VALIKKO
16.5.2018 15:25

RECYCLE OR DIE – PARHAIMMAT KIRPPISLÖYDÖT

Mulla on erilaisia kausia kirppisten suhteen. Joskus heti sisään astuessa alkaa ahdistaan se nuhjuisuus ja ensimmäisenä käsiin osuva hikinen ja reikänen vaatekappale sinetöi sen fiiliksen, että kokeillaanpa joku toinen päivä uudelleen. Sillon saattaa mennä montakin kuukautta, ennen kun toipuu ällön likalumpun aiheuttamista mielleyhtymistä ja uskaltautuu uudelle ristiretkelle. Toipumisprosessin jälkeen törmää kyllä taas nopeesti sellasiin tyylikaksospöytiin, joista vois ostaa kaiken.

Ite tykkään eniten livekirppiksistä, joissa myyjä on paikalla. Ja myyjät tykkää varmaan siitä kun mä oon paikalla, koska oon helppo uhri. Tarinoi vähän siitä, miten paita on ollu reppureissaamassa Aasiassa, niin mä ostan sen tuntien itteni niin exotic and international sen jälkeen. Okei, se paita makso euron ja se oli oikeesti hieno. Mut nii. Livekirppiksillä (mikä tohon on oikee sana) tuntuu kun ostais joltain kaverilta. Näkee myyjän ja pystyy suunnilleen arvioimaan onko noi vaatteet pyöriny jossai viemärissä vai onks niitä pidetty normisiististi, niinku yleensä. On siistiä huomata, miten vaatteiden kierrättäminen yleistyy koko ajan. Se ei olekaan vaan rastahippien hommia, vaan enemmänkin normi kaikissa yhteiskuntaluokissa. Facebook-kirppiksillä esimerkiks käy isompi kuhina ku muurahaispesissä noin yleensä. Ainoot lait, mitkä Facebookissa muuten pätee, on viidakon lait. True story.

Luonto kiittää kirppiksistä. Ja ehkä myös uniikki lumihiutale -efekti voimistuu, kun löytää jotain muuta kun perus H&M-lumppua. Unohdin mainita myös sen, montako sataa vai tuhatta euroo on ite tehny vuosien aikana sillä, että on kierrättäny vaatteita ja tavaroita eteenpäin. Veikkaan muutamaa tuhatta. Toki vaatteiden myymisessä on oma vaivansa, mutta itelle on ainakin aina yhtä palkitsevaa kun saa tilaa kaappeihin ja joku vielä maksaa siitä. Mut mennäänks niihin löytöihin? Vihdoin? 

Tää esimerkkikasa on maksanu yhteensä kympin. Kolme paitaa, shortsit ja reppu.. KYMPIN. Noiden farkkushortsien kaa kävi vielä ihan hullu tuuri. Ostin sovittamatta koska noh, tarttin shortsit, ne oli kivan näköset ja ne makso kaks euroo. Oon sovittanu ties kuinka monia ja kaikissa sama ongelma, vyötärölle jää liikaa tilaa (pikku humblebrag) tai reidet tursuaa ulos vaikka mähän en edes omista reisiäkään (omistaisinpa). 😀 Tää siis tarkottaa sitä, että suoraa lantiosta alkaa polvet. Okei lopetan tän trash talkin ja palaan takas asiaan. Noi istu paremmin ku yhetkään aiemmin kaupassa sovitetuista! Eikä ne oo ees farkkustringit, joita vois muuten suoraa myydä jossain pikkariosastolla. Saman kokosia.

Ton Leen farkkupaidan löysin eilen. Siinä on muodikkaasti taskuläpät tuhannen rutussa, koska en oo Bree Van de Kamp. Mun paras kaveri tosin kutsuu mua sillä nimellä, syystä X. Takas paitaan. En tiiä miltä vuodelta se on, mutta malli vihjaa ysäriin. Tehtäispä edelleen noin kestäviä vaatteita! Ja toi kustansi huimat neljä euroo. Ja toi reppu!! Kaks euroo ja ihan uudenveronen. Ihana norsureppu kesäks. Okei lopetan huutomerkin ylikulutuksen, ennen kun se menettää lopullisesti merkityksensä mut siis kattokaa nyt noita norsuja.. Ihan kaikkia ostoksia en saanu mahdutettua kuvaan, eikä mulla oo muodikasta vaaterekkiäkään missä esitellä kaikkia (niitten kultasin kausi tais tosin jo mennä). Näiden kolikko-ostosten lisäks oon löytäny noin esimerkiks uuden French Connectionin villakangastakin, joka normaalisti maksais jotain 300 euron luokkaa. Maksoin siitä muistaakseni 25 euroo. Jep.

<3 ANETTE

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.