjata teitä oikeaan suuntaan. Vihdoin perille päästyänne kello on jo niin paljon että toisen on mentävä jonottamaan lippuja leirintään samalla kun toinen menee pystyttämään telttaa jämäpaikalle. Teltan pystytyksestä ei meinaa tulla mitään ja lopputulos on alle puolet siitä korkeudesta mitä pitäisi.

Juotte nopeasti auringossa kuumentuneet liköörit ennen kuin lähdette kiireessä festarialueelle vain skipataksenne artistin, jonka toinen olisi ehdottomasti halunnut nähdä. Nukahdatte aamuyöstä kun viereisen teltan pariskunta on lopettanut Lauri Markkastakin pidemmän tappelunsa.

PÄIVÄ 2

Aurinko paistaa. Heräätte kasvot kirjaimellisesti hikeä valuvana parin tunnin yöunien jälkeen, sillä aurinko on porottanut jo hetken kohtisuoraan telttaanne.* Jano on sanoinkuvaamaton. Viereisen teltan ystävällinen nainen tarjoaa teille vähän vettä koska kuulee epätoivoisen keskustelunne aiheesta.

Päätätte suosiolla lähteä suihkurakennukselle. Jonotatte tunnin kunnes pääsette invavessaan jossa kyykyssä peseydytte jääkylmällä vedellä vuorotellen suihkun alemman hanan alla, sillä ylempi ei toimi. Jääkylmä vesi saa keskuudessanne nimityksen ”tulikylmä”, sillä ette ole koskaan aiemmin kohdanneet niin kylmää vettä. Koko nopean peseytymishetkenne ajan joku hakkaa vessanne ovea koska olette ”liian hitaita”. Ymmärrätte reaktion, sillä onhan jääkylmän suihkun alle toisinaan helppoa unohtua haaveilemaan kyykkyasentoon.

Pääsette vihdoin istumaan auringonpaisteeseen nurmikolle siemaillen alkoholia ja puhuen elämästä. Poltat pahasti auringossa naamasi. Tämä tulee ilmi siinä vaiheessa kun Second Skin -pukuun pukeutunut, kasvoton mies tulee istumaan viereenne kuuntelemaan keskusteluanne puhumatta mitään. Sukkamies istuu vieressänne ja osoittaa Second Skinin verhoamia kasvojaan kuin kokeneempikin miimikko, jotta tajuaisit palaneesi auringossa. Laitat epätoivoisena aurinkorasvaa vaikka peli on jo menetetty. Vietät loppufestarit puolet kasvoista kirkkaanpunaisina ja kirvelevinä.

No, onneksi voi aina upottaa murheet auringossa kiehuneeseen salmariin.

*t. henkilö, joka ei koskaan hikoile

Todellisuuteen kuuluu myös se että vietin kyseisen vuoden Ruisrockissa myös yhden elämäni parhaimmista illoista joten voin ehkä antaa osan vastoinkäymisistä anteeksi. 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.